Bli medlem Logga in

Karriär

Medlem nominerad till Risig Star

Medlem nominerad till Risig Star

För tredje året i rad är en medlem från Filmcafe.se nominerad till Rising Star på Stockholm filmfestival. I år är det Madeleine Martin för sin insatts i Snabba Cash 2.

Utmärkande prestationer på film

Viasat Film Rising Star tilldelas en skådespelare som gjort utmärkande prestationer på film och har möjligheten att bli morgondagens stjärna.

2011 blev Malin Buska utnämnd till Viasat Film Rising Star och fick följa med Stockholms filmfestival till festivalen i Cannes för att träffa filmbranschen och knyta värdefulla kontakter. Nästa år har hon huvudrollen i storfilmen Kristina av Sverige. År 2010 tilldelades Alicia Vikander priset och i dag är hon en internationell storstjärna.

Syftet med priset är att lyfta fram skådespelare tidigt i karriären och bjuda in dem till Stockholms filmfestival där de får en chans att knyta kontakter inom filmbranschen. Årets Viasat Film Rising Star presenteras på Stockholms filmfestivals officiella prisutdelning den 17 november.

De nominerade

Josefin Asplund The Girl With The Dragon Tatoo, Call Girl

Björn Gustafsson Cockpit

Sofia Karemyr Call Girl

Fanny Ketter Bron, Bitchkram (kommande)

Nermina Lukac Äta sova dö

Madeleine Martin Snabba cash II

Linda Molin Apflickorna, Bitchkram (kommande)

Joel Spira Snabba cash II

I tävlingsjuryn för Viasat Film Rising Star sitter Anna Carlsson från Teaterförbundet, Lisa Rosengren från Film & TV-producenterna och Jan Göransson från Svenska Filminstitutet samt de erfarna skådespelarna Elin Klinga och Björn Granath.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
23 oktober 2012

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!