Bli medlem Logga in

Karriär

Drakar och Demoner i Sverige

Drakar och Demoner i Sverige

Det finns få varumärken i fantasygenren som är större än Drakar och Demoner och vi är inte bortskämda med fantasyfilmer i Sverige. Därför är det extra roligt att ”Tronländaren” är en officiell Drakar och demoner- film, och att den görs med en rad medlemmar från Filmcafe.se.

Huvuroller från Filmcafe.se

För Åsa Älmeby Thorne var genren en ny bekantskap som hon inte kunde tacka nej till, men förberedelserna inför rollen var samma som vanligt.

- Förutom att läsa in mig på rollen och se världen genom hennes ögon, säga och göra som jag känner att hon skulle göra, så gäller det att vara närvarande.

Filmen utspelar sig i Trudvang, det universum i Drakar och Demoner som är utpräglat nordiskt. Åsa har tränat pilbåge samt kniv och lyfter fram att den nordiska prägeln på filmen innebär slagmål med vikingar.

- Det som lockade var att det var ett annorlunda projekt. En svensk fantasy i vikinga stil! Jag har inte gjort en roll som Nönja tidigare och här fick jag utrymme att göra en stark kvinna i en fantastisk miljö.

Förutom Åsa Älmeby Thorne kan vi även se medlemmarna Patrik Dufwa och Stefan Cronwall framför kameran.

Pilotfilm för festivaler

Ambitionen med ”Tronländaren” är att den ska locka finansiärer att investera i en långfilmsversion med samma tema. Det blir dels en kortfilm på ca. 20 minuter och med lite tur en långfilm i framtiden.

- Specifikt nordisk fantasy är inne som fan globalt nu, för att inte tala om Sverige rent generellt. Hollywoods ögon är på oss alla nu, så lyckas vi här så kan det gå ruggigt fort, berättar filmens producent Peter Henningsson.

Pengarna kommer från bidrag, sponsring och egen insats från de två produktionsbolag som producerar, Fish and Elephant Production och Fandango Film. Alla inblandade har medverkat gratis för att göra projektet möjligt att genomföra.

- Vi har försökt att göra många effekter på plats, men vissa måste vi göra i post. Det handlar mest om att förstärka redan skapta effekter, inte göra dem helt i datorn, förklarar Peter Henningsson.

Filmen är inspelad med en Sony F3 med S-logg in på en Samurai, förutom ett parti i filmen som spelats in med en Arri Alexa.

När kortfilmen ”Tronländaren” är klar ska den först ut på festivalturné med inriktning på fantasy och Sci-Fi.

- Vi vill självklart ha in den på åtminstone någon av de större festivalerna. Sedan kommer den att säljas i butiker och på nätet, berättar Peter Henningsson.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
27 maj 2012

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!

Ett fel inträffade, men vi har satt våra bästa tekniker på jobbetEtt fel inträffade på sidan, men vi har satt våra bästa tekniker på jobbet.