Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Vad tycker etablerade skådespelare om provfilmningen?


 
TitelVad tycker etablerade skådespelare om provfilmningen?
BeskrivningBehöver de provfima och vilka är för- och nackdelarna? Vi pratar med Tuva Novotny, Peter Dalle, Björn Kjellman, Samuel Fröler och regissörerna Fredrik Hiller och Kjell Sundvall.
 
Längd4:00
 
 

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera klippet

Kommentarer om TV-klippet: Vad tycker etablerade skådespelare om provfilmningen?
 17-10-06
Ja man kan bara vara sig själv - film är film, teater är teater. Man gör sitt bästa och sedan är det produktionen som väljer beroende på vad de söker efter. Att ”vara rädd för att hamna i ett fack” tror jag inte manska vara. Det är precis som Tuva säger - man oassar för olika karaktärer och så är det.
 16-10-26
Så är livet man får kämpa och kämpa som man brukar säga ge och ta tid och väntan är dryg men vill man nå upp föra sin karaktär och sina mål så måste man drömma så är det för det flesta i den branschen
 16-10-05
Inspirerande, bra video :)
 14-11-11
Jag gillar Björn Kjellmans inställning. Men håller med många av nedan kommentarer, att det är många amatörer bland provfilmarna också. Men förstås många duktiga också. De som gör en till en bra provfilmare är om de får en att känna sig välkommen och unik inte bara ”en i mängden” av de 50-60 de kallar på casting/provfilmning. Och många andra faktorer också förstås.
Slutligen: Bort med avarten ”avancerad statist”.
 14-05-11
Det är väl som att en del äger en Porsche en del ser en Porsche någon gång i sitt lv. En del vet inte än vad det är!
Filmen var bra. Men dockan för overklig framför bilen.
 14-05-06
På hur många anställningsintervjuer, blir man anställd på tidigare erfarenhet?
Och hur ofta ber till exempel en klädbutik dig att vika kläder å slå i kassan på intervjuen?
Dom som castar är ofta för dåligt utbildade för att kunna se på tidigare material att skådespelaren kan spela.
Och vet inte skillnad på skådespeleri och vara sig själv. Ingen skådis vill vara sig själv framför kameran å det e fakta
 14-05-06
Ja det vore väl en sak om en provfilmning va just en provfilmning. Men aldrig har jag varit på en så kallad provfilmning och dom har skickat manus innan med karaktärsbeskrivning. Det e Typcasting dom håller på med och det e inte provfilmning. Att amatörer håller på som ska ha statister å kallar det för provfilming det e bara lögn. Och ingen statist behöver kunna spela för att vara med.
 14-04-10
Var väldigt skönt att se. Hade också varit intressant att låta etablerade titta på faktiska provfilmningar med mindre etablerade och att de berättar vad de ser och tänker kring personens provfilmning.
 14-02-03
Mycket lärorikt. Bra film
 14-01-04
Verkligen intressant och lärorikt.
 13-12-29
Riktigt intressant och betryggande att höra professionella aktörers egna syn på provfilmning.
 12-09-05
Mycket lärorikt och motiverande video.
 12-09-05
Mycket lärorikt och motiverande video.
 12-01-11
Men klippet var förtröstansfullt! Det är ju lätt att få ågren om man känt sig för okoncetrerad el dyl.
 11-11-19
Han ser oerhört obekväm ut med. Men det intressantaste är hur pass mycket repliker de bollar med. Jag som aldrig har haft mer än ett par blir lite svettig i handflatorna när jag ser detta. Jag undrar liksom hur mycket repliker man kan memorera och samtidigt hålla det flytande. Nu vet jag vad jag ska träna på i alla fall, replikinläsning och provfilmning hemma i garderoben.
 11-11-16
Så härligt att se Kurt Russel läsa för rollen som Han Solo. Klassiskt exempel på hur han tolkat rollen fel. Han missar helt - det som är den avgörande drivkraften hos den karaktären - att Han solo bara ser uppdraget som ett räddning för att betala av sina skulder, och spelar allt för engagerad och intresserad. Han missar att reagera på nyckelordet "belöning" och det blir därför ingen kraftfull vändning i scenen..

http://youtu.be/nix_PID3oiA
 11-11-16
Jag har precis fått en roll i en film som görs av en artonårig skolkille. Jag fick allt masa mig till hans skola och provfilma, precis som för vilken större produktion som helst. Om jag inte vill vara med på det förtjänar jag inte hans förtroende. Sedan kan jag också förstå Björn Kjellmans inställning, men det är ju mer hans känsla för hur han själv fungerar, och vi är förstås alla olika. Jag gillar att träffas på det här sättet innan man sätter igångt filmandet på riktigt.

Spännande inslag. Jag råkade för övrigt hitta lita provfilmningar för de första filmade Stjärnornas krig-filmerna på Youtube. Kolla dem vetja.

http://youtu.be/nix_PID3oiA
 11-11-16
När jag var på min första audition gick det absolut inte till såhär så det va intressant att titta :)
 10-11-17
Min begränsade erfarenhet är att det mycket handlar om vad Tuva Novotny sa: Regissören har en bild av karaktären och vill hitta någon som stämmer in på den bilden. Om det handlar om type casting, räcker det med att veta hur han/hon gestaltat andra roller, men annars vill man veta hur h*n gör just den karaktären.
Det finns en annan dimension också: En skådis kan på provfilmningen ge regissören en aha-upplevelse: Det där skulle ju kunna vara ett annat intressant sätt att göra karaktären!
 10-11-17
Absolut värdefulla och lärorika minuter att titta på detta klipp med kända Skådespelare och deras casting/provfilmningstips samt att dom delar med sig av sina erfarenheter.. `Ingen kan passa alla men alla passar någon´..Förr eller senare så blir det ett möte som för oss vidare in i filmens värld och rollen blir din. Många castingar ger också träning och färdighet..Man får tänka på att inte spela rollen utan att känna in och försöka vara den rollfigur som vi testas för tillsammans med sin egen personlighet.Livet är en praktikperiod och mycket kul och intressant har vi chans att uppleva på vägen.Önskar er alla lycka till!
 10-11-17
Mycket bra inslag. Skådespelarna var avspända men intresserade av frågan.

Gå till forumtrådenGå till forumtråden
Medlemmar berättar
2017-11-09
I juni 2016 fick jag ett samtal från en rollsättare i Göteborg. Hon hade hittat min profil på Filmcafé och frågade om jag ville provfilma för en roll i tv-serien ”Vår tid är nu”. Det ville jag så klart göra. Rollen jag skulle provfilma för var som Tage Erlander. Jag skickade en selftape och blev snart kontaktad för att komma på en callback till Göteborg. Jag åkte upp och gjorde ännu en provfilmning. Sen var det en nervös väntan innan jag fick besked om att jag hade fått rollen. Jag medverkar som Tage Erlander i avsnitt 7 och 8 i säsong 1. Jag medverkar även i två avsnitt i säsong 2. Jag var väldigt nervös på första inspelningsdagen eftersom det var en verklig person som jag skulle gestalta. Men inspelningarna gick bra tack vare fantastiska människor framför och bakom kameran. Hälsningar Michael Petersson
2016-11-21
Jag drömde om att jobba som skådespelerska! Efter att ha fått spela statist i en film växte intresset enormt. Jag blev medlem på Filmcafé.se, sökte till en långfilm och efter 8 provfilmningar och möten blev det klart att jag fått huvudrollen som ”Emma” i långfilmen Apflickorna, som det gått otroligt bra för världen över. Tack vare det jobbet öppnades dörrarna för så mycket mer roligt inom branschen. Sluta inte drömma, för är man driven kommer man långt! /Mathilda Paradeiser.
2016-11-17
Tjena alla aktörer! Jonas Jörgensen heter jag och har ett gäng aktör gigg bakom mig, jag säger aktör pågrund av att jag tycker en statist och en skådespelare är lika viktig i en scen. Alla gör vi ett konstnärligt avtryck när vi skapar en scen tillsammans. Jag har själv erfarenhet av både skådespelar och statist insatser jag fått via Filmcafe.se, så kan starkt rekommendera denna sida. Och dit jag vill komma med det här är att folk som vill bli skådisar, det är inte fel att faktiskt börja som statist och jobba sig uppåt då man skapar sig ett bra kontaktnät, och det ena leder ju oftast till det andra. Men ni som är nya här på Filmcafe.se och ännu inte fått era första aktör gigg, håll ut! Det kommer! Och när det väl kommer rullar det ofta på! Jag studerar nu till undersköterska & hade just suttit och pluggat om ämnet epilepsi inför ett prov i 2-3 timmar. Till slut går luften ut mig och känner för paus, jag gör kaffe går in på filmcafe.se, och den första annonsen som ploppar upp är: Vi söker en som kan agera en epilepsi patient och kan utspela ett epileptiskt anfall. Jag tänkte detta måste jag bara söka!!!! Det var liksom som gjort för att jag skulle få detta kände jag. Så jag skrev samma berättelse i annonsen till dom som jag nu berättade för er, att jag just suttit i 2-3 timmar och pluggat och att jag skrev att jag även då hade kunskaper bakom sjukdomen. Fick svar på min ansökan nån dag senare och det ledde till provfilmning, tog mig sedan igenom provfilmning och fick jobbet! Jag vill med detta förtydliga att det är viktigt när man söker en annons att du faktiskt har den kunskapen som du söker för. För casting & statistansvarig får in tillräckligt med ansökningar, och du har även större chanser att få jobbet om du faktiskt har vana, utseende, ålder, eller de kunskaper som beskrivs i annonsen. Lycka till alla där ute! Det är vi som gör att svensk film fortfarande lever!!! Syns kanske där ute ! Allt gott! Med vänlig hälsningar: Jonas Jörgensen
2013-11-10
Sedan jag blev medlem har jag blivit glatt överraskad många gånger. Jag har gjort 4 reklamfilmsroller + ett antal statistroller, röstjobb och fotojobb. Bara denna sommar har jag gjort 2 reklamroller. Jag har verkligen tjänat in medlemsavgiften flera gånger om, men det bästa är att det är så kul. Ett tips för framgång tror jag är att inte göra för stor grej av provfilmningarna. Gör ditt bästa, men försök ha kul samtidigt och ”strunta i” om du får rollen eller inte, så blir du inte så nervös och inte besviken om du inte blir vald denna gång. Tänk också på att varje gång du får provfilma har castingbolaget faktiskt valt ut dig bland många sökande och du hamnar också i deras register, så du kanske bli uppringd direkt av dem nästa gång.
2013-11-06
Det var något år sedan jag blev medlem här på Filmcafé men jag kommer fortfarande ihåg den första månaden. Jag hade precis blivit klar med mitt CV och jag kollade runt på jobbanonser. Där hittade jag en som passade mig! En roll till en kortfilm som skulle spelas in i Malmö, så jag sökte direkt. Någon vecka senare fick jag svar och jag fick åka till Malmö och provfilma. Det var min första provfilmning och jag var supernervös. När jag kom dit hade jag ingen aning om vad jag skulle göra så jag var jätte rädd att jag skulle förstöra allt. Men jag skulle bara prata lite framför kameran så det gick bra, men jag tyckte ändå att jag kunde gjort bättre ifrån mig så jag förväntade mig inte att jag skulle få rollen. Efter bara en veckan fick jag ett mail där det stod att jag fick rollen! Efter bara en månad här på Filmcafé fick jag min första roll i en kortfilm!
2012-09-30
När jag blev medlem i Filmcafe.se så tog det ca. ett år, sedan hände allt! Jag fick vara med som statist i Call Girl och även i Den Nakne Mannen. Sedan fick jag även gå på en provfilmning för en huvudoll och kom långt på den! Filmcafe.se uppfyller min dröm!
2012-06-19
Kan börja med att berätta för alla er som tvekat och har ställt er frågan om det verkligen är värt att vara medlem på Filmcafe.se? I stort sett hela min skådespelarkarriär är uppbyggd på den här sidan. Allt startade här. Ni kan tolka svaret själva på min fråga jag började med att ställa! 2011 var det bästa filmåret i hela mitt liv. Gjorde 3 huvudroller & 4 meningsfulla Bi-roller. Kort & snabbt Började året med att helt plötsligt bli homosexuell ( endast på rutan ). Gjorde en mindre roll i 1 Irene Huss film. Fortsatte sedan med 2 provfilmningar för FLADENFILM i Göteborg, blev efter det äntligen tilldelad en bi-.roll i Johan Falkserien. Efter det spelade jag en osäker tjejtjusare mot duktiga Karolina Arestedt ( en ung & duktig skådespelerska värd att uppmärksammas ) tillsammans gjorde vi den traditionella kyss-scenen. Efter det, bytte jag helt plötsligt nation och spelade en amerikansk ljudkille i ett filmteam i filmen The Hugo Allenshow som spelades in i Sveriges Hollywood, Trollhättan. Avslutade min grymma ”säsong” med huvudrollen Fredrik i den mörka Thrillern Karlavikens. Sist men inte minst, allt genom Filmcafe.se Peace. Min showreel http://www.youtube.com/watch?v=rqknYlHV9QU
2011-06-25
Tack vare Filmcafe.se har jag fått vara med om massor av roliga saker! T.ex jag var statist i varma mackor, har gått på provfilmningar och fått lära kännna massa personer. /Jossan
2010-08-13
Hej Alla Glada! Tack vare Filmcafe.se så fick jag mitt första reklamjobb. Jag hade ingen erfarenhet alls så jag trodde aldrig att jag skulle ens bli kallad för någon provfilmning. Men gissa om jag hade fel! Efter en månad som medlem ringer ett filmföretag och undra om jag ville komma på casting, och såklart ville jag det, vilket gav mig mitt första jobb inom det här yrket. Det var det roligaste jag någonsin gjort! Lycka till alla!
2010-03-24
Jag är glad att jag registrerade mig här därför att jag blev kallad till en provfilmning för en reklamfilm nyligen. Trots att jag inte varit med länge och trots att jag bara registrerat mig som grundmedlem. Jag fick inte rollen men det var nära, och det var dessutom riktigt kul att provfilma. Nu har jag blivit PLUS-medlem så att jag kan söka de utannonserade jobben.
2009-11-22
Hej alla! Gott folk! Genom Filmcafé har jag varit med en massa intressanta och lärorika projekt där jag även lärt känna nya trevliga människor. Alltifrån modelljobb,skådisjobb till komikerjobb. Mestadels det har varit i Göteborg eftersom jag har bott där ett tag,fast nu bor jag i Stockholm och hoppas på mer skådisjobb. Tack vare Filmcafé har jag blivit kontaktad av flertals regissör och rollbesättare varit på många provfilmningar,långfilmer som Tv-serier även om man ibland inte fick rollerna, så var det väldigt lärorikt och kul ändå. Den senaste provfilmningen var för en långfilm i Göteborg som heter ”Jävla Pojkar” där jag blev kontaktad av en rollbesättare som heter Anna Brandeby,att provfilma för en av huvudrollerna, dock fick jag inte huvudrollen, fast fick andra erbjudanden samtidigt,så det gäller att aldrig ge upp. Huvudsaken är att man har visat sig och gjort sitt bästa så dem kommer ihåg dig för framtida produktioner. Genom filmcafé har jag också fått biroller i två pilotfilmer av samma regissör,jag gick på en casting för den första, fick rollen,samarbetet med filmteamet och regissören funkade jättebra och vi hade väldigt kul tillsammans under hela inspelningstiden, vilket resulterade till en ny roll,där jag skulle spela tjej,vilket jag såg som världens utmaning det var jättekul. Just nu spelar jag huvudrollen i en kortfilm som heter ”Ibra” med lite hjälp från filmcafé,lärde känna regissören Willy Lukwago bättre, vi bytte lite idéer med varandra och blev erbjuden rollen som Ibra. Trots att det är en kortfilm på cirka 30 min,så har jag aldrig haft roligare på en filminspelning,trivdes väldigt bra ihop med folket framför som bakom kameran. Jag har även lärt mig att skriva filmmanus med lite hjälp av min regissör/manusförfattare, och skriver nu för fullt. All respekt till Filmcafé, och hoppas allt mer på mer inspirerande projekt och människor i framtiden. Med vänlig hälsning/ Ibrahim Ebrima Faal
2009-03-28
Jag såg ett reklambolag som va inloggade här (minns inte va dem heter just nu) o sände mitt CV till dem på vinst och förlust. Blev kallad 2 ggr på provfilmning och nr 2 fick jag! AXA reklam (The Producers gjorde den sedan) och den kommer visas under 2009. Det lustiga var att när jag var på provfilmningen så var jag så nära att säga att jag vet inte om jag kan ta det här jobbet (va lite dum dag eg) så jag kanske inte ska ta upp er tid. Men jag provfilma och fick den. Fick ledande karraktären - mamma och bra betalt också. Mvh Karin Katona
2008-11-28
Det gäller att ligga i på olika sätt för att komma med i någon produktion. Ett av mina allra roligaste uppdrag fick jag genom att jag såg en liten annons där regissören Roy Andersson sökte medverkande till sin film Du levande. Jag gick dit på en kort intervju och fotografering. Efter några veckor fick jag komma tillbaka och det blev några provfilmningar. Jag blev utvald och fick lära in en monolog på 3 - 4 minuter. Jobbigt men kul. Sedan blev det två olika inspelningar, dels i studion och dels på Filmhuset. Monologscenen togs väl om 10 - 15 gånger men Roy blev nöjd. Jag spelade en professor, som på en stor akade-misk fest får ett angeläget telefonsamtal från sin son. Genom Filmcafé har jag sedan dess fått förfrågningar om att vara med både i kortfilms- och teaterproduktioner.
2008-03-13
Filmcafé har varit av största vikt för mig. Efter att ha spelat in Lacrimosa i Rom lade jag upp en sida här, utan större hopp om att det skulle leda till något. Det var för ett år sedan, och sedan dess har jag spelat stora och underbara roller i två långfilmer, två kortfilmer och en novellfilm, alla uppdrag jag fått via Filmcafé. Jag har lärt känna begåvade regissörer och skickliga kollegor, jag har fått vänliga kommentarer om mina portfoliobilder och mitt CV, jag har blivit kallad till provfilmningar och blivit glad varje gång. För mig har Filmcafé gjort den stora skillnaden, tack vare det jag upplevt genom sidan har jag börjat våga tro på min förmåga och börjar nu få jobb även på annat håll. Tack! Anna Nevander
2008-02-29
Som nyinflyttad skåning i Stockholm, med ett friår framför mig, ville jag ha något kul att syssla med, så jag sökte på google på statister och hittade gratissajten filmcafe.nu. Jag anmälde mig där och skrev att jag tidigare jobbat i bl.a. Wallanderproduktioner i Skåne samt i några långfilmer som filmats där. Två dagar (!!?) senare får jag ett mail från Filmlance och dom frågar om jag är intresserad av att medverka i Beck? Gissa om jag flög i taket? Självklartville jag det! Provfilmningen gick bra och Harald Hamrell godkände mig (puh!)och sedan fick jag medverka som civilklädd poliskollega till Martin och Gunvald på polisstationen i de 8 sista Beckfilmerna. Vi blev ett gäng väldigt sammansvetsade statister som fick vänta ganska mycket ibland, men vi kände oss speciellt utvalda och priviligierade att få medverka i Sveriges bästa polisserie. En del av statisterna hade medverkat från första, eller nästan ända från första Beckfilmen, och dom var till stor hjälp och ledsagning för oss gröngölingar. Jag vill hälsa till alla som känner igen sig, och tacka för en fin period i mitt liv, och allt tack vare filmcafe.nu!!! Kram Merja Lantz
2008-02-29
Jag kommer ihåg när jag fick vara med och göra min första reklamfilm. Det var förstås för ICA. Jag hade ingen större roll i det hela men en helt vanlig statistroll hade jag. Från början var jag lite skeptiskt till hela grejen för jag hade ingen lust att ta mig till Stockholm och till inspelnings platsen för jag tyckte det var för ”långt” men sen så ändrade jag mig och drog mig dit. Väl framme där så fick man se vart dem spelade in alla ICA filmerna, och det var mäktigt tyckte jag och se själva studion där dem spelar in allt. Jag träffade alla ICA karaktärer och dem var riktigt trevliga. Jag fick otroligt bra kontakt med Paul Tilly som spelar (Ulf) i ICA filmerna, han är en kille som verkligen inspirerar mig. Jag kommer ihåg att inspelningen inte dröjde så länge, det tog ½ timme för att spela in dem scenerna där statisterna skulle vara med. Efter det så fick åka där ifrån. Men jag fick otroligt bra kontakt med Paul Tilly som jag även har idag. Så det var en riktig rolig dag jag fick uppleva, och jag fick en massa nya kontakter som jag idag har mycket bra tillgång till. Jag har lärt mig att man får mycket erfarenhet genom att börja som statist för det är bra sätt och börja bygga sin karriär på. Men just nu så har det blivit mer att jag går på provfilmningar för huvudroller och biroller det blir sällan statistroller. Kom ihåg att aldrig ge upp! Keep on daydreaming ´til your dreams come true. /Mohsen
2004-04-08
Har lärt känna en del nytt folk, blivit erbjuden provfilmningar som jag tyvärr inte kunnat närvara på och följt en hel del intressanta samtal i forum. Mkt bra sida och mötesplats för oss i branschen. Mvh Christian Petersson
Foruminlägg
Hur effektivt är Filmcafe?
2017-12-22 18:27
Hej!
Jag funderar på att någon gång skaffa en prenumeration på någon av de olika betalsidorna. Ett exempel är filmcafe.se.

Men jag undrar till er som varit medlemmar här ett tag, hur mycket det ger?
Får ni några jobb?
Har ni fått gå på någon provfilmning?
Är det värt att betala summan?Senaste svaret av 1: Betalda arbetstillfällen inom film/TV finns framförallt i Storstockholmsområdet i andra hand Göteborg-Trollywood och Skåne. Föga i resten av landet En gång för länge sedan besökte jag hemsidan för film- och TV-producenterna. Ungefär 100 medlemsföretag av olika storlek. Flertalet i Storstockholmsområdet, något tiotal i Göteborg resp Skåne och bara ett i resten av landet. Teater är lite jämnare fördelat. Obetalda uppdrag är ännu jämnare fördelade. Vill du ha obetalda uppdrag så kan du kontakta relevanta filmarbetare i din geografiska närhet. Och ännu hellre, närmaste föreningsdrivna lokal-TV-station eller annan filmskaparförening.
Att få gå på en provfilmning
2017-12-22 18:21
Hej!
Först vill jag be om ursäkt om jag placerat detta inlägg på fel plats.

Hursomhelst, det jag undrar är hur ni som rollbesätter folk väljer ut folk som får gå på provfilmning.

Till exempel vad är det som lockar er att erbjuda en person att få gå på en provfilmning?Senaste svaret av 1: Då jag saknar pengar för att betala lön så gör jag ibland så här. Frågar person efter person tills jag hittar någon som tackar ja till rollen. Den personen får rollen utan provfilmning. Jag menar att jag försöker skriva manus så att det ska vara lätt att besätta rollerna. Bara välja någon av rätt kön och ålder. Och skriva så att folk vill deltaga.
Tips på provfilmning?
2017-02-23 18:28
Någon som har tips på hur man lättare får rollen på en provfilmning?
Första Provfilmningen
2016-05-09 21:07
Hej! Mitt namn är Hanna Adolfsson och har vart plusmedlem på Filmcafe.se i ett halvår nu. Undrar om ni har några tips hur man får statistjobb, filmjobb eller modelljobb för nybörjare. Alltså hur man bäst söker, och hur man kan synas här på sidan?

Tack på förhand, undrar en nyfiken tonåring i filmbranchen.[:)][8)]

Senaste svaret av 1: Hej Hanna! Här kommer några tips på hur du kan synas på Filmcafe.se 1) Uppdatera ditt CV regelbundet och byt bild ibland. Aktuella CV:s rankas högre i sökresultatet. 2) Skapa ett nätverk här på Filmcafe.se så kan du lättare följa de kontakter du har och ännu bättre- de kan följa dig! 3) Var aktiv på forumet, med kommentarer på artiklar och tipsa oss om du medverkar i någon spännande produktion via "Medlemmar berättar". ...och missa inte alla tips bland artiklarna på vår karriäravdelning. Där finns viktiga råd direkt från rollbesättarna!
Kommentarer om artikel: Allt du behöver veta inför provfilmningen
2015-08-19 14:43
Inläggen nedan är kommentarer på ett av våra artiklar. Allt du behöver veta inför provfilmningen.
Du kan titta på artikeln här: https://www.filmcafe.se/artikel/artikel.asp?art_id=251

Senaste svaret av 15: Som statist kan jag uppleva mig som skådespelare när jag får personlig regi och en eller annan replik, inte sällan på inspelningsplatsen. Det kan vara en scen tillsammans med skådespelare. Men en avgörande skillnad är att jag då agerar utifrån mig själv och gör ingen ”medveten gestaltning i en rollfigur”. Det förberedande arbete en professionell skådespelare gör, själva rollarbetet, gör jag inte. Jag går in på Stockholms Dramatiska Högskolas skådespelarprogram för att se hur skådespelaryrket definieras: ”Skådespelaryrket handlar om att leva sig in i hur andra människor tänker, känner och handlar under specifika omständigheter och sedan medvetet kunna gestalta det i rollfigurer. Det är en intellektuell process såväl som fysisk och emotionell. Gestaltningen bygger på ett möte mellan skådespelaren och uppgiften, men också på mötet med de andra med­verk­ande … skådespelarkonst innebär att kunna klara av samtliga sceniska genrer…”. Att sätta upp en hylla gör mig inte till snickare, skrev Anita Molander träffande en gång här i forumet.
Skådespelar-cirkel i Göteborg
2015-04-17 15:16
Hej

Har tänkt att dra ihop en skådespelar-cirkel i Göteborg. Typ som ett gym, fast för skådespelare. Ett ställe ämnat för aktiva skådespelare som vill hålla sig i form helt enkelt.

