Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Vill du göra en julfilm?

Vill du göra en julfilm?
Sugen på att göra en perfekt julfilm? Varför inte fråga publiken vad de vill ha? I det här klippet förklarar en pappa varför han älskar julfilmer, och gör det på ett förbluffande konkret sätt.

Kryddorna i en julfilm
Julfilmer, ofta gjorda för att visa på TV, är en alldeles egen genre. Flera av oss är stora fans av genren medan andra avskyr den. Jag måste erkänna att jag är en av alla dem som gillar julen och även alla dessa julfilmer. Ofta finns där romantik, magi, medmänsklighet och snö som yr i vinden. Varje år försöker jag även att göra en egen julfilm, på max fem minuter, att visa för nära och kära på någon passande julfest. Det är inte filmer tänkta att visa på festivaler, utan för att jag varje jul blir så vansinnigt inspirerad att jag inte kan låta bli att göra en egen film! Naturligtvis föds även en nyfikenhet för hur dessa filmer är strukturerade och det kan vara intressant även för den som inte gillar att titta på julfilmer själv. Varför inte fråga den person som bäst kan förklara strukturen i subgenren? En pappa i juletider...

Videon nedan kommer från en komiker, Kelly Vrooman, som är baserad i Los Angeles. Hon filmar sin pappa, som är besatt av julfilmer, att förklara vad som gör en julfilm bra. Och han han är förbluffande konkret. Små städer, arbetsnarkomaner som träffar lokalbor och lär sig om vad julen egentligen handlar om, och naturligtvis, spontana snöbollskrig. Det är så otroligt snälla filmer, utsökt komponerade och söta, att de passar på vilket julbord som helst. En genre som får vår inre “grinch” att ta en kort paus och istället bjuder in till en sorts sockersöt värme vi står ut med en gång om året.
Egna julprojekt
Nedan kan du se två exempel på julfilmer jag själv gjort på mina lediga dagar, bara för att de är roligt och inspirerande. Jag sätter upp referensramar för mig själv så att jag ska hinna med filmerna utan att släkten ska bli lidande. Oftast är det en släkting som är med! Filmen får inte ta mer än fyra timmar att spela in, ingen dialog och endast en skådespelare.

Kanske blir du sugen att göra en egen julfilm? Har du redan gjort en? Dela den i kommentarerna nedan och fyll gärna på med vilka julfilmer du har som favorit!

Vallentuna 2018-12-25

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Kryddorna i en julfilm
  2. Egna julprojekt

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- För att vara en skicklig skådespelare måste du vara något av en kriminell. Man måste vara beredd att bryta lagar för att nå något nytt.

Nicolas cage© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict