Bli medlem Logga in

Karriär

Medlem filmar på Wasaskeppet

Medlem filmar på Wasaskeppet

Filmcafémedlemmen Leif Malm saknade en annorlunda svensk äventyrsfilm i stil med Pirates of the Caribbean. Nu har han tagit initiativet som producent och inspelningen är i full gång på b.la. Wasaskeppet. I teamet hittar vi många från Filmcafe.se.

Inspirerad av verkliga personer

Filmen handlar om Codex Dei – Gudarnas bibel, som är fylld med all världens vetande och kunskap. Något som är åtråvärt för Gustav den III och Frankrikes stora filosof Voltaire. Men de är inte ensamma om sitt sökande. Gustavs framtida baneman Ankarström, med pirater & blodtörstiga ättlingar till vikingatidens prästinnor, är också ute efter den mystiska bibeln!

Manuset är inspirerat av verkliga händelser och personer men är naturligtvis fiktivt. En riktig äventyrsfilm!

Bekostas med privata pengar

Codex Dei är Leif Malms första ”riktiga” film och bekostas av privata pengar. Tidigare har han engagerat sig i ett flertal pilotprojekt och lärt sig av dessa. Filmen spelas in på video och utrustningen kommer från Filmcentrum.

- Filmcentrum i Stockholm hyr ut vår utrustning till mer än bra priser. Killarna och tjejerna på Filmcentrum är helt otroligt hjälpsamma och underbara, berättar Leif.

Oklart med distributionen

Leif vet att det är en lång och utdragen kamp att hitta sponsorer som tror på de idéer man har men ser positivt på framtiden.

- Om man kikar tillbaka på 2009 så har det gått mycket bra trots att det varit ekonomisk kris.

Hur distributionen för Codex Dei ska gå till är inte klart ännu, men är något Leif arbetar med.

Nu väntar vi med spänning på resultatet!

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
28 januari 2010

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!