Allt är på eget initiativ, har fixat en lokal i centrala Göteborg med hjälp av Cassandra Pictures.

Vi kör övningar, diskuterar, motläser om någon har ett projekt på g, kan även spela in provfilmningar om någon behöver detta. Siktar även att i framtiden lösa någon som kör diverse workshops osv. Tips på idéer tas gärna emot.

Nu är det så att lokalen inte är så jättestor och det finns därför bara ett fåtal platser.

Skicka gärna ett mail och berätta lite om dig själv. Vi ser helst att du är aktiv och har erfarenhet att ta med till bordet.

mail: daejvsign@gmail.com

Mvh
Vad en statist bör göra.
2014-08-05 19:59
När jag läser tråden om vad en statist inte ska göra får jag lust att skriva om vad en statist kan och böra göra.
1. Alltid göra ditt bästa framför kameran. Det kan ibland innebära att stå tillbaka för någon annan. Stellan Skarsgård har sagt: först kommer filmen, sedan scenen, sedan jag. Det är inte bara tråkigt när vissa statister armbågar och knuffar sig fram för att komma nära kameran. De professionella statistansvariga – och slutligen regissörerna, gör sina egna val av statister som ska stå fram.
2. Några ”ordningsfrågor” som kan verka självklara, men...: Komma i tid. Vara uppmärksam. Lyssna och vara närvarande - hela tiden. (Man kan läsa med ett öga när man väntar, lyssna på kompisar med ett öra och samtidigt vara beredd att springa in till inspelningen när det är dags). Och som tidigare sagts här, lämna de skåpdespelare i fred som inte själva tar kontakt.
3. Om du har replik, på provfilmning eller inspelning:
Lär dig repliken/replikerna ordentlig. Och lär dig dom så du helst inte kommer av dig. Om det händer är det ingen katastrof, men avbryt dig inte utan spåna vidare. Det är krångligare att avbryta en scen mitt i än att fortsätta till slutet. Improvisera, tystna inte, om du lär dig vad din replik handlar om, och inte bara att kan den utantill, är det oftast inga svårigheter att komma på något. Om det blir en paus kan det bli effektfull.
4. Vara social, vara stöttande och lyssnande på kolleger, inte minst på yngre och nybörjare. Försöka vara med och skapa en god stämning är något som främjar hela arbetsklimatet – och därmed resultatet. Och, det professionella teamet märker vilka som bjuder till det där lilla extra. Inte minst statistansvariga som väljer ut statister till kommande produktioner, det underlättar helt enkelt för dig att få framtida uppdrag.Senaste svaret av 3: Förvisso. Men när dom ber dig säga repliker så ändrar dom ditt uppdrag. Det borde, rent juridiskt, anses som handelsbruk att alla med repliker är skådespelare. Så egentligen borde det bara vara att skicka en faktura på mellanskillnaden efteråt. Vill dom inte betala så kan man ju göra det till ett förenklat tvistemål. Dock inser jag att det ju inte är så enkelt, eftersom ingen vill vara "bråkstake" och skapa dåligt rykte kring sig.
Hur man hittar jobben i filmbranschen
2014-03-21 12:09
Kan tipsa om en workshop nästa vecka som handlar just om detta

- Hur får jag reda på vilka produktioner som ska göras?
- Hur tar jag reda på vem som rollsätter vad?
- Vad ska jag göra för att få komma på provfilmning för större roller?
- Löner & förhandling.

Klicka på länken nedan för att få mer info.

http://www.apartment86.se/the-business-of-acting-workshop/
Kommentarer om artikel: Att klara en provfilmning
2013-11-21 09:24
Inläggen nedan är kommentarer på ett av våra artiklar. Att klara en provfilmning.
Du kan titta på artikeln här: http://www.filmcafe.se/artikel/artikel.asp?art_id=61

Senaste svaret av 14: Tackar. Jag tänker här nu att det gäller att vara på stand-by hela tiden när aktören ej är i fokus. avslappnat medveten och inte låta tankar störa. Kontrollerad ilska kan hjälpa ibland. Aggression kan vara ännu bättre, men tygla den för tusan! Olga: Din känsla kring rasism är din känsla. Den kan ingen ta ifrån dig tror jag. Använd energin är mitt tips. Detta säger jag som människa mer än svensk. / Lekmannen
Kommentarer om artikel: Allt du behöver veta inför en provfilmning
2013-11-14 12:50
Inläggen nedan är kommentarer på ett av våra artiklar. Allt du behöver veta inför en provfilmning.
Du kan titta på artikeln här: http://www.filmcafe.se/artikel/artikel.asp?art_id=80

Senaste svaret av 5: Det är bra om du rör på dig. Stå blickstilla är sällan bra. Om du sen lär dig manus och inte läser är det ännu större chanser att du förmår levandegöra din roll och situationen. Men du behöver inte kunna texten ordagrant utantill, det är faktiskt oftast bäst att veta vad det handlar om och komma på det du ska säga i stunden. Då blir det mer omedelbart och du bli mer närvarande.

Senaste klippen


Medlem: Mikael - 2018 - Serie: Two Guys At Work E04 Dick The Boss
När HR misslyckas i sitt försök att konvertera Mitch och John till vanliga kollegor så tvingas dem in till chefen för ett nytt försök.

Medlem: Mikael - 2018 - Serie: Two Guys At Work E03 HR Meeting
Mitch och John kallas in till HR bitchen Brenda för utredning av sin behandling av Manny, den nya killen.

Medlem: Mikael - 2018 - Serie: Two Guys At Work E02 The New Guy
Mitch and John introducerar en ny kamrat på jobbet på ett enligt dem väldigt proffesionellt och vänligt vis.
Medlem: Mikael - 2018 - Serie: Two Guys At Work E01 The Wives
I detta avsnitt får vi se Mitch and John, två töntiga medelåldersmän som skryter om hur de kuvar sina kvinnor men som i själva verket är rätt mesiga.
Medlem: Mikael - 2018 - Kortfilm: The Obnoxious Neighbour
Kortfilm om en extremt påträngande granne, ren improvisation i komedi.
Medlem: Mikael - 2018 - Reklamfilm: No Account Casino
En reklam om två föräldrar som äntligen fått sitt barn att sova när en dryg kille kommer springande och väcker deras barn. No Bullshit!
Medlem: Mikael - 2018 - Kortfilm: Mycket Vill Ha Mer
En film om snålhet och hur det leder ned i fördärvet, på ett komiskt vis.
Medlem: Mikael - 2018 - Kortfilm: REMENTO MEMENTO
En kortfilm av Stockholms Filmskola där de gör en identisk scen ur långfilmen Memento.
Medlem: Mira - FormBetong, reklam 2018, Mira Nilsson Mitchell
Medlem: Mira - Unga Astrid, 2018, Mira Nilsson Mitchell
Medlem: Simon - Julen, traditionernas mathögtid?
Karaktär: Julvärd
Medlem: Jonathan - Showreel
Medlem: Matilda - Showreel 2018
Medlem: Abraham - Dark Chamber
Festivals & Awards: Uppsala Short Film Festival, Sweden, 2018 - Early Bird Award National Competition interfilm International Short Film Festival Berlin, Germany, 2018 - Best Live Action Award International Competition
Medlem: Stefan - Showreel Stefan Granlund
Medlem: Camilla - Konsert
Jubileumskonsert med HenKÖRt.
Medlem: Stefan - Försäkringskassan
Försäkringskassan - Informationsfilm 2017
Medlem: Thomas - Halvdan Viking
Hornblåsande viking (höger i bild) från Östbyn, gjorde även ett vajerstunt över en jättejättedjup ravin med läskigt vatten och är faktiskt med riktigt mycket tillsammans med alla vänner vikingarna.
Medlem: Fabian - Showreel Fabian Lexner (2018)
Showreel Fabian Lexner (2018)

Medlemsklipp


Mikael: 2018 - Serie: Two Guys At Work E04 Dick The Boss
När HR misslyckas i sitt försök att konvertera Mitch och John till vanliga kollegor så tvingas dem in till chefen för ett nytt försök.

Mikael: 2018 - Serie: Two Guys At Work E03 HR Meeting
Mitch och John kallas in till HR bitchen Brenda för utredning av sin behandling av Manny, den nya killen.

Mikael: 2018 - Serie: Two Guys At Work E02 The New Guy
Mitch and John introducerar en ny kamrat på jobbet på ett enligt dem väldigt proffesionellt och vänligt vis.
Mikael: 2018 - Serie: Two Guys At Work E01 The Wives
I detta avsnitt får vi se Mitch and John, två töntiga medelåldersmän som skryter om hur de kuvar sina kvinnor men som i själva verket är rätt mesiga.
Mikael: 2018 - Kortfilm: The Obnoxious Neighbour
Kortfilm om en extremt påträngande granne, ren improvisation i komedi.
Mikael: 2018 - Reklamfilm: No Account Casino
En reklam om två föräldrar som äntligen fått sitt barn att sova när en dryg kille kommer springande och väcker deras barn. No Bullshit!
Mikael: 2018 - Kortfilm: Mycket Vill Ha Mer
En film om snålhet och hur det leder ned i fördärvet, på ett komiskt vis.
Mikael: 2018 - Kortfilm: REMENTO MEMENTO
En kortfilm av Stockholms Filmskola där de gör en identisk scen ur långfilmen Memento.
Mira: FormBetong, reklam 2018, Mira Nilsson Mitchell
Mira: Unga Astrid, 2018, Mira Nilsson Mitchell
Simon: Julen, traditionernas mathögtid?
Karaktär: Julvärd
Jonathan: Showreel
Matilda: Showreel 2018
Abraham: Dark Chamber
Festivals & Awards: Uppsala Short Film Festival, Sweden, 2018 - Early Bird Award National Competition interfilm International Short Film Festival Berlin, Germany, 2018 - Best Live Action Award International Competition
Stefan: Showreel Stefan Granlund
Camilla: Konsert
Jubileumskonsert med HenKÖRt.
Thomas: Halvdan Viking
Hornblåsande viking (höger i bild) från Östbyn, gjorde även ett vajerstunt över en jättejättedjup ravin med läskigt vatten och är faktiskt med riktigt mycket tillsammans med alla vänner vikingarna.
Stefan: Försäkringskassan
Försäkringskassan - Informationsfilm 2017
Fabian: Showreel Fabian Lexner (2018)
Showreel Fabian Lexner (2018)
Lovisa: Eliza Doolittle Monolog
Jag framför en monolog från Eliza Doolittle i min Acting Class.
Lovisa: Here on this night Duet performance
Min klasskompis och jag framför duetten ”Here on this night” frånBroadway musikalen, The Pirate Queen i vår sångklass på Berkeley.
Teodor: Self Tape Brothers 1 2018
Teodor: Self tape 2018
Teodor: DrugScene self tape 2018
Nils: Reklam för bok ... inte så bara ...
Från Bokbordet på Drottninggatan
Nils: Reklam för EN DANSBOK
I samband med lanseringen av EN Dansbok gjorde vi den här filmen.
Nellie: Snabbpresentation
Här är jag!
Sara: Hard (Musikvideo)
Official musicvideo for ”Hard”
Johan: Reklam - Messobs Teff
Reklamfilm om Messobs frukostflingor. Voice over är också jag.
Lovisa: Getting it Back - Almost Maine
Tillsammans med en klasskompis repeterar vi scenen, Getting it Back från Almost Maine i vår teaterklass. Gayle lämnar tillbaka all kärlek hon har fått från Lendall och kräver att få tillbaka kärleken hon gett.
Anastasia: First Aid Kit - Fireworks
Anastasia: Julia Lindholm - Fieber in der Diskothek
Anastasia: When you are lärare avsnitt 2: When your får nya lärarkollegor
3.45
Harriet Bm: Intro till ljudbok
Reklam för min bok på Youtube
Mikael: Ominous - Teaser Short Film
Teaser trailer till den kommande kortfilmen Ominous.
Mikael: Ominous - Teaser Short Film
Teaser trailer for den kommande kortfilmen ”Ominous”.
Tora: SAS reklamfilm
Huvudroll i reklamfilm för SAS
Harun: A little bit about me
Pietro: Forensiker - Kortfilm
Regissör: Krister Hugo Svensson
Kaj: SHOWREEL DECEMBER 2018
KAJ SNIJDER SHOWREEL DECEMBER 2018
Oliver: Crime master
Strix Television
Julia: Morfar,vart tog du vägen?
En film om Molly och hennes morfar som har fått demens.
Sofie: Trailer ”Vi var tre”
Sofie: Namacheko spring/summer
Musikvideo för klädesföretaget ”Namacheko”
Sofie: Vi Var Tre (We Were Three) // International Competition Short Films
Caroline Ingvarsson - Vi Var Tre (We Were Three) // International Competition Short Films
Demis: The Last Wish trailer 2018
Huvudroll ( kortfilm 2018 ) premiär Los Angeles 13 oktober 2018. Regissör: Jarno Lee Vinsencius
Demis: The Necromancer
Huvudroll ( Kortfilm 2018 )
Demis: Demis Tzivis Showreel
Wilma: Laxbralla, SVT-play
Gunilla: Scene ”Soul catcher” from film workshop 2018
Bob Dolman film workshop: ”Soul catcher”, short scene by Michael Häggström. Directed by Eveline Grassman. Actors: Gunilla Bergerham and Tamas Milhofer. Edited by Gunilla Bergerham.
Gunilla: Gunilla Bergerham showreel
Showreel 2018, Gunilla Bergerham
Mio: Ronald McDonals hus
Gamern
Andrea: Klipp från kortfilmen Selfie av Andre Vaara
Andrea: Klipp ur ”Vinkännaren” av Freudian Slip production för Tre Apor
Caroline: Stryktipset - Generation Stryket
Reklamfilm för Stryktipset
Liz: Vår tid är här
Liz: Vår tid är nu
Lille Peter: Falafelfestivalen 2018
Falafelfestival 2018.
Lille Peter: Reklamfilm Etnomat.
Reklamfilm. Etnomat. Världens mat.
Peter: 9 to 5 - LRN
Sara: Svensk showreel
Svensk showreel 2018
Annika: Stalkern
Huvudrollen i kortfilmen Stalkern för Makeriet Film 2017 https://www.youtube.com/watch?v=bU6X3T6gvt8&feature=youtu.be
Håkan: Systembolaget
Håkan: Sveriges värsta trädgårdsfixare
Harun: Harun
Lovisa: Presentation Lovisa
Sara: Selftape -presentation
Beskriver kort mig själv. Som till en ansökan om en roll.
Sara: Selftape -gestaltning
Spelar en person som ej får bukt med blixten på sin mobilkamera. Inspelat hemma till ansökan för en roll.
Kristin: Showreel 2018
Jessica: Show reel
En man som heter Ove Gåsmamman 2 Advokaten
Nathalie: ”SCENEN” (scen 2) Cinemantrix Nov 2018
Ur kortfilmen ”Scenen”. Cinemantrix fortsättningskurs i filmskådespeleri.
Nathalie: ”SCENEN” (scen 1) Cinemantrix Nov 2018
Första scenen ur kortfilmen ”Scenen”. Cinemantrix fortsättningskurs i filmskådespeleri.
Magnus: Showreel
John: Skrivmaskinen
Played ”offret” in a dark student film by Gustav Lilliehorn & Filip Önell. (February, 2018)
Christian: Showreel 2018 - UPPDATERAT (19/11-18)
Min senaste gjorda Showreel!
Evelina: Ur ”Man är väl fri”
Tora: Showreel Tora Carlbaum
Erika: showreel från kurs
Sol: Yves Rocher reklamfilm
Min egna reklamfilm för Yves Rocher
Adrian B.: Death Penalty
A movie based on a true story The ultimate wish of the convicted criminal, which shook everyone in the courtroom, in anticipation of the execution, asked as his last wish that the letter was handed over to his mother. T
Rose-Marie: Fru Sörensson monolog
Teater Människor i Solen Skriven av Jonas Gardell. Reggisör Lizah Cronemyr. Jag spelar Fru.Sörensson Premiär 21 september 2018
Oliver: Crime master
Strix Television
Oliver: Showreel 2018
Jonatan: Parmiddag Short (klippning, redigering, färgkorrigering)
Erika: Sjunger
(hackigt)
Christian: No Account Casino
Medverkade i Acid and Marbles reklamfilm för No Account Casino.
Christian: Stör Döden
(0:32) Hur är det att spela in en video där man läser sitt allra sista brev? Den känslan förmedlade jag för den fantastiska organisationen ”Suicide Zero” som vill radikalt minska självmord.
Ingvar: Vår tid är nu
Johanna: Showreel
Showreel
Camilla: Showreel_Stunt_CamillaSahlén
Simon: Ikea - The Little Magician
Karaktär: Familjevän
Sara: Showreel 2018 English!
Kristin: Ica Banken
Reklamfilm från 2018, film 4/4
Kristin: Ica Banken
Reklamfilm från 2018, film 3/4
Kristin: Ica Banken
Reklamfilm från 2018, film 2/4
Kristin: Ica Banken
Reklamfilm från 2018, film 1/4.
Nora: SHOWREEL Nora Malm
Elias: Elias Kvarnsmyr
Elias: Elias Kvarnsmyr
Elias: Elias Kvarnsmyr

Karriär

Petter Lennstrand om långfilmsdebuten Upp i det blå
Skådespelare och statisterFilmarbetarePetter Lennstrand om långfilmsdebuten Upp i det blå
Vi har träffat Petter Lennstrand för att prata om långfilmsdebuten Upp i det blå. En varmt skruvad skrotsaga där barn och vuxenvärld möts med både komik och grubbel.
Intervju med Johannes Nyholm om Jätten
Skådespelare och statisterFilmarbetareIntervju med Johannes Nyholm om Jätten
Vi har träffat Johannes Nyholm som långfilmsdebuterar med en film om utanförskap och vänskap. En idé som kom till honom från oväntat håll.
Skörheten sätter ljus på psykisk sjukdom
Skådespelare och statisterFilmarbetareSkörheten sätter ljus på psykisk sjukdom
Vi har träffat Ahang Bashi som sätter ljuset på psykisk sjukdom med nya filmen Skörheten.
Hello Actors- En skådespelarmässaSkådespelare och statisterHello Actors- En skådespelarmässa 5 röster
Filmcafe.se besöker Sveriges första mässa för skådespelare. Föreläsningar, utställning, karriärvägledning, en öppen audition och mycket mer!
Sverrir Gudnason berättar om arbetet som gav honom en GuldbaggeSkådespelare och statisterFilmarbetarePLUSSverrir Gudnason berättar om arbetet som gav honom en Guldbagge 1 röster1 kommentar
Sverrir Gudnason och regissören Leif Östman samtalar om rollen som resulterade i en Guldbagge för bästa manliga huvudroll. Kan verkligen utmattning vara vägen till en bra prestation?
Måns Mårlind och Björn Stein berättar om casting och filmskolaSkådespelare och statisterFilmarbetareMåns Mårlind och Björn Stein berättar om casting och filmskola
Vi pratar med regissörerna Måns Mårlind och Björn Stein om vilken filmskola de gått på och vad en skådespelare ska tänka på vid en casting.
Samtal med skådespelaren Simon J BergerSkådespelare och statisterFilmarbetarePLUSSamtal med skådespelaren Simon J Berger 12 röster3 kommentarer
Simon har blivit folkkär med tv-serien Torka aldrig tårar utan handskar. Nu är han aktuell med Call Girl. Vi pratar skådespeleri!
Samtal med Ruben ÖstlundFilmarbetarePLUSSamtal med Ruben Östlund 4 röster
Se hela intervjun med Ruben Östlund, vinnare av Guldbaggen för bästa regi. Hur viktigt är det att gå sin egen väg och vad har han för tips till blivande regissörer?
Samtal med producenterna till FörsvunnenFilmarbetarePLUSSamtal med producenterna till Försvunnen 4 röster4 kommentarer
Hela intervjun med producenterna till Försvunnen. En spännande resa om hur två eldsjälar, utan stöd av SFI och SVT, samlade ihop 9,5 miljoner och långfilmsdebuterade.
Intervju med regissören Richard HolmSkådespelare och statisterFilmarbetarePLUSIntervju med regissören Richard Holm 4 röster1 kommentar
Richard Holm har regisserat Gränsen och berättar om casting, inspelning och karriärsplan.
Vad tycker etablerade skådespelare om provfilmningen?Skådespelare och statisterFilmarbetareVad tycker etablerade skådespelare om provfilmningen? 39 röster22 kommentarer
Behöver de provfima och vilka är för- och nackdelarna? Vi pratar med Tuva Novotny, Peter Dalle, Björn Kjellman, Samuel Fröler och regissörerna Fredrik Hiller och Kjell Sundvall.
Att arbeta som filmregissörFilmarbetarePLUSAtt arbeta som filmregissör 3 röster5 kommentarer
Hur ska en bra regissör vara? Vi pratar med producenter, skådespelare och filmregissörer för att söka svar.
Intervju med producenten Fredrik WikströmFilmarbetarePLUSIntervju med producenten Fredrik Wikström 3 röster
Fredrik Wikström har producerat Snabba Cash och berättar om casting, inspelning och val av regissör.
Att arbeta som filmproducentFilmarbetarePLUSAtt arbeta som filmproducent 6 röster1 kommentar
Vi har träffat producenterna till bl.a. Män som hatar kvinnor och Göta kanal 3 för att prata om deras yrke. Hur blir du producent?
Mikael Nyqvist och Noomi Rapace tipsar blivande skådespelarePLUSMikael Nyqvist och Noomi Rapace tipsar blivande skådespelare 20 röster
Mikael Nyqvist och Noomi Rapace berättar om hur de utbildade sig till skådespelare och vilka råd de fått (och inte fått) av lärare.
Samtal med skådespelaren Mirja TurestedtPLUSSamtal med skådespelaren Mirja Turestedt 4 röster2 kommentarer
Mirja lyser starkt i den charmiga komedin Sommaren med Göran, där hon har den kvinnliga huvudrollen. Exklusivt berättar hon om förberedelser, regi och att bli skådespelare.
Samtal med producenten Lena RehnbergPLUSSamtal med producenten Lena Rehnberg 4 röster5 kommentarer
Lena Rehnberg är en av Sveriges mest meriterade producenter och bioaktuell med Sommaren med Göran. Exklusivt för er medlemmar berättar hon om det svenska filmklimatet, vad som är kommersiell film och hur en bra regissör ska vara.
Samtal med skådespelaren Joel KinnamanPLUSSamtal med skådespelaren Joel Kinnaman 12 röster1 kommentar
Bioaktuella stjärnskottet Joel Kinnaman berättar exklusivt för er medlemmar hur han förbereder sig inför en roll, hur en bra regissör bör vara och hur du kan bli skådespelare.
Besök på KulturamaFilmarbetarePLUSBesök på Kulturama 2 röster
Filmcafe.se besöker filmskolan Kulturama och pratar filmutbildningar. Reza Bagher och elever medverkar.
Vill du jobba som stylist eller makeupartist?FilmarbetareVill du jobba som stylist eller makeupartist? 4 röster
Har du drömt om att vara den som bestämmer vad stjärnorna ska ha på sig, vill du välja kläder till Hollywoods filmer eller vill du kanske sminka modeller, artister och skådespelare? Då är stylist och make-up-artist något för dig.
Stjärnorna i Män som hatar kvinnor berättar om sina yrkenSkådespelare och statisterStjärnorna i Män som hatar kvinnor berättar om sina yrken 8 röster
Mikael Nyqvist, Noomi Rapace, Peter Haber och Sven-Bertil Taube berättar om sitt yrken. Hur gestaltar de karaktärer som så många redan har en bild av?
Att förbereda sig inför en rollSkådespelare och statisterPLUSAtt förbereda sig inför en roll 9 röster2 kommentarer
Maria Heiskanen vann en guldbagge för bästa kvinnliga skådespelare och Maria Lundqvist för bästa kvinnliga biroll. Nu tipsar de medlemmar på Filmcafé hur de förbereder sig inför en roll.
Att improvisera på filmSkådespelare och statisterPLUSAtt improvisera på film 10 röster3 kommentarer
Att arbeta med improvisation på en filminspelning kan vara bra för spelet men också förrädiskt. Erkända regissörer och skådespelare som Maria Lundqvist och Maria Blom m.fl. berättar.
Om du vill bli producentFilmarbetareOm du vill bli producent 4 röster
Hilda Sandgren har ett företagskonto på Filmcafe.se och driver ett framgångsrikt produktionsbolag. Nu tipsar hon om viktiga saker att tänka på om du vill bli producent.
Bakom kameran på Kenny BeginsFilmarbetareBakom kameran på Kenny Begins 3 röster
Filmcafe.se besöker inspelningen av Kenny Begins och bjuder på exklusiva bilder bakom kameran.
Red-kameran passar mindre produktionsbolagFilmarbetareRed-kameran passar mindre produktionsbolag 5 röster
Ny teknik gör det möjligt för små produktionsbolag att växa snabbare. Vi går bakom kameran på en reklamfilmsinspelning för att prata med medlemmar som nu lever på sin dröm.
Att lyckas med ansökan till Stockholms dramatiska högskolaFilmarbetareAtt lyckas med ansökan till Stockholms dramatiska högskola 5 röster1 kommentar
Filmcafe.se besöker Dramatiska Institutet för att ta reda på vad som krävs för att komma in på utbildningarna. Vi bjuder även på exklusiva tips till er som vill lyckas med ansökningarna till filmskolan.
Besök på Stockholms FilmskolaFilmarbetarePLUSBesök på Stockholms Filmskola 3 röster
Filmcafe.se besöker Stockholms Filmskola för att titta närmare på vad eleverna får lära sig. Vi pratar med skolans vikarierande rektor och frågar en elev vad han tycker.
Bakom kameran på Wallander-HämndenFilmarbetareBakom kameran på Wallander-Hämnden 5 röster
Filmcafe.se besöker inspelningen av nya Wallander-filmen. Krister Henriksson ikläder sig ännu en gång Kurt Wallanders gestalt och många medlemmar fick jobb på produktionen.
Att lyckas i HollywoodSkådespelare och statisterFilmarbetarePLUSAtt lyckas i Hollywood 29 röster10 kommentarer
Allt sedan Greta Garbo och Ingrid Bergmans tid har svenskar gjort internationell karriär i Hollywood. Nu tipsar Peter Stormare om hur du ska komma igång.
Vilka är statisterna?Skådespelare och statisterVilka är statisterna? 28 röster3 kommentarer
Hur är det att vara statist? Är det ett liv strax utanför rampljuset, ett sätt att komma in i branschen eller en rolig hobby?
Vill du bli regissör? Del 2FilmarbetarePLUSVill du bli regissör? Del 2 4 röster
Två unga medlemmar pratar med svenska och amerikanske regissörer, lärare och studenter om hur man blir filmregissör. Del 2 handlar om hur det är att arbeta som regissör och hur en regissör bör vara.
Vill du bli filmregissör? Del 1FilmarbetarePLUSVill du bli filmregissör? Del 1 7 röster7 kommentarer
Två unga medlemmar med filmdrömmar pratar med svenska och amerikanske regissörer, lärare och studenter om hur man blir filmregissör. Del 1 handlar om en hur viktig en filmskola är.
Intervju med Peter Stormare och Daniel AlfredsonSkådespelare och statisterFilmarbetareIntervju med Peter Stormare och Daniel Alfredson 4 röster4 kommentarer
Peter Stormare och Daniel Afredson berättar om bioaktuella filmen Varg och om hur en bra skådespelare och regissör ska vara.
Vill du bli skådespelare?Skådespelare och statisterVill du bli skådespelare? 23 röster13 kommentarer
Hur börjar man med skådespeleri? Behövs det en utbildning och vad är skillnaden mellan teater och film? Filmcafe.se går på filminspelning och frågar Eva Röse, Claes Malmberg, Maria Lundqvist, Janne Carlsson m.fl.
Satsa på långfilm istället för kortfilmFilmarbetareSatsa på långfilm istället för kortfilm 5 röster
Regissören Miko Lazic och skådespelaren Gustav Skarsgård om filmen Iskariot och varför det är slöseri med tid att göra kortfilm.
Roy Anderssons bästa regiknepFilmarbetareRoy Anderssons bästa regiknep 18 röster2 kommentarer
Roy Andersson tog hem regipriset för andra gången på årets Guldbaggegala. Nu berättar han exklusivt för Filmcafe.se om sitt bästa regiknep och hur han väljer skådespelare.
Bakom kameran på RallybrudarFilmarbetareBakom kameran på Rallybrudar 10 röster
Rallybrudar är en film där leran sprutar och bilarna flyger. Vi besökte inspelningsplatsen och pratade med Eva Röse och Filmcafé-medlemmen Philip Panov om hur man får jobb i branschen.
Intervju med Izabella ScorupcoSkådespelare och statisterIntervju med Izabella Scorupco 1 röster
Izabella Scorupco är bioaktuell i filmen Solstorm. Filmcafé TV pratade med henne om tips för blivande skådespelare.

