Gör du ett jobb ska du ha betalt

Nyhetsbrev 9 december 2009

Hej!

Efter ett spännande 2009 blickar vi på Filmcafe.se bara framåt. Det känns som att året gick fort, men det är en osanning. Vi har aldrig jobbat så mycket med sajten och det har aldrig varit så roligt. I årets sista nyhetsbrev presenterar vi Anita Molander som vår första gästskribent, pratar med producenter och tittar närmare på historien om Joe Odd. Nästa år har vi spännande uppdateringar planerade och vi kan som vanligt tacka er medlemmar för de bästa idéerna. Det ska bli spännande att ta del av era reaktioner. God jul och gott nytt år!

 
Medlemmar i farten

Pappersark upphittat på mentalsjukhus i England blir film i Sverige
”The Story of Joe Odd” är en berättelse om normer, galenskap och kontroll. Ambitionen är att Joe's historia ska bli berättad och spridas gratis världen över.
Läs artikeln här

Långfilmen har premiär på Pirate Bay
Hanna Sköld ger inte upp sina idéer och testar gärna nya distributionssätt. Tack vara ett banklån och Pirate Bay kan hennes film nu ses av alla.
Läs artikeln här

Få fart på karriären

Gör du ett jobb ska du ha betalt!
Äntligen hände det- du blir uppringd om ett jobb! Du blir naturligtvis glad men måste sedan gå igenom checklistan för vad du bör kolla upp innan du andlöst tackar ja. Anita Molander har skrivit och delar med sig av ovärderliga tips.
Läs PLUS-artikeln här

Att arbeta som filmproducent
Vi har träffat producenterna till bl.a. Män som hatar kvinnor och Göta kanal 3 för att prata om deras yrke. Hur blir du egentligen filmproducent?
Se TV-inslaget här

Månadens surftips

Så skapades Metropia
Metropia hade premiär förra veckan men har redan utsetts till bästa digitalt animerade film på Venedigfestivalen och öppnat filmfestivalen i Warszawa.
Följ med bakom kulisserna.

Aktuellt från forumet

Häng med i diskussionerna
Här presenteras ni för tre utvalda trådar som skapat diskussion i veckan.

NYC blogg - Emil Jonsson rapporterar från filmskolorna i New York!
"Nakenlekar" - En prisbelönt kortfilm av och med medlemmar på Filmcafe.se
Reklamfilm - Ett drömjobb eller något som förstör karriären?

Samarbetspartners

Missa inte våra spännande partners!

Inspelningsplats i solen- perfekt inspelningsplats i Nerja

INNEHÅLL
  • Pappersark upphittat på mentalsjukhus i England blir film i Sverige
  • Långfilmen har premiär på Pirate Bay
  • Gör du ett jobb ska du ha betalt!
  • Att arbeta som filmproducent
  • Så skapades Metropia
  • Månadens surftips
  • Aktuellt från forumet
  • Samarbetspartners
MEDLEMMAR INSPIRERAR

Hej alla! Gott folk!
Tack vare Filmcafé har jag blivit kontaktad av flertals regissör och rollbesättare varit på många provfilmningar,långfilmer som Tv-serier även om man ibland inte fick rollerna, så var det väldigt lärorikt och kul ändå. Den senaste provfilmningen var för en långfilm i Göteborg som heter "Jävla Pojkar" där jag blev kontaktad av en rollbesättare som heter Anna Brandeby,att provfilma för en av huvudrollerna, dock fick jag inte huvudrollen, fast fick andra erbjudanden samtidigt,så det gäller att aldrig ge upp. Huvudsaken är att man har visat sig och gjort sitt bästa så dem kommer ihåg dig för framtida produktioner.

Läs hela berättelsen

IDÉER OCH SYNPUNKTER?
Kontakta Robert Selin
robert@filmcafe.se
Filmcafé Logotyp