Filmcafe.se Nyhetsbrev

Nyhetsbrev 11 maj 2010

Hej!
Ofta poppar det upp frågor i forumet om hur och var man hittar en agent. Många gånger är frågan kopplad till en önskan om en agent som letar efter jobb, provfilmningar och castings. I vårens sista nyhetsbrev tar vi reda på vad en agent gör vart man hittar dem. Vi bjuder även på en spännande tävling och ett exklusivt erbjudande!

Ha det så mysigt i vårsolen!

Hjälp i karriären

Jag vill ha en agent- En Ari som i Entourage!
Nä, det vill jag absolut inte! En agent som höll på som Ari skulle inte bli långvarig i branschen. Så vad gör en agent och vart hittar man dem?

Tips och fallgropar på vägen mot eget företag
Vill din arbetsgivare att du fakturerar istället för att ge dig lön? Detta är den vanligaste orsaken för skådespelare och filmarbetare att starta egen firma.

Red tävling

Filma på Red!
Skicka in manus eller synopsis till något som måste kunna filmas på en helg. Deadline är 17 maj, då utses tre vinnare. En i genren FX-film och två i genren drama.

Priset består i en helghyra av ett komplett Red-kit och en veckas redigering på FilmCentrum Stockholm. Krav: Under inspelningen måste någon som filmat med RED närvara. Denna person behöver vi godkänna i förväg så att det är någon vi litar på. Skicka anmälan snarast till mats@filmcentrum.se

Spännande erbjudande

Exklusivt erbjudande från tidningen FLM
I maj utkommer filmtidningen FLM med ett temanummer om svenskt skådespeleri. Det innehåller bland annat en artikel om casting, där både rollbesättare och arbetssökande intervjuas. Även Filmcafe.se finns med på ett hörn.

Nu har vi ett exklusivt erbjudande fram till 15/5 där ni kan få 3 nummer för 99 kr.

Aktuellt från forumet

Häng med i diskussionerna
Här presenteras ni för tre utvalda trådar som fått uppmärksamhet den senaste månaden.

ATT VÅGA RÖRA VID DET HELIGA - Går det att filmatisera vad som helst?
SKILLS - Följ medlemmar och deras arbete med en actionfilm
BLOGG? - Har du en blogg du vill dela med dig av. Tipsa här!

INNEHÅLL
  • Jag vill ha en agent- En Ari som i Entourage!
  • Tips och fallgropar på vägen mot eget företag
  • Filma på Red!
  • Exklusivt erbjudande från tidningen FLM
  • Aktuellt från forumet
  • Medlemmar berättar
MEDLEMMAR INSPIRERAR

Måste berätta, kollade in jobbannoserna snabbt igår kväll, sände iväg ett svar gällande en läkarroll med ert nya CV-svar, nu moderniserat med en perfekt layout. Idag på em fick jag svar från prod.bolaget att jag får rollen då jag passade in enligt deras önskemål, men inspelningen är redan imorgon fm på annan ort, kunde jag ställa upp så snabbt blev frågan? Visst kan jag det, då det är min lediga dag imorgon, vilken tur man hade. Kan man få snabbare service än detta? Imorgon bitti åker vi iväg för inspelning/fotografering på annan ort. Tack Filmcafé för den servicen.

Läs hela berättelsen

IDÉER OCH SYNPUNKTER?
Kontakta Robert Selin
robert@filmcafe.se
Filmcafé Logotyp