På bio

Skådespela med en Hollywoodstjärna!
Skådespelare och statisterFilmarbetareSkådespela med en Hollywoodstjärna!
Vilka är de hetaste filmjobben, vad händer på bio och vem är Veckans medlem? Det här är aktuellt på www.filmcafe.se just nu!
Hetaste filmjobben just nu!
Skådespelare och statisterFilmarbetareHetaste filmjobben just nu!
Vilka filmjobb är hetast på Filmcafé just nu, vem blir veckans medlem och vilka svenska produktioner ska vi hålla koll på?
Lyckas på YouTube - Tio tips
Skådespelare och statisterFilmarbetareLyckas på YouTube - Tio tips
Det kan vara mycket svårt att lansera en egen YouTube-kanal- Men var inte orolig, här kommer tio tips på hur du ska få dina första prenumeranter!
Filmcafé vinner hedersprisSkådespelare och statisterFilmarbetareFilmcafé vinner hederspris 1 röster
Artisterna.se delar sedan 2010, årligen ut priset ”Artisternas Hatt”. Det finns olika kategorier inom film- och kulturvärlden som prisas och i år är branschsidan Filmcafe.se nominerad. Följ med på fest!
Hello Actors-mässan 2017 Skådespelare och statisterFilmarbetareHello Actors-mässan 2017 2 kommentarer
Även i år deltog Filmcafe.se på Hello Actors-mässan. Ett initiativ av skådespelare, för skådespelare. Med evenemanget skapas en plattform för skådespelare att knyta kontakter, skapa jobbmöjlighet och utvecklas, både i Sverige och internationellt.
Intervju med Hannes HolmSkådespelare och statisterFilmarbetareIntervju med Hannes Holm
En man som heter Ove har valts ut som Sveriges Oscarbidrag 2017. Detta meddelade Svenska Filminstitutet idag vid en presskonferens. Filmcafe.se har träffat regissören Hannes Holm för att prata om filmen, hur han väljer skådespelare och viktiga tips till blivande regissörer.
En date med HollywoodSkådespelare och statisterFilmarbetareEn date med Hollywood 3 röster
Vi har en date med Hollywood då två skådespelare besökte studion. De berättade bl.a. om hur skådespelare arbetar, hur man lyckas i Hollywood och varför intresset är så stort för Sverige just nu.
Möt Cirkelns Leona Axelsen Skådespelare och statisterFilmarbetareMöt Cirkelns Leona Axelsen 1 kommentar
Idag berättar Leona Axelsen om sin filmdebut i Cirkeln. Från att aldrig ha jobbat med film, till en huvudroll! Flera av våra medlemmar medverkar i filmen.
Felice Jankell och Hedda Stiernstedt om sina roller i Unga Sophie BellSkådespelare och statisterFilmarbetareFelice Jankell och Hedda Stiernstedt om sina roller i Unga Sophie Bell 2 röster1 kommentar
Filmcafe.se har träffat Felice Jankell och Hedda Stiernstedt för att prata om hur de fick och förberedde sig för huvudrollerna i Amanda Adolfssons debut. Unga Sophie Bell castades på Filmcafe.se.
Susanne Thorson berättar om sin roll i JönssonliganSkådespelare och statisterFilmarbetareSusanne Thorson berättar om sin roll i Jönssonligan
Vi har pratar med Susanne Thorson om provfilmning, hur hon förberedde sig för rollen och vilka tips hon har till dig som vill lyckas med karriären. Nu är Susanne bioaktuell med Jönssonligan där hon spelar Rocky.
Gentlemen: Intervju med Mikael Marcimain och Klas ÖstergrenSkådespelare och statisterFilmarbetareGentlemen: Intervju med Mikael Marcimain och Klas Östergren
Mikael Marcimain är tillbaka men en ny svensk storfilm. Vi har träffat honom och Klas Östergren för att prata om filmen som castades på Filmcafe.se under året.
Tjuvarnas jul blev långfilmSkådespelare och statisterFilmarbetareTjuvarnas jul blev långfilm1 kommentar
Julkalendern Tjuvarnas jul blev en omedelbar klassiker. Nu är långfilmsversionen här och vi har pratat med Gustaf Hammarsten om skillnaderna och vad som gör en julkalender bra.
Torbjörn räddade LasseMajas detektivbyråSkådespelare och statisterFilmarbetareTorbjörn räddade LasseMajas detektivbyrå
Medlemmen Torbjörn Olsson har jobbat mycket utomlands och med storfilmer som ”Sagan om ringen”, ”Avatar”, ”King Kong” och många fler. Nu har han tagit hand om LasseMaja i Sverige.
Intervju: Cecilia ForssSkådespelare och statisterFilmarbetareIntervju: Cecilia Forss 1 röster
Vi pratar med den unga förmågan Cecilia Forss om hennes roll i Medicinen och hur det är att jobba med Colin Nutley.
Turist- Ruben Östlund är tillbakaSkådespelare och statisterFilmarbetareTurist- Ruben Östlund är tillbaka 2 röster
Filmcafe.se TV har träffat Ruben Östlund för att prata om nya filmen Turist. Flera av skådespelarna castades på Filmcafe.se och resultatet är fantastiskt!
Lisa Langseth följer upp succédebuten med filmen Hotell Skådespelare och statisterFilmarbetareLisa Langseth följer upp succédebuten med filmen Hotell  1 röster
Lisa Langseth följer upp succédebuten med filmen Hotell. Vi har träffat henne för att prata om vikten att välja rätt medium för sin berättelse.
Edda Magnason knep rollen som Monica Z Skådespelare och statisterFilmarbetareEdda Magnason knep rollen som Monica Z  3 röster
Edda Magnason är sångerskan som knep rollen som Monica Zetterlund. Utan att ha någon teaterbakgrund har hennes prestation blivit kritikerrosad och nu är hon tippad att vinna pris på Guldbaggegalan.
Känn ingen sorg, en film baserad på Håkan Hellströms texter Skådespelare och statisterFilmarbetareKänn ingen sorg, en film baserad på Håkan Hellströms texter
Vi har träffat Måns Mårlind, Björn Stein och Adam Lundgren för att prata om filmen Känn ingen sorg. Hur förberedde sig Adam inför rollen och hur fungerar det med två regissörer?
Call Girl, efterlängtad långfilmsdebut Skådespelare och statisterFilmarbetareCall Girl, efterlängtad långfilmsdebut  2 röster
Förväntningarna är höga när Mikael Marcimain långfilmsdebuterar. Vi har träffat honom och skådespelaren Simon J Berger för att prata om filmen.
Bitchkram, en riktig färgklick i höstSkådespelare och statisterFilmarbetareBitchkram, en riktig färgklick i höst
Vi har träffat filmens regissör Andreas Öhman, för att prata om hans andra långfilm. En riktig färgklick i höst.
Palme, dokumentär som väcker känslorSkådespelare och statisterFilmarbetarePalme, dokumentär som väcker känslor 1 röster
Vi har intervjuat Kristina Lindström som är en av regissörerna till dokumentären Palme- älskad och hatad. Vad bör du tänka på om du vill göra en bra dokumentärfilm?
Pojktanten, en hybrid av dokumentär och konstfilmSkådespelare och statisterFilmarbetarePojktanten, en hybrid av dokumentär och konstfilm 1 röster
Pojktanten tar avstamp i berättelser från Elis barn och tonår och handlar om sökandet efter en könsidentitet. Vi har träffat filmens regissör Ester Martin Bergsmark och pratar regi!
Kvarteret skatan som långfilmSkådespelare och statisterFilmarbetareKvarteret skatan som långfilm 2 röster1 kommentar
Kvarteret Skatan är från början en humorserie för SVT. Nu går de från kortare sketcher till långfilm och reser till Laholm. Vi har träffat Johan Glans för att ta reda på mer.
Peter Dalle gör action-thrillerSkådespelare och statisterFilmarbetarePeter Dalle gör action-thriller 2 röster1 kommentar
Filmcafe.se träffar Peter Dalle för att prata om senaste filmen En Fiende att dö för. Peter fick inte något ekonomiskt bidrag från Sverige och vände sig utomlands istället.
Medlem har huvudroll i En gång i PhuketSkådespelare och statisterMedlem har huvudroll i En gång i Phuket 3 röster1 kommentar
Vi har träffat Peter Magnusson och Susanne Thorson för att prata om filmen En gång i Phuket. Susanne Thorson har varit medlem länge på Filmcafe.se och mötte en stor utmaning.
Kalas crashersSkådespelare och statisterFilmarbetareKalas crashers 3 röster
Levan Akin långfilmsdebuterar med Katinkas kalas och har en medlem från Filmcafe.se i huvudrollen. Vi har intervjuat dem båda!
Lasse Åberg kommer tillbaka som Stig-HelmerSkådespelare och statisterLasse Åberg kommer tillbaka som Stig-Helmer 3 röster
Vi har träffat Lasse Åberg som står för manus, regi och naturligtvis skådespelar i nya filmen om Stig-Helmer Olsson.
Simon och ekarna, en storfilm i SverigeFilmarbetareSimon och ekarna, en storfilm i Sverige 2 röster
Simon och ekarna är ett av svensk films stora prestigeprojekt. Vi har träffat filmens producent för att prata bl.a. finansiering.
Ruben Östlund är tillbaka med ny långfilmFilmarbetareRuben Östlund är tillbaka med ny långfilm 2 röster2 kommentarer
Filmcafe.se har träffat Ruben Östlund för att prata om prisbelönta filmen PLAY och att göra personlig film.
Lisa Aschan om ApflickornaFilmarbetareLisa Aschan om Apflickorna 3 röster2 kommentarer
Lisa Aschan långfilmsdebuterar och får toppbetyg samt priser världen över. Vi har träffat henne för att prata om den nya tillvaron.
Rolf Lassgård om Jägarna 2Skådespelare och statisterRolf Lassgård om Jägarna 2 6 röster4 kommentarer
Filmcafe.se träffar Rolf Lassgård för att prata Jägarna 2 och om att göra uppföljare.
Försvunnen, ny långfilm av medlemmar  Skådespelare och statisterFilmarbetareFörsvunnen, ny långfilm av medlemmar  3 röster
Två medlemmar på Filmcafe.se bestämde sig för att långfilmsdebutera. Nu har deras film Försvunnen biopremiär!
Kronjuvelerna är en osvensk film?Skådespelare och statisterFilmarbetareKronjuvelerna är en osvensk film? 1 röster
Tim Burton har länge varit en uttalad inspirationskälla för regissören Ella Lemhagen. Vi har träffat henne för att prata om bioaktuella filmen!
Samtal med Ella LemhagenFilmarbetarePLUSSamtal med Ella Lemhagen 3 röster1 kommentar
Vi har pratat med Ella Lemhagen om castingprocessen till Kronjuvelerna och tips till blivande regissörer.
Glada Hudik-gänget får en egen filmGlada Hudik-gänget får en egen film 5 röster
Glada Hudik-gänget får en egen film när regissören Lena Koppel gör Come Back. Vi har träffat henne för att prata utmaningar.
Samtal med regissören Lena KoppelFilmarbetarePLUSSamtal med regissören Lena Koppel 4 röster
Vi har har träffat regissören Lena Koppel och pratar regi, utmaningar och framtiden.
Hur många lingon finns det i världenTrailer: Hur många lingon finns det i världen 1 röster
TRAILER: Alex, 27 år har misslyckats med allt, men han får en ny riktning i livet när han upptäcker ett gäng utvecklingsstörda och deras begåvning.
Populär julkalender blir filmSkådespelare och statisterPopulär julkalender blir film 4 röster
Populär julkalender blir film och vi träffar Peter Engman som spelar huvudrollen.
Intervju med skådespelaren Peter EngmanSkådespelare och statisterPLUSIntervju med skådespelaren Peter Engman 3 röster1 kommentar
Han är känd för mindre sympatiska roller men är nu bioaktuell i en komedi. Vi pratar om att vara rolig och att planera sin framtid.
Hotell Gyllene KnorrenSkådespelare och statisterFilmarbetareTrailer: Hotell Gyllene Knorren 3 röster
Ingo får veta att konkurrenterna på grannhotellet ska anordna en agilitytävling, och anmäler Pyret.
Åsa-Nisse - wälkom to KnohultSkådespelare och statisterFilmarbetareTrailer: Åsa-Nisse - wälkom to Knohult 2 röster
När skumma skånska oljemagnater med Sveriges regering i ryggen vill ha sin del av kakan utropar sig Knohult till republik, där en brokig samling invånare gör sig redo att bjuda på tappert motstånd.
Gränsen; En krigsfilm i Sverige utan stöd från SFISkådespelare och statisterFilmarbetareGränsen; En krigsfilm i Sverige utan stöd från SFI 3 röster3 kommentarer
Filmcafe.se har träffat regissören Richard Holm För att prata om krigsfilmen Gränsen.
GränsenSkådespelare och statisterFilmarbetareTrailer: Gränsen 4 röster3 kommentarer
December 1942. Två unga soldater lämnar sin post vid vägspärr 83 i norra Värmland och beger sig genom vinternatten mot det naziockuperade Norges gräns.
Pernilla August om SvinalängornaSkådespelare och statisterFilmarbetarePernilla August om Svinalängorna 3 röster
Filmcafe.se träffar Pernilla August för att prata om hennes långfilmsdebut som regissör. Finns det några fördelar med att vara skådespelare innan du börjar med regi?
SvinalängornaTrailer: Svinalängorna 6 röster
Lena lever i en kärnfamilj med man och två barn. När hon en dag får ett samtal från ett sjukhus om att hennes mor, som hon inte träffat på länge, är svårt sjuk ger hon sig motvilligt iväg för att träffa henne.
Bakom kameran på Psalm 21FilmarbetareBakom kameran på Psalm 21 1 röster
Välkommen in till en exklusiv titt bakom kameran på Psalm 21. Regissör och skådespelare medverkar.
Medlemmar har gjort bioaktuella skräckfilmen Psalm 21FilmarbetareMedlemmar har gjort bioaktuella skräckfilmen Psalm 21 1 röster
Medlemmar har gjort skräckfilmen Psalm 21 som nu är bioaktuell. Vi har träffat regissören Fredrik Hiller för att prata om projektet.
Psalm 21Trailer: Psalm 21 2 röster
En thriller med övernaturliga inslag. Den uppskattade prästen Henrik Horneus får veta att hans far Gabriel, som också är präst oväntat har dött i en drunkningsolycka.
Bakom kameran på Till det som är vackertSkådespelare och statisterFilmarbetareBakom kameran på Till det som är vackert 5 röster
Välkommen in bakom kulisserna på inspelningen av Till det som är vackert. Regissör, skådespelare och producent medverkar.
Samuel Fröler berättar om bioaktuella Till det som är vackertSkådespelare och statisterSamuel Fröler berättar om bioaktuella Till det som är vackert 1 röster3 kommentarer
Filmcafe.se träffar Samuel Fröler för att prata om bioaktuella filmen och om att lära sig dirigera.
Till det som är vackertTrailer: Till det som är vackert 3 röster1 kommentar
Katarina känner att hon måste förändra sitt liv och komma långt bort från den fula verkligheten. Vägen dit är svår.
Peter Dalle om Himlen är oskyldigt blåSkådespelare och statisterPeter Dalle om Himlen är oskyldigt blå 1 röster1 kommentar
Filmcafe.se har träffat Peter Dalle för att prata om bioaktuella Himlen är oskyldigt blå.
Himlen är oskyldigt blåTrailer: Himlen är oskyldigt blå 1 röster
Innan Martin riktigt förstår vad som hänt befinner han sig mitt i en av de största skandalerna i svensk kriminalhistoria.
Tusen gånger starkareTrailer: Tusen gånger starkare 11 röster
I klassrummet är hon nästan osynlig, det är killarna som dominerar. Men en dag kommer en ny elev till klassen.
Vi intervjuar regissören till Sveriges Oscarsbidrag 2010FilmarbetareVi intervjuar regissören till Sveriges Oscarsbidrag 2010 4 röster1 kommentar
Andreas Öhmans ”I rymden finns inga känslor” är Sveriges Oscarsbidrag. Vi har pratat regi och casting med filmens regissör.
I rymden finns inga känslorTrailer: I rymden finns inga känslor 5 röster
Simon, 18 år, lider av Aspergers Syndrom. Han bor med sin bror Sam som hjälper honom med allt. Men när Sams flickvän gör slut och Sam hamnar i en depression vänds även Simons hela tillvaro upp och ned.
PussTrailer: Puss 4 röster
A comical fresco on human misdemeanours and betrayals, dealing with sex, alcoholism, acne, voyeurism, cleptomania, pregnancy… A film about our right to not be perfect.
Bröderna Karlsson och Motion ControlFilmarbetareBröderna Karlsson och Motion Control 2 röster
Vi pratar tekniska utmaningar med regissören Kjell Sundvall. Han har för första gången i Sverige använt Motion Control i en långfilm.
Bröderna KarlssonTrailer: Bröderna Karlsson 1 röster
Bröderna Karlsson är en förväxlingskomedi som handlar om två tvillingbröder som till en början inte känner till varandras existens.
Beck - levande begravdTrailer: Beck - levande begravd 1 röster
En träkista hittas nedgrävd i en sandlåda på en lekplats i centrala Stockholm. I kistan ligger en välrenommerad åklagare.
Harald Hamrell gör sin sista BeckfilmSkådespelare och statisterHarald Hamrell gör sin sista Beckfilm1 kommentar
Serien har nu kommit upp i 26 delar och Harald Hamrell har regisserat sin elfte- och sista. Den här gången får han utlopp för sin favoritgenre, skräck!
Kommissarie Späck är sketchen som blev långfilmFilmarbetareKommissarie Späck är sketchen som blev långfilm 4 röster
Kommissarie Späck har blivit långfilm. Vi pratar med Fredrik Granberg och Leif Andrée om vad som gör en film rolig
Kommissarie SpäckTrailer: Kommissarie Späck 5 röster2 kommentarer
Sketchen från Guldbaggegalan har blivit långfilm. Fredrik Granberg regisserar Leif Andrée i en flirt med Beck.
KlaraTrailer: Klara 5 röster
De flesta tjejerna i Klaras klass rider och för att komma in i gänget följer hon med till ridskolan.
Bakom kameran på Johnossis musikvideoSkådespelare och statisterFilmarbetareBakom kameran på Johnossis musikvideo 7 röster
Filmcafe.se går bakom kameran på Johnossis nya musikvideo och träffar medlemmar både bakom och framför kameran.
ÄnglavaktTrailer: Änglavakt 1 röster
När deras nioårige son Alexander råkar ut för en olycka och hamnar i koma ställs allt upp och ner och deras relation knakar i fogarna.
Intervju med Babak Najafi, regissören till SebbeFilmarbetareIntervju med Babak Najafi, regissören till Sebbe 3 röster
Långfilmsdebuten Sebbe har redan fått pris i Berlin. Filmcafe.se har träffat filmens regissör för att prata om casting och hur en film blir trovärdig.
SebbeTrailer: Sebbe 6 röster
Silvertejp, elkablar, avtryckare, sprängmedel. Sebbe planerade aldrig att bygga en bomb. Det bara blev så.
Kärlekens krigareTrailer: Kärlekens krigare 3 röster1 kommentar
Ida och Karin åker till en liten stad för att träffa den förras far. När Ida berättar för Karin om de övergrepp fadern utsatte henne för som barn bestämmer de sig för att döda honom.
FarsanTrailer: Farsan 4 röster3 kommentarer
Utanför Jörgens Cykel sitter tre vänner. Jörgen är rädd för att bli lämnad, Juan oroar sig över hur labradoren mår, men Farsan, han är förträfflig.
Pernilla August i ny filmFilmarbetarePernilla August i ny film 2 röster
Vi har träffat Pernilla August och pratat om hur det var att arbeta med en regidebutant.
Miss KickiTrailer: Miss Kicki 4 röster1 kommentar
Kicki återvänder till Sverige efter flera år utomlands. Hon försöker återknyta kontakten med sin 16-åriga son Viktor, som vuxit upp hos sin mormor.
Snabba Cash är en succéFilmarbetareSnabba Cash är en succé 5 röster
Vi pratar snabba pengar med producenten till årets första- och svenska biosuccé. Casting via Internet och blodig inspelning var en del av produktionen.
Snabba CashTrailer: Snabba Cash 1 röster
JW lever dubbelliv som stekare på Stureplan. När han förälskar sig i Sophie lockas han in Stockholms organiserade brottslighet.
Göta Kanal 3Trailer: Göta Kanal 3 4 röster
Kronofogden är återigen på besök hos Anderssons Båtvarv. Men denna gången är det lugnt, menar Janne Andersson.
MetropiaTrailer: Metropia 7 röster3 kommentarer
Metropia utspelar sig i ett skrämmande Europa i en nära framtid, oljan är i princip slut och kontinentens tunnelbanenät har byggs samman till ett gigantiskt nät under Europa.
Medlemmar gör Skräckfilm inspirerad av 80-talet Medlemmar gör Skräckfilm inspirerad av 80-talet  5 röster7 kommentarer
Nu kommer den rysliga hotellskräckisen Insane, av och med medlemmar på Filmcafe.se. De har tidigare arbetat med kultförklarade Evil Ed och Det okända.
Spännande regiarbete i Ganslandts nya filmSpännande regiarbete i Ganslandts nya film 3 röster
Regiarbetet har varit allt annat än konventionellt: huvudrollsinnehavaren Olle Sarri fick inte ta del av manuset innan scenerna filmades.
ApanTrailer: Apan
Krister, make och far, vaknar upp i efterdyningarna av en tragedi. Fångad i vardagens krav finns det snart ingenstans att fly och Krister blir tvingad att konfrontera sina handlingar.
BehandlingenTrailer: Behandlingen 1 röster
Ett medelålders par har problem: Roy är deprimerad och sjukskriven och Ylva har fått nog. En alternativterapeut dyker upp och erbjuder Roy behandling på en avlägsen gård.
BröllopsfotografenTrailer: Bröllopsfotografen 6 röster
Filmen handlar om bröllopsfotografen Robin, från en liten ort i Värmland, som får i uppdrag att fotografera ett överklassbröllop i Djursholm.
Äntligen midsommar!Trailer: Äntligen midsommar! 1 röster
Filmen handlar om fyra par som träffas för att fira midsommar i Trosa. Skärgårdsmiljö.
KaraokekungenTrailer: Karaokekungen
Karaokekungen är en roadmovie som tar sin början i Göteborg och slutar i Norrland.
Flickan som lekte med eldenTrailer: Flickan som lekte med elden 2 röster
Två journalister påträffas mördade och misstankar riktas mot Lisbeth Salander. En stor polisjakt drar igång.
Nu har Teresa Fabiks nya film Prinsessa premiärNu har Teresa Fabiks nya film Prinsessa premiär 5 röster
Både regissör, producent och skådespelare är medlemmar på Filmcafe.se och nu erövrar de biograferna!
PrinsessaTrailer: Prinsessa 1 röster
I en hopplöst bonnig småstad någonstans i Sverige bor Maja, 18 år. Hennes högsta och enda dröm är att bli skådespelare.
Man tänker sitt Trailer: Man tänker sitt  1 röster
Sebastian bor med sin mamma. Han är elva år gammal. Från toppen av kullen på lekplatsen ser han ut över grannskapet.
Beck - I stormens ögaTrailer: Beck - I stormens öga 1 röster
Ett bränt kvinnolik hittas och SÄPO misstänker att Gunvald Larsson har kopplingar till mordet.
Medlemmar i höstens filmpremiärerMedlemmar i höstens filmpremiärer 1 röster
Medlemmar från Filmcafe.se som både producenter, regissörer och skådespelare på bio i höst. Dessutom blir det Becksnutar, Millenniumyra och bröllopsbesvär.
Sommar med smak av Hey baberibaSommar med smak av Hey baberiba 2 röster
Vi har pratat med producenten Lena Rehnberg och huvudrollen Mirja Turestedt om sommarens stora svenska komedi, Sommaren med Göran.
Sommaren med GöranTrailer: Sommaren med Göran 3 röster
Sommaren har knappt börjat när Göran blir dumpad av sin flickvän. Han ligger rejält efter på jobbet och inkassobreven faller som höstlöv i tamburen.
Fint, fult – eller bara fejk? Fint, fult – eller bara fejk?
Christian Eklöw och Christopher Panov har jobbat tillsammans sedan de träffades på Kulturamas filmutbildning. Nu kommer deras andra långfilm Scener ur ett kändisskap.
Scener ur ett kändisskapTrailer: Scener ur ett kändisskap 1 röster
Äntligen är livet rättvist mot Linus Wahlgren. Eller, det är vad han tror i alla fall… Kulturjournalisten Görhan Hellström ska göra en dokumentär om honom.
Sex nya filmer med Johan FalkSex nya filmer med Johan Falk 3 röster
Filmcafe.se har sett den första av sex nya filmer om polisen Johan Falk. Vi har även träffat Joel Kinnaman som spelar en av huvudrollerna.
Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser Trailer: Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser  1 röster
Polisen Johan Falk börjar arbeta inom en grupp hos polisen i Göteborg. I och med detta öppnas dörren till delar av den kriminella världen som den vanliga människan på gatan inte känner till.
Bakom kameran på OriginalBakom kameran på Original 3 röster
Följ med bakom kameran och se exklusiva bilder från inspelningen av bioaktuella Original.
OriginalTrailer: Original 4 röster
Henry inser sent omsider att han lever sitt liv som en blek kopia - och inte som ett härligt original, han hittills trott.
Medlem gör biofilm med enkel teknikMedlem gör biofilm med enkel teknik 2 röster3 kommentarer
Manuel Concha är bioaktuell med komedin Mañana. En långfilm inspelad med en HDV-kamera. Vi träffar honom under inspelningen av en ny tv-serie.
MañanaTrailer: Mañana 2 röster
Tjugotvååriga Marco har aldrig haft någon flickvän men när den betydligt äldre Ewa blir ny chef på ålderdomshemmet där han arbetar inleder de ett förhållande.
Inspirerande besök på DrömfabrikenInspirerande besök på Drömfabriken 2 röster
Filminstitutets årliga inspirationshelg för filmare och filmbranschen i stort. Vi pratar med besökare, Teresa Fabik och Martin Hunter.
Tomtar & troll: Den hemliga kammarenTrailer: Tomtar & troll: Den hemliga kammaren 6 röster
Tonårstomten Junior och hans pappa chefstomten Jalle ska hjälpas åt att dela ut djurens matransoner för vintern. De upptäcker att maten är stulen ur deras hemliga förråd.
Kenny BeginsTrailer: Kenny Begins 1 röster
Kenny Starfighter vill bli galaxhjälte men hans föräldrar tycker att han ska bli frisör i stället och arbeta i familjens salong.
I Skuggan av värmenTrailer: I Skuggan av värmen 2 röster
Eva arbetar som väktare och är samtidigt heroinberoende. Hon träffar Erik som är polis och de båda blir förälskade. När Erik blir varse Evas missbruk försöker han förgäves hjälpa henne.
Årets svenska julfilm är Göta Kanal 3Årets svenska julfilm är Göta Kanal 3 3 röster1 kommentar
Nu är det dags att ta på sig flytvästarna igen, för snart börjar inspelningen av Göta Kanal – Kanalkungens hemlighet.
Män som hatar kvinnorTrailer: Män som hatar kvinnor 4 röster
Lisbeths och Mikaels vägar möts och tillsammans gräver de djupt i familjen Vangers förflutna där de möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana ...
Kvartersbion blir 3D-biografKvartersbion blir 3D-biograf 1 röster
Ut med det gamla, in med det nya. I alla fall delvis. Kvartersbion i Hornstull håller på att förvandlas till snitsig 3D-biograf.
Debutanter i succéfilmen I taket lyser stjärnornaDebutanter i succéfilmen I taket lyser stjärnorna 9 röster1 kommentar
En debutfilm är mycket viktig, inte bara för sin regissör utan lika mycket för sina skådespelare. Nu berättar de om bioaktuella I taket lyser stjärnorna och hur de fick sina roller.
Vårens svenska filmpremiärerVårens svenska filmpremiärer 2 röster
Filmcafé tipsar om de hetaste svenska rullarna. På repertoaren finns både män som hatar kvinnor och Sveriges första 3D-animerade film.
I taket lyser stjärnornaTrailer: I taket lyser stjärnorna 8 röster
Filmen handlar om Jenna som slits mellan två världar. I den ena finns mamma som är sjuk och kan dö och i den andra finns ett spirande tonårsliv som lockar.
MammutTrailer: Mammut 2 röster
Mammut tar avstamp i en lyxvåning i New York, hemma hos det unga paret Ellen och Leo och deras åttaåriga dotter Jackie. Leo är skapare av en framgångsrik spelsajt på nätet och har ramlat in i en värld av pengar och stora beslut.
Galapremiär för Wallander-HämndenGalapremiär för Wallander-Hämnden 4 röster
Tretton nya Wallanderfilmer är på gång och först ut är Hämnden som visas på bio. Filmcafé går på galapremiär.
Wallander-HämndenTrailer: Wallander-Hämnden 7 röster
Plötsligt bryts lugnet i det sommaridylliska Ystad av en kraftig explosion som släcker ner hela staden. Det är Ystads enda transformatorstation som sprängts i luften.
Allt flyterTrailer: Allt flyter 1 röster1 kommentar
En vild svensexa och ett svidande nederlag i innebandy väcker Fredriks passion för konstsim. Han hetsar sina gamla polare att börja simma.
LasseMajas Detektivbyrå - Kameleontens hämnd Trailer: LasseMajas Detektivbyrå - Kameleontens hämnd
En mystisk bok om Vallebys grundare, Hertig Valle samt ett tio år gammalt fall gör sig påmint när märkliga ting börjar ske i Valleby.
Vi hade i alla fall tur med vädret - igenTrailer: Vi hade i alla fall tur med vädret - igen 2 röster
Nästan 30 år har gått och Gösta och Gun är pensionerade. Den här sommaren ska de resa till sonens bröllop i Göstas nyinköpta husbil.
Gud lukt och henneTrailer: Gud lukt och henne1 kommentar
En film om det osynliga, om det som finns mellan saker, om mönstren som binder saker samman, om det som vi vanligen kallar tro.
De ofrivilligaTrailer: De ofrivilliga
Fem olika grupprocesser följs växelvis: en familjesammankomst, en bussresa, ett par unga tonårsflickor, ett grabbgäng och en lärargrupp på en skola.
Lilla spöket Laban - världens snällaste spökeTrailer: Lilla spöket Laban - världens snällaste spöke
Familjen spöke har gjort kokosbollar. Laban och Labolina vill smaka på varsin boll, men mamma och pappa säger att de måste vänta till efter middagen när hela familjen ska mysa framför TV:n.
Kärlek 3000Trailer: Kärlek 3000 3 röster
Sam har tröttnat på hela Stockholmscirkusen där han känner sig osynlig och ensam. Tills en dag, då han av en slump träffar Hanna.
Mycket svenskt på Stockholm filmfestivalMycket svenskt på Stockholm filmfestival 1 röster
På Stockholms Filmfestival är ruljansen i full gång inför årets arrangemang. Vi har träffat festivalchefen Git Scheynius för prata filmtips och priser.
Medlem långfilmsdebuterar med Kärlek 3000Medlem långfilmsdebuterar med Kärlek 3000 4 röster
Nu långfilmsdebuterar ytterligare en medlem från Filmcafe.se och vi har träffat honom för att prata om bioaktuella Kärlek 3000. Hur såg resan från en kortfilm till biograffilm ut egentligen?
Låt den rätte komma inTrailer: Låt den rätte komma in 4 röster
Oskar är 12 år och mobbad. Hans sadistiska klasskamrater Conny, Martin och Andreas passerar alla gränser i pennalismen. Oskar fantiserar om hämnd, om att ge igen.
RallybrudarTrailer: Rallybrudar 2 röster
Eva Röse spelar veterinärassistenten Ulla som tagit jobbet bara för chansen att få köra snabbt på värmlandsvägarna.
Övningsfilm blev biofilmÖvningsfilm blev biofilm 1 röster
Vi har träffat Maria Blom och My Bodell för att prata om bioaktuella långfilmen Fishy! En övningsfilm på video som blev så bra att den nu får biopremiär.
Jan Troell om Maria Larssons eviga ögonblickJan Troell om Maria Larssons eviga ögonblick 3 röster
Filmcafé har träffat Jan Troell och skådespelaren Maria Heiskanen för att prata regi och hur man förbereder sig inför en roll.
Maria Larssons eviga ögonblickTrailer: Maria Larssons eviga ögonblick 3 röster
Under 1900-talets första år vinner den unga arbetarkvinnan Maria en kamera på lotteri. Maria kommer att se på världen och tillvaron med nya ögon.
FishyTrailer: Fishy
Micka är en cool oberoende singeltjej som satsar allt på sin mediakarriär. Tills hon en dag råkar hamna i förorten Fisksätra, där hon träffar - och blir kär i - sin ohippa granne.
Mamma Mu och KråkanTrailer: Mamma Mu och Kråkan 1 röster
Mamma Mu är en alldeles ovanlig ko - hon vill lära sig dyka, dansa balett och allt annat som verkar kul. När hon träffar Kråkan är lyckan total, det är ju så mycket roligare när man är två.
Svenska filmhösten 2008Svenska filmhösten 2008 1 röster2 kommentarer
Vampyrer, homosexuella, krisande 40-åringar och knäppa rymdhjältar. Den svenska filmhösten känns både ovanligt varierad och publikfriande.
Patrik 1,5Trailer: Patrik 1,5 7 röster
Göran och Sven har blivit godkända för adoption. Men när barnet anländer visar han sig vara någon annan än det trott.
VampyrerTrailer: Vampyrer 4 röster
Vera och Vanja är två systrar som ser ut som vilka unga tjejer som helst. Den enda skillnaden är att de lever på natten och av endast kan utvinna energi ur mänskligt blod.
BedragarenTrailer: Bedragaren
En gråmulen vårdag anlände Vatikanens särskilda sändebud till Malmö. Men han var inte den han utgav sig för. Fader Mac var kanske en av de största bedragarna i modern tid.
Teresa Fabiks nya långfilmTeresa Fabiks nya långfilm 4 röster
Teresa Fabiks nya film heter Prinsessa. Filmen beskrivs som en tragikomisk skildring av småstadstjejen Maja, som spelas av den debuterande Zandra Andersson. I övriga roller märks många medlemmar från Filmcafé.
ARN - Riket vid vägens slutTrailer: ARN - Riket vid vägens slut 5 röster
I den andra filmen återvänder Arn hem för att skapa enighet och fred i sitt eget land och äntligen gifta sig med Cecilia.
Rana, ny IndependentlångfilmRana, ny Independentlångfilm 13 röster
RANA är en nollbudgetthriller, av och med eldsjälar. Följ med bakom kameran och träffa Filmcafémedlemmarna som gjorde det möjligt.
Drömfabriken- en mötesplatsDrömfabriken- en mötesplats 8 röster
För åttonde året i rad arrangerade SFI Drömfabriken. Syftet är att morgondagens filmskapare ska träffa den etablerade branschen. Filmcafé medverkade på Filmmässan.
Maggie vaknar på balkongenTrailer: Maggie vaknar på balkongen 1 röster
Maggie vaknar på balkongen är ett varmt porträtt av Maggie, som tar oss på en resa fylld av humor och sorg genom den svenska vardagen.
VargTrailer: Varg 6 röster
Tillsammans sköter Klemens och Nejla den lilla renflock Nejla fått ärva. När så vargen angriper och för tredje året i rad kraftigt decimerar den lilla flocken ställs allting på sin spets. Klemens och Nejla är fångade i ett dilemma.
AngelTrailer: Angel 5 röster
Efter att ha varit firad rocksångerska på 80-talet har karriären gått utför för Angelica "Angel" Holst. Nu är det hög tid att kliva tillbaks in i rampljuset- men för att nå toppen krävs mediernas uppmärksamhet.
IskariotTrailer: Iskariot 2 röster
Valle har alltid älskat sin lillebror Adam . Själv är han framgångsrik kirurg medan Adam tidigt fastnade i droger och kriminalitet. Valle och hans familj hotas och han tvingas välja mellan sin lillebror och familjens säkerhet.
Himlens hjärtaTrailer: Himlens hjärta 6 röster1 kommentar
När vi möter Lars (Mikael Persbrandt) och Susanna (Lena Endre) har paret varit gifta i tjugo år. Under en parmiddag berättar Susanna en historia om en kollega som varit otrogen.
HippHipp!-duon om långfilmsdebutenHippHipp!-duon om långfilmsdebuten 2 röster
Nu flyttar HippHipp!-duons reporter Morgan Pålsson in på bioduken tillsammans med sin fotograf Robert. Filmcafé TV har träffat dem för att prata om hur man skapar engagerande karaktärer och lyckas med en TV-succé.
Morgan Pålsson- världsreporterTrailer: Morgan Pålsson- världsreporter 3 röster
Morgan Pålsson, reporter vid Sveriges Television, tror att han ska bli utnämnd till ny utrikeskorrespondent i Washington. Istället blir han skickad med sin fotograf Robert att bevaka valet i ett litet afrikanskt land ingen någonsin hört talas om.
Independentfilmen Den inneboendeIndependentfilmen Den inneboende 15 röster
Filmcafé TV går på galapremiär för att se den nya independentfilmen Den inneboende. Vi snackar lågbudgetfilm med filmens regissör och huvudrollsinnehavare.
Persona non grataTrailer: Persona non grata 5 röster
Sture lever ett till synes enkelt och tillbakadraget liv när en ung främmande kvinna (Alexandra Rapaport) plötsligt dyker upp och kräver att han lyssnar till henne.
Ping-pongkingenTrailer: Ping-pongkingen 4 röster2 kommentarer
Rille och Erik bor med mamma. Under sportlovet ska Rille anordna en pingisturnering på fritidsgården, men pappan dyker upp och Rille får mycket annat att tänka på.
Vårens svenska biopremiärerVårens svenska biopremiärer 3 röster
Biovåren bjuder på spännande debutanter med Jen Jonsson i spetsen. Vi får även se nya filmer av Tomas Alfredson, Daniel Alfredson, Ella Lemhagen och Colin Nutley. Vid sidan av "Ping-pongkingen" är en film om vampyrer i blackeberg bland de mest emotsedda.
Filmcafémedlem nominerad till en Guldbagge Filmcafémedlem nominerad till en Guldbagge  3 röster
Filmcafémedlemmen Michelle Meadows är nominerad till en guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll. Darling, Leo och Du levande tävlar om priset för bästa film.
Bioaktuella dokumentära guldkornBioaktuella dokumentära guldkorn 1 röster
Den svenska dokumentärvågen var fortsatt stark under hösten men har inte fått mycket uppmärksamhet. På Filmcafé tipsar vi därför om tre av Guldkornen som fick plats på bio.
Arn-TempelriddarenTrailer: Arn-Tempelriddaren 9 röster5 kommentarer
År 1150 föds Arn Magnussson på Arnäs gård i Västra Götaland. Han växer upp till en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken men en hård och avundsjuk omvärld tvingar dem isär. Cecilia spärras in i kloster och Arn skickas som tempelriddare till Det Heliga Landet där kriget rasar mellan kristna och muslimer.
Får jag lov till sista dansenTrailer: Får jag lov till sista dansen 2 röster
Får jag lov? - från då till nu. En långfilm tillägnad ett dansande folk. 5000 dansband. Vart tog de vägen? Håller de på att komma tillbaka? Eller har de redan försvunnit?
Svensken som medverkar i BeowulfSvensken som medverkar i Beowulf 7 röster8 kommentarer
Vi pratar med Filmcafémedlemmen Fredrik Hiller om hur han fick en roll i hollywoodfilmen Beowulf.
LeoTrailer: Leo 2 röster
Leo firar sina första 30 år med ett lite tafatt tacktal, skålar med sina bästa vänner och dansar tryckare med sin flickvän. På vägen hem störtar hela livet samman när han och hans flickvän möter två maffiakillar i svarta läderjackor och blir offer för brutalt gatuvåld.
Intervju med Inger och Lasse Sandberg om Spöket LabanIntervju med Inger och Lasse Sandberg om Spöket Laban 2 röster
Filmcafe.se pratar med Inger och Lasse Sandberg om nya filmen Lilla spöket Laban-spökdags och deras tankar om samarbete med animatörer och illustratörer.
Lilla spöket Laban - SpökdagsTrailer: Lilla spöket Laban - Spökdags1 kommentar
Pappa Spöke är klar för att gå till spökjobbet, han visar Laban sina bästa spökljud. Laban vill också låta rysligt farlig. Men när han försöker, så kommer bara snälljud ut. Laban själv är däremot rädd när han vandrar ensam i de mörka korridorerna. Det är inte alltid så lätt att vara spöke när man är mörkrädd?
Den frosten togDen frosten tog 2 röster
Bakom kulisserna på den kommande independentfilmen Den frosten tog. Detta är berättelsen om en jagad man och hans berättlse om varför. Många medlemmar från Filmcafé medverkar både framför och bakom kameran.
BlåbärskrigetTrailer: Blåbärskriget 3 röster1 kommentar
Blåbärskriget är en skröna - en rövarhistoria om en grupp bärplockare som blir lurade av uppköparen, och beslutar sig för att stjäla tillbaka de bär som dom inte fått betalt för.
SolstormTrailer: Solstorm 3 röster1 kommentar
Rebecka Martinsson återvänder motvilligt till hemstaden Kiruna efter ett telefonsamtal angående det brutala mordet på församlingens andliga ledare Viktor Strandgård, som hittants mördad mitt på altargången i Kristallkyrkan i Kiruna.
Stig Larssons Millennium - serie blir filmStig Larssons Millennium - serie blir film 2 röster6 kommentarer
Michael Nyqvist och Noomi Rapace spelar huvudrollerna i filmatiseringen av Stieg Larssons framgångsrika trilogi.
Mikael Håfströms nya film 1408Mikael Håfströms nya film 1408 2 röster
Vi går på galapremiär för att prata med Mikael Håfström om hans nya hollywood-film 1408 och frågar om tips till blivande regissörer.
Pirret, en spelfilm för barnTrailer: Pirret, en spelfilm för barn 3 röster
En dag upptäcker Sara fem år, att hon kan flyga. Men det visar sig vara en nyckfull egenskap, för det händer bara ibland, när hon känner ett visst pirr i sig. Saras mamma, som bestört ser dottern sväva, tar genast med henne till sjukhuset för undersökning. En utredning görs för att besvara frågan: vad är egentligen pirret?
Stockholms filmfestival 2007Stockholms filmfestival 2007 3 röster
Stockholm filmfestival står inför dörren och mycket är på gång. De vill lyfta fram unga och oetablerade filmskapare och för första gången någonsin inviger en svensk film festivalen. Vi stämmer av läget med festivalechefen Git Scheynius.
1408Trailer: 1408 2 röster1 kommentar
I filmen spelar John Cusack en författare som specialiserat sig på att skriva om hemsökta hotell. 1408 är den svenska regissören Mikael Håfströms senaste film.
Bakom kameran på Arn-TempelriddarenFilmarbetareBakom kameran på Arn-Tempelriddaren 7 röster
Produktionsbolaget prodz.net är mitt uppe i klippningen av dokumentären om ARN. Dokumentären är fylld med exklusivt material från inspelningen av SF:s långfilmer om denna karismatiska gestalt. Men vad för inspelningen med sig? Vad händer med människornas uppfattning av egen historia när de får uppleva en berättelse så starkt anknuten till verkligheten som vi känner till den? Existerade ARN och i så fall var och när?
Bioaktuella långfilmsdebutanterBioaktuella långfilmsdebutanter 3 röster
Kid Svensk är en prisbelönad film med manus och regi av långfilmsdebutanten Nanna Huolman. Kid spelas av Filmcafémedlemmen Mia Saarinen och rollen är hennes debut på bio. Vi har träffat både Nanna och Mia för att prata om filmen.
Kid SvenskTrailer: Kid Svensk 4 röster1 kommentar
Vad gör man om man heter Kirsi Ruotsalainen och har finska föräldrar men inte känner sig finsk? Vad gör man om pappa drunknat och mamma inte verkar bry sig om hur man känner sig?
Gynekologen i AskimGynekologen i Askim 4 röster1 kommentar
Gynekologen i Askim är en dramaserie som visas på SVT och består av fyra timslånga avsnitt. Vi har träffat regissören Tova Magnusson-Norling (Fröken Sverige) för att prata om serien.
Järnets änglarTrailer: Järnets änglar 4 röster1 kommentar
Järnets änglar är en ny fartfylld komedi av Agneta Fagerström-Olsson. Filmen handlar om tre kvinnor som alla jobbar på järnverket i Luleå, om deras liv, drömmar och besvikelser - om kärlek, jobb och fritid. Deras drivkraft och gemensamma nämnare är deras band - Black Island Sisters.
Du levande till Oscarsgalan?Du levande till Oscarsgalan? 2 röster1 kommentar
För sju år sedan valdes Sånger från andra våningen till Sveriges bidrag till priset för bästa utländska film på Oscarsgalan. Då gick det inte hela vägen. Nu har Roy Andersson fått en ny chans.
Den man älskarTrailer: Den man älskar 6 röster1 kommentar
Den man älskar handlar om Al, fiskhandlare med egen butik som lever ett lyckligt liv tillsammans med Lena. Alf känner dock att han blir jämförd med Lenas tidigare man, trots att han vet att han gör Lena lycklig och att de har ett bra liv. När Lenas ex-man Hannes plötsligt dyker upp i deras liv igen ställs allt på sin spets.
Nu har Roy Anderssons Du levande premiärNu har Roy Anderssons Du levande premiär 12 röster3 kommentarer
Roy Andersson är tillbaka med den nya filmen "Du levande". Filmen är proppfull med medlemmar från Filmcafé och vi har gjort en exklusiv intervju.
Svenska bio rustar upp GrandSvenska bio rustar upp Grand 3 röster
Kvalitetsfilmen är inte så hotad som många trott. Nu rustar Svenska bio upp den anrika biografen Grand.
Svarta NejlikanTrailer: Svarta Nejlikan 4 röster3 kommentarer
Det gripande dramat Svarta Nejlikan är baserat på den sveske ambassadören Harald Edelstams liv och kamp, för att hjälpa flyktingar i Chile under militärkuppen 1973.
Ett öga röttTrailer: Ett öga rött 8 röster4 kommentarer
Har du genomskådat hur all hänger ihop? Kan du se igenom och knäcka alla koder? Är du skönaste casanovan som aldrig låter dig knäckas? Är du en tankesultan?
Ett öga rött är en av de böcker som blir film i höstEtt öga rött är en av de böcker som blir film i höst 1 röster
Filmen bygger på den kritikerrosade bästsäljaren av Jonas Hassen Khemeri. I inslaget finns även en intervju med filmens regissör Daniel Wallentin och Filmcafémedlemmen Youssef Skhayri.
Filmcafé presenterar den svenska filmhöstenFilmcafé presenterar den svenska filmhösten 5 röster
De svenska höstfilmerna visar en ovanlig bredd. Det finns dokumentärer om så vitt skilda saker som månggifte i Iran och dansbandskulturen i Sverige. Det finns barnfilmer med övernaturliga inslag och komedier, deckare och politiska filmer.
Underbar och älskad av allaTrailer: Underbar och älskad av alla 2 röster
Det är något med Isabelle Eklöfs liv som inte stämmer. Vid den här tiden i livet borde hon vara en framgångsrik filmstjärna med en fantastisk pojkvän.
Irene Huss- Tatuerad TorsoTrailer: Irene Huss- Tatuerad Torso 14 röster
Bland stenarna på en strand utanför Göteborg upptäcks delar av en styckad manskropp. Det enda kriminalinspektör Irene Huss har att gå efter är, är en mycket speciell tatuering på torson.
Filmcafé på DrömfabrikenFilmcafé på Drömfabriken 8 röster7 kommentarer
Filmcafé medverkar för fjärde gången på årets största branschträff. Glada skratt blandades med debatter, fest och vänskap. I inslaget finns intervjuer med medlemmar, Göteborgs filmfestival och teaterförbundet m.m.

Relaterade artiklar

Betygsätt

 39 röster

Betygsätt klippet

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Martin
Nils
Wictor
Nocke
Annan befattning
Bibbi
Bibbi
Dela-på-notan - parmiddag
Speaker
Bibbi
Mimande speaker

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Det är inte bara i "Pulp Fiction" som de äter hamburgaren "Big Kahuna Burger". I två andra utav Quentin Tarantions filmer, "From Dusk till Dawn" och "Reservoir Dogs" äts de också.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2018.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict