Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter
 

Antal träffar: 269
1 2 3 4 5 6    Nästa »

Marketta
Västra Götalands län
2016-11-13

Jag hade förmånen att få vara med som statist vid inspelningen av långfilmen ”Tom of Finland” och var med under två dagar.

Första dagen fick vi make up och jag fick också kläder. Hon som var ansvarig för kläderna undrade hur det skulle bli eftersom jag går med kryckkäppar. Filmen handlar om 40 0ch 50-tal och då hade man inte sådana kryckkäppar.
Någonstans ifrån trollade de fram gammaldags kryckor som man har under armhålorna. De var svåra att få lagom långa och på golvet gled de, risk att jag faller. En av statisterna sa, att vi skall ju filma på gatan så det är inte halt.

Kryckorna blev lite för långa och en statist-
ansvarig frågade om han skall ställa dem kortare men vi skulle precis börja filma så jag sa, att det behövs inte. Och det gick jättebra trots att jag inte hade övat på att gå med dem. Där på platsen på gatan bytte vi käppar. Så jag gick i min eleganta kostym och hatt. Allting gick jättebra och det var utomordentligt trevligt. Min oro för hur jag skulle klara av dessa var helt onödig.

Fimteamet var ju från Finland och alla sa Ni till mig (kände mig gammal). Först försökte jag tala om, att de skulle säga du men accepterade till sist. I Finland säger man Ni till främmande personer, speciellt till äldre människor. Från regissör till producenter var alla mycket trevliga och pratade mycket med mig.

Jag hade haft en ordentlig förkylning nyss och eftersom jag fick sitta i en kall hall/portuppgång kom de med en filt som jag kunde ha på axlarna och benen.

Andra dagen spelades in på Stenhammarsalen och då hade jag en tjusig klänning och hatt.
Ack så trevliga minnen!

Letlet
Alla län
2019-01-08

Mitt första statistuppdrag, inspelning av tv-filmen Taiki. Det är mitt i natten i en John Bauer-liknande skog i Ransäter, Tage Erlanders värmländska födelseort. Det är det holländska filmbolaget Fiction Valley som står för produktionen, assisterade av Örebro Filmförening.

Först får jag spela en kvinna på väg till midsommarfirande. Sedan får jag en gul väst och är plötsligt en i Missing People’s eftersöksteam. Bruno!, Bruno!, går vi och ropar där i den sagolika skogen.

Efter sex spännande timmar med huvudrollsinnehavarna på plats är vi klara efter klockan 1 på natten. Allt har gått bra, lycklig tar jag bilen hemåt. Lycklig men blodfattig. Vi, uppskattningsvis 10 000 statister, bestod av något tiotal människor, de övriga var blodsugande ilsket inande myggor.

Annie
Västra Götalands län
2019-01-02

En dag så blev jag kontaktad av en castare. Han hade sett min profil här på filmcafe och var intresserad av att veta mer om mig. Så jag skickade in lite bilder och blev strax därefter kallad till casting. Castingen gick bra! Jag fick rollen jag sökte, en större statistroll till en långfilm som har premiär i slutet av detta året.

Tindra
Södermanlands län
2018-12-20

Hej!

Jag ska berätta om något roligt och spännande som hände bara för några dagar sedan. Jag är inte PLUS-medlem men trots det fick jag häromdagen ett mejl från ett produktionsbolag baserat i Norrköping som hade sett min profil på filmcafé och de föreslog mig sedan som statist till deras kund.

Tyvärr valde kunden en annan statist, så jag blev tyvärr inte vald. Men jag tycker ändå det var riktigt kul att de hade hittat min profil på filmcafé! Så uppsökt av produktionsbolag kan man definitivt bli på den här sidan!

Dan
Västra Götalands län
2018-12-14

Jag blev kontaktad av en regissör som hittade mig på Filmcafé.se och som skulle göra en kortfilm. Jag skulle spela en granne och jag fick manus.

Jag skulle provfilma i Göteborg men kunde inte åka dit, då skickade de en kille som kom hit bara för att provfilma mig. Tyvärr så fick jag inte rollen, men det var kul ändå. Dessutom har jag senare fått andra filmuppdrag av han som kom och provfilmade mig. Jag sökte inte filmen utan de hittade mig här på filmcafé.se med sökverktyget.

/Dan Lind

Inez
Västra Götalands län
2018-12-07

Toppen hemsida för att hitta filmprojekt av olika slag! Har hittat annonser för både amatör och proffisionella filmer.

Anton
Stockholms län
2018-12-05

Allt tack FilmCafe.se TACK!!

Teater Verket presenterar ”Människor kommer och människor går” – skådespel i två akter, en bearbetning av ”Ensam” av Börje Lindström samt ”Nästan Jihad” av Jonathan Lehtonen. För regi och manusbearbetning svarar Anton Forsdik.


Ny premiär 13 december 2018
Det främmande. Då brudparet är i begrepp att lova varandra kärlek tills döden skiljer dem åt kommer ett mörkt avslöjande. Brudgummen har ett suspekt förstanamn som bruden aldrig hört talas om. Vem är den som hon lärt känna? Varför heter han som han heter? Pratar han inte lite konstigt? Är han ens svensk?”Människor kommer och människor går”

är en pjäs som följer två män. En i sin ensamhet och den andre på vägen till ett sammanbrott. Det främmande, rädslan och fördomar har en stark närvaro i pjäsen. Hat, förhandsuppfattningar och känslor förändras i rasande tempo. Men vad hände med kärleken med vänskapen och gemenskapen? Alla har fördomar. När fördomar utvecklas till hat och diskriminering det är då det blir till problem. Rasism föds ur fördomar och rädsla.Det är första gången som Anton Forsdik regisserar en pjäs på Teater Verket. Han är 17 år och född i Stockholm. Anton är elev på både Calle Flygare teaterskolan och Scengymnasiet S:t Erik. En viss utbildning utomlands har han gjort på Metfilm school London och Guildhall School of Drama

Filmdebut gjorde han 2012 i Gustav Danielsson ”Djur jag dödade förra sommaren” sedan dess har han hunnit med att regissera och spela i flertal bio samt TV filmer. Som regissör har han vunnit pris som bästa unga filmskaparemed sin film ”Fate” på Birmingham film festival. Med hans första egna film ”I don’t want to live anywhere else” är han vinnare av Stockmotion film festival.
År 2015-2017 medverkade han i ”Fanny och Alexander” på Kungliga Dramatiska Teaters scenregisserad av Stefan Larsson. Vi har kunnat se honom i Colin Nutleys film ”Medicinen” och Johan Brisingers ”Jag älskar dig en skilsmässokomedi”. Ses på TV i serier som Gåsmamman, Svansen i kläm och Morden i Sandhamn. I december månad kan man se honom spela Benny i Jonas Gardells nya TV film ”De dagar som blommorna blommar”samt i TV-serie ”Sjukt oklar” där han är syskonpar med Clara Henry premiär 28 december 2018. För närvarnade så medverkar han i inspelningen av kommande säsong med ”Sommaren med släkten”


Allt gott

Anton Forsdik 070-388 72 22

Rozita
Västra Götalands län
2018-11-30

Jag gör en Voice Over på engelska för dokumentären: ”I Alexander Samuelsons Fotspår” av filmbolaget: ”Lightray Productions”. Filmen handlar utspelar sig på 1800-talet och handlar om Alexander Samuelson som kan ha uppfunnit formen till Coca Cola flaskan!

Mirjana
Skåne län
2018-11-22

Folk sade att jag inte kunde jobba med film och skådespeleri för att jag är blind. Jag bestämde mig för att motbevisa det. Jag kände inte till någon blind skådespelerska eller filmskapare i Sverige, men då bestämde jag mig för att jag i så fall vill vara den första blinda filmskaparen/skådespelaren i Sverige. Jag vill vara normbrytande och inspirera folk att våga tro på sin dröm oavsett vem man är, var man kommer ifrån eller hur man ser ut.


Drömmen och målet var att jobba med en långfilm när jag bestämde mig för att satsa på skådespeleri. Nu är jag huvudskådespelerska, producent och en av manusförfattarna till långfilmen Look through my eyes. Jag har hållit på med teater sedan jag var 9 år men min första erfarenhet av film var genom filmcafé. 2017 var jag bland annat statist för Julkalendern och Jordskott II. Det var en fantastisk rolig erfarenhet som jag vill dela med mig av eftersom det var så lärorikt.

Eftersom det var mitt första statis jobb var jag fascinerad över hur allt fungerade på inspelningsplatsen. Det var en magisk känsla att så många människor; både bakom och framför kameran, hade samlats från olika delar av landet för att spela in ett par scener. Jag ville lära mig mer så jag var uppmärksam på hela processen från sminkningen, hur kamerorna sattes upp, hur ljussättningen sattes upp och hur regissören arbetade. Vi statister hade inga repliker i de scener som jag medverkade i i Julkalendern och Jordskott II men jag fick ändå skådespela och det var jätte kul. Jag träffade många trevliga och passionerade människor som delade mitt intresse för film och skådespeleri.

För mig är skådespeleri att gå in i någon annans skor, att förstå en annan roll. Det fick jag verkligen göra som statist. I Julkalendern och Jordskott II filmade vi i väldigt stora lokaler med hundratals människor. Det var en mäktig känsla att vara en del av något så stort, och jag upplevde en gemenskap med de andra i produktionen.

Det som jag lärde mig som statist var hur viktigt det var med detaljer i filmproduktion. Rekvisita måste stå på exakt samma plats under varje tagning, statisterna och skådespelarna måste röra sig exakt likadant på varje tagning för att det ska gå att redigera i efterhand. Dessutom lärde jag mig att det är viktigt att ha tålamod för att det som statist blir mycket väntetid. Jag fick motivation att lära mig mer eftersom jag drömde om att göra min egen långfilm. Nu är det verklighet.

Därefter tog jag nästa steg och pluggade skådespeleri både i New York och Glasgow. Eftersom jag inte fick de roller jag önskade skrev jag mitt eget manus och min egen roll. Så nu är jag producent och huvudskådespelerska i långfilmen Look through my eyes. Manuset skrev jag tillsammans med en skådespelarkompis. Det är kul att nu vara både framför och bakom kameran.

Långfilmen Look through my eyes jobbar vi med förproduktion nu efter att vi har filmat färdigt pilotfilmen. Berättelsen handlar om hur en tjej blir blind och utsätts för mobbing, men hon anmäler sig till en danstävling. En kille får i uppdrag att lära henne dansa.
Här är kickstarter kampanjen:
http://kck.st/2PB5X9j

Mitt tips till andra medlemmar i filmcafé är att man ska vara trevlig och respektfull mot alla i branschen för man vet aldrig vem som blir din nästa arbetsgivare. Det vill säga; även statister och runner kan bli nästa regissör och rollsättare. En annan viktig sak är att man måste nätverka för att få kontakter som kan leda till jobb. Det absolut mest centrala är att du behöver ha passion för skådespeleri för det kommer synas väldigt tydligt om du har det eller inte. För att ta ett exempel fick jag jobba som huvudskådespelerska i en reklamfilm i Oslo för att en person, som jag tidigare träffat på en inspelning, hade fått intrycket av att jag var passionerad och professionell i min utstrålning. Hon hade rekommenderat mig till en rollsättare.

Margareta
Stockholms län
2018-11-20

Roligaste jobbet hittills:
Min roll i Alexander Paynes långfilm Downsizing. Jag fick spela mot Matt Damon, Christoph Waltz och Rolf Lassgård. Roligt att prova på livet som filmstjärna i en Hollywoodproduktion. Jag fick gå på röda mattan vid Hollywood premiären.
I helgen spelade jag in kortfilmen Tyrannen som Marcus Tjällman regisserade. Rollen fick jag genom Filmcafe.

Monica
Skåne län
2018-11-15

Jag fick den kvinnliga huvudrollen i filmen Ett nytt kapitel för några år sedan. Extra roligt var det att den sändes på självaste julafton och nyårsdagen på SVT. Därefter har den sänts flera gånger.

Tack Anna Östh och Filmstyrkan.
Monica Lindroth

Bengt
Västra Götalands län
2018-11-14

Snabba ryck inför utlandsfilmning! Fick mail via Filmcafé om erbjudande om två timmars inspelning i Oslo om tre dagar, betald flygresa t.o.r. Landvetter-Gardemoen, tåg till centrum + taxi till studion, gage 5.000 Skr.

Som pensionär kunde jag ställa upp direkt vilket var kravet. Åkte dit och ”fräste” ifrån mig då de sökte en äldre person som skulle spela arg i ett e-learningsprogram, för två stora företag i Norge. Fick t.o.m. bilers. från hemorten till Ldv flygplats samt p-avgiften betald.

TACK Filmcafé för den givande kontakten.

Jan-Erik
Västra Götalands län
2018-11-13

Hej
Jag har varit verksam som statist i c:a 20 år. Det började med att jag svarade på en annons i dagspressen.
På den tiden fanns inte Filmcafe som ju idag är en så bra plattform för filmjobb.

Genom åren har jag fått många jobb genom Filmcafe.
På senare år har jag bl.a. fått jobb i den stora TV-succen ”Vår tid är nu” där jag medverkat i alla tre säsongerna.

Jan-Erik
Västra Götalands län
2018-11-13

Hej
Jag har varit verksam som statist i ca. 20 år. Det började med att jag svarade på en annons i dagspressen.
På den tiden fanns inte Filmcafe som ju idag är en så bra plattform för filmjobb!

Lena
Västra Götalands län
2018-11-11

Hej !
Efter att jag varit med i ”Vår Tid Är Nu”
möttes jag av så många personers beundran av denna
TV serie, detta var en helt ny upplevelse för mig.

Det var så roligt att höra att de tyckte om den, när jag skildes från dessa beundrare var det med ett leende på mina läpparna jag kände mig lite speciell pga det.

Enligt dem var det den bästa serie de någonsin sett.

Denna medverkan har även resulterat i en ekonomisk förtjänst inte bara genom inspelningar av två säsonger för i julklapp fick vi en fin jacka med mössa och när jag vid ett tillfälle skulle köpa en soffa, frågade säljaren om jag var med i serien och jag svarade att jag staterade kallskänka i köket då sänkte hon priset och jag fick även ett katt-klös träd till mina katter.

Min nya soffa invigdes till ett nytt avsnitt av ”den bästa serie någonsin” och är nu väldigt glad att jag medverkat i denna TV serie.

Plus allt kul vi haft och erfarenheter vi fått
under inspelningarna i Jonsered, toppar nu denna tid mina bästa minnen från 2017-2018.

Hälsningar Lena Björklund

Ps. Jag älskar min sköna varma jacka.

Maj-Lis
Stockholms län
2018-11-09

Att ge upp är inte min visa. Jag söker och söker och visst har jag fått napp. Många mycket trevliga uppdrag och framför allt många nya vänner.

Att jobba med skolor är så roligt och samtidigt få en inblick i hur de får jobba sig fram till bra resultat.

Att vara med i reklamfilmer, filmer och TV-produktioner är så härligt. När man får agera i en roll då lyser hela tillvaron upp.

Så mitt råd till alla GE INTE UPP (jag hoppas fortfarande på genombrottet).

Inger
Västra Götalands län
2018-11-07

Hej! Spelade in en film som heter Pensionärerna. Där var jag och min man skådespelare och har huvudrollerna. Vi var 2 dagar i vår lgh och sen en dag i Göteborg.

Vi träffade regissören på en casting på Akademi Valand och sen kontaktade hon oss för filmrollerna. Filmen visades först på Göteborgs filmfestival och sen på Frame Festival där den vann första pris. Regissören fick produktionspris för nästa film 75.000 och vi fick gå upp på scen och fick blommor mm. Sen har filmen visats i Norge och i Nederländerna och i Ammarnäs. Och i Malmö Filmfestival.

Där var det 500 bidrag inskickade och av dom tog dom ut 200. Och av dom tog dom ut 20 st och då var pensionärerna med där Nu den 14/11 visas den på Stockholms filmfestival på 1 km film. Filmen är en kortfilm på 14 minuter. Väldigt rolig att spela in.

Lycka till ni andra med era statist eller amatörroller på filmcafe.se. Inger Lind

Lotta
Stockholms län
2018-06-14

Hej på er!
Nu har jag jobbat hårt på att få ihop material till en showreel.
Började som statist i feb-18 och har fokuserat på att lära mig så mycket jag bara kan, knyta nya kontakter och vara till 100% fokuserad och lojal mot de produktioner jag tackat ja till. Jag har utvecklats massor och även fått möjlighet att visa min skådespelar-
ådra. Detta är det roligaste jag vet - både att stå framför kameran och inför en stor publik.

Tack Filmcafé för
att ni finns och har gjort detta möjligt
för mig!

Fredrik
Västmanlands län
2018-04-25

Jag fick göra 4 st reklamfilmer för studieförbundet vuxenskolan och olika teman för var reklamfilm som Jannes matlagningskurs, Jannes biodlingskurs, Jannes danskurs, Jannes motorsågskurs. Jag fick jobbet tack vare regissören John Hillstierna, som jag träffade ett år tidigare och John tyckte att jag passade som Janne. Det ena ledde till det andra!

Lyvån
Örebro län
2018-04-20

Jag hade nyligen blivit PLUS-medlem när de hörde av sig från Stockholm och ville ha ett barn som var med i en examensfilm.

Mamma och pappa skjutsade mig från Värmland och till Tessinparken i Stockholm. Tillsammans med mamma fick jag gå på en grusgång och redan efter första tagningen var det trevliga filmteamet nöjt.

Då var jag bara två år, nu har jag nyss fyllt 4 och drömmer om att få bli röstskådespelare. Jag tränar mig genom att läsa upp pi-decimaler utantill.

Jag kan nu 150 pi-decimaler och det lär vara världsrekord för 4-åringar.

/ Lyvån Lidén (berättat med hjälp av mamma)

Sam
Stockholms län
2017-12-04

Jag har haft väldigt många spännande upplevelser och det hade nog aldrig hänt om jag inte hade utgått ifrån Filmcafe. Det har varit allt ifrån kortfilmer och musikvideos här i Sverige men också uppdrag i London i storfilmer som James Bond och Bridgette Jones. Det började med statist-jobb men nu får jag fler och fler mer avancerande roller men det är delvis för att jag har knutit kontakter från statist-jobben. Så, ut! Ut, jobba hårt och var trevlig!

Siri
Stockholms län
2017-12-03

När jag först skaffade filmcafe vad jag lite osäker men redan första veckan fick jag provfilma för en reklamfilm och sedan dess har jag haft ett eller två betalda jobb varannan månad. Det gäller bara att ansöka till allt som går och göra sitt bästa!

Inger
Västra Götalands län
2017-11-21

Hej! Jag heter Inger Lind och har vart med i filmcafe.se sen 2009. Har gjort flera filmer som statist och en som skådespelare. De flesta filmerna har jag fått genom filmcafe.se.

Nu ska jag berätta när jag gjorde min första nattinspelning. Det var i filmen Gräns. Vi skulle vara där kl 23 och det skulle pågå till 04. Vi var 3 medlemmar från filmcafe.se som åkte dit som skulle vara statister. Trodde jag skulle bli trött men inte drack en massa kaffe och åt tilltugg. Vi kom inte igång förrän vid 01. Det är mycket väntan när man ska vara med i filmer. Men man träffar så otroligt mycket spännande folk. Huvudrollsinnehavarna kom och satte sig vid vårt bord och hälsade och pratade. Så jättetrevliga. Teamet var oxå jättetrevliga. Det flöt på så bra så. Och rätt som det var var klockan 04.40 och vi var färdiga. Bara att packa ihop och åka hem . Svårt att somna sen, men natten därpå gick det bättre. Det var en kul nattinspelning. Och detta tack vare att jag är medlem på filmcafe.se. Genom åren har jag fått en del betalt för filmer. Kanske inga hisnande löner men det lönar sig iaf att vara Plusmedlem. Har man gjort en film och fått statistlön så är medlemsavgiften till filmcafe.se betald iaf nästan. Och är man inte det kan man inte söka filmer.

Så lycka till alla ni andra som är med här på filmcafe.se. Snart är det er tur att vara med. Bara att söka och söka.
Go tur
Med vänlig hälsning Inger Lind

Maria
Västra Götalands län
2017-11-15

Hej!
Jag var med i en musikvideoinspelning i Göteborg
år 2017 i Andra långatan. Kjell 29 dagar kvar.
Det var mycket folk där.

Med vanlig hälsning.

Maria.
Emelie
Gävleborgs län
2017-11-14

Jag började arbeta med teater/film som 13 åring. Genom filmcafe har jag fått flera erbjuden att arbeta inom film vilket givit mig väldigt mycket som både person och arbetslivsmässigt. Min första roll som 13 åring var en häftig upplevelse att få arbeta med kända personer samt verkligen få skådespela för första gången. 2016, som statist i ”kungen av Atlantis” med bl.a Happy Jankell och Marina Nyström som regissör, så otroligt lärorikt. Rekommenderar alla att söka och vara med samtidigt aktiv på denna sida. Följ din dröm!!

Elsa
Stockholms län
2017-11-11

Jag har under åren gjort många filmjobb, både betalda och oavlönade. På flera av inspelningarna har jag träffat Alexi, som då har haft olika arbetsuppgifter.
I mitten av September fick jag ett manus. Ville Jag vara med i några scener i hans långfilm/slutfilm för hans filmskola(bra betalt)?
Klart jag ville. Blev en intressant och utmanande inspelning.

Vad vill jag säga med detta då?
Jo, många underskattar att små produktioner med låg lön eller ingen alls, ofta leder till fler och större jobb. Folk i branschen kommer ihåg Dej, Du gjorde ett intryck och de vill jobba med Dej igen!
Lycka till <3

Michael
Skåne län
2017-11-09

I juni 2016 fick jag ett samtal från en rollsättare i Göteborg. Hon hade
hittat min profil på Filmcafé och frågade om jag ville provfilma för en roll
i tv-serien ”Vår tid är nu”. Det ville jag så klart göra.

Rollen jag skulle provfilma för var som Tage Erlander. Jag skickade en selftape och blev snart kontaktad för att komma på en callback till Göteborg. Jag åkte upp och gjorde ännu en provfilmning. Sen var det en nervös väntan innan jag fick besked om att jag hade fått rollen. Jag medverkar som Tage Erlander i avsnitt 7 och 8 i säsong 1. Jag medverkar även i två avsnitt i säsong 2. Jag var väldigt nervös på första inspelningsdagen eftersom det var en verklig person som jag skulle gestalta. Men inspelningarna gick bra tack vare fantastiska människor framför och bakom kameran.

Hälsningar
Michael Petersson

Dan
Västra Götalands län
2017-11-08

Hej jag var med i en jättekul inspelning tidigare i år på tv-serien springfloden 2 som gjordes i GBG där vi var en del statister den dagen som sjukhusbesökare och det var en av dom roligaste inspelningarna jag varit på med mycket skratt mellan tagningarna och även den fick jag tack vare att jag är med i filmcafé.se så det är värt att vara + medlem. Med vänlig hälsning Dan Lind

Christina
Stockholms län
2017-11-08

Efter jag hade varit statist i många år fick jag ett mejl från Gamleby TV o Videoproduktion år 2008. De skulle göra en film som hette Blåsippan, de hittade mig här på Filmcafe och vill att jag skulle komma ner till Gamleby och filma fyra dagar som barsk sjuksköterska på ett ålderdomshem. Det var min första talroll inom filmens värld.

Så roligt jag hade, vilka kunskaper jag hade med mig hem. Då bestämde jag mig för att fortsätta att filma och bredda mina kunskaper då det har blivit både teaterlektioner, filmskådespeleri, method acting etc. Det var ödet som puffade igång min ”karriär”. Ett mejl öppnade min väg, ett filmjobb som jag inte ens sökt men det öppnade mina ögon och mitt sinne.

Lille Peter
Skåne län
2017-10-30

Hej! På er alla.

Många saker kan hända i ”Filmens värld”.

Här kommer en liten pinsam men en ”Skit” rolig historia.

När jag skulle spela in reklamfilmen för Cloetta Polly Guld tävlingen.
Tävlingen är slut men filmen är kvar.

Om ni tittar riktigt på tjejen i soffan. Så har hon lite svårt att hålla sig för skratt när jag hoppar in i rummet som Polly guld mannen.

Jag skulle hoppa in i rummet högt upp och med kraft och ropa Ka-Plow!!!
Jag gjorde det ett flertal gånger, men det var ej tillräckligt starkt.

Så näst sista gången så tar jag i för kung och Skåne.
Med resultatet att det blev rakt högt upp och med ett litet brak.

Jag råkade släppa en ljudlig fis.
Det blev pinsamt knäpptyst på alla teamet och sedan världens asgarv.

Efter det så var alla hämningar släppta.
Det gäller att bjuda på sig själv och det tycker jag att jag gör i stora drag.
Är ju en glad liten ”skit” som bjuder på mig själv.

Kram
Lille Peter

Här är filmen på YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=cj07kPV-SUY&list=PLU8g4qr3i4A00lFdOQp0bmx54jJoOSdrL&index=3

Inger
Västra Götalands län
2017-01-17

Hej.
Var med på en trevlig filminspelning i Göteborg på Pub Aberdeen. Det var en Musikvideo. Var inget vidare betalt men tänkte som så att jag aldrig varit med i en Musikvideo. Så jag slog till och min man och en annan statist åkte dit. Skulle bara var lite tilltugg och dryck. Så vi tog med lite kyckling. För det skulle pågå från 14.30 till 22. Och vi hade 1 timme att åka oxå.

Ett väldigt trevlig filmteam. Vi var 10 statister. Alla lite äldre. När man spelar in en musikvideo så behöver man inte vara tyst på tagningarna i o m att dom kör utan ljud. så vi pratade och skrattade. Och fick starköl och så och de som körde bil fick alkoholfri öl.

För vi var ju på en pub. och då ska man dricka öl. Senare fick vi mat Ingen så där flashig mat utan pyttipanna med ägg och rödbetor. det var så vi blev mätta. Så kycklingen som vi hade med oss den åkte hem igen. Sen fick vi ytterligare en starköl. har aldrig vart på en film där man fått starköl utan man brukar få lättöl. Så roligt vi hade.

Jag blev kontaktad genom sms och mail. De sökte själva så jag sökte inte. Denna filminspelning var den roligaste jag vart med om. Och då har jag gjort 35 filmer och en del i flera dagar. Så du som läser detta. Snart är det din tur. Bara du är med här på filmcafe.se så kommer du snart att vara med i en film. Och medlemsavgiften betalar sig så snart du gjort en film.

Med vänlig hälsning
Inger Lind

Dan
Västra Götalands län
2017-01-17

Hej!
Jag var med i en musikvideoinspelning den den 12-1-2017 i Göteborg. Det var ett litet team och bara
10 statister och det var den bästa inspelning jag gjort någonsin, och då har jag gjort över 100 filmer innan. De jobbade effektivt och vi blev som en familj där och kunde vara med där tack vare att jag är medlem på filmcafé.se så ni som tänker vara med i film tveka inte att bli medlem här och medlemsavgiften betalar sig redan efter 1 film, och tro mig den dagen kommer

Med vänlig hälsning Dan Lind

Lukas
Västra Götalands län
2016-12-29

Jag har varit med i två produktioner. Första gången var 2015 då i filmen Sommaren 92. Sen är jag med i tv serien Våran tid är nu. Som skall ha premiär hösten 2017. Detta tack vare att jag är med på Filmcafé.se.

Hoppas på fler filmer. Hoppas att alla andra här kan få vara med i nån film eller tv serie också. Är grymt roligt. Detta var min historia Från Lukas Blomgren.

Jan-Erik
Västra Götalands län
2016-12-27

Hej!

Jag har varit verksam som statist under mer än 15 år. Det har varit en salig blandning av TV-serier, långfilmer, reklam och elevfilmer.

Under vissa år har det varit många uppdrag och under andra år färre. Numera disponerar jag min tid helt själv när jag slutat min anställning.

Det innebär ju att jag kan satsa mycket mer på filmuppdrag och det gångna året har medverkat i många olika långfilmer och en massa gånger i en TV-serie. Så 2016 har det verkligen blivit många filmuppdrag. Många av jobben har jag fått genom Filmcafe.se eller kontakter jag fått genom Filmcafe.se.

Tony
Stockholms län
2016-12-20

Det var för bara ett par månader sen som jag råkade ut för en i mina ögon ganska märklig händelse.
Jag hade svarat på en annons om statister till Hassel, och vi skulle träffas bara en bit från Södermalm.

Döm om min förvåning när jag sen kom till inspelningsplatsen, som nästan låg inbäddad i snö, och fick blickar som vore jag en utomjording när jag sa att jag var statist. Oviljan att hjälpa mig gjorde att jag var nära att skippa i allt när en tjej dök upp och välkomnade mig.
I en mörk källarlokal satt ett antal ungdomar och en och annan äldre totalt inne i sina mobiler. Vad är detta, tänkte jag och skrev ner de sedvanliga uppgifterna i statistavtalet. Men jag hade knappt hunnit lägga den och pennan ifrån mig när tjejen som hjälpt mig innan kom in lokalen och sa att det var klart för i dag. Något snopen frågade jag henne om arvodet. Jo, men du får dina pengar, sa hon.

Jag hade så långt aldrig varit med om att skriva på ett avtal och få slantar - utan att göra ett dugg!
Jag lämnade källarlokalen och all snö utanför med ett ganska brett leende....

Hälsar
Tony G

Mathilda
Västra Götalands län
2016-11-21

Jag drömde om att jobba som skådespelerska! Efter att ha fått spela statist i en film växte intresset enormt. Jag blev medlem på Filmcafé.se, sökte till en långfilm och efter 8 provfilmningar och möten blev det klart att jag fått huvudrollen som ”Emma” i långfilmen Apflickorna, som det gått otroligt bra för världen över. Tack vare det jobbet öppnades dörrarna för så mycket mer roligt inom branschen.

Sluta inte drömma, för är man driven kommer man långt! /Mathilda Paradeiser.

Jonas
Västra Götalands län
2016-11-17

Tjena alla aktörer!

Jonas Jörgensen heter jag och har ett gäng aktör gigg bakom mig, jag säger aktör pågrund av att jag tycker en statist och en skådespelare är lika viktig i en scen. Alla gör vi ett konstnärligt avtryck när vi skapar en scen tillsammans. Jag har själv erfarenhet av både skådespelar och statist insatser jag fått via Filmcafe.se, så kan starkt rekommendera denna sida.

Och dit jag vill komma med det här är att folk som vill bli skådisar, det är inte fel att faktiskt börja som statist och jobba sig uppåt då man skapar sig ett bra kontaktnät, och det ena leder ju oftast till det andra. Men ni som är nya här på Filmcafe.se och ännu inte fått era första aktör gigg, håll ut! Det kommer! Och när det väl kommer rullar det ofta på!

Jag studerar nu till undersköterska & hade just suttit och pluggat om ämnet epilepsi inför ett prov i 2-3 timmar. Till slut går luften ut mig och känner för paus, jag gör kaffe går in på filmcafe.se, och den första annonsen som ploppar upp är: Vi söker en som kan agera en epilepsi patient och kan utspela ett epileptiskt anfall. Jag tänkte detta måste jag bara söka!!!! Det var liksom som gjort för att jag skulle få detta kände jag. Så jag skrev samma berättelse i annonsen till dom som jag nu berättade för er, att jag just suttit i 2-3 timmar och pluggat och att jag skrev att jag även då hade kunskaper bakom sjukdomen. Fick svar på min ansökan nån dag senare och det ledde till provfilmning, tog mig sedan igenom provfilmning och fick jobbet!

Jag vill med detta förtydliga att det är viktigt när man söker en annons att du faktiskt har den kunskapen som du söker för. För casting & statistansvarig får in tillräckligt med ansökningar, och du har även större chanser att få jobbet om du faktiskt har vana, utseende, ålder, eller de kunskaper som beskrivs i annonsen.
Lycka till alla där ute!

Det är vi som gör att svensk film fortfarande lever!!! Syns kanske där ute !

Allt gott!
Med vänlig hälsningar: Jonas Jörgensen

Berith
Västra Götalands län
2016-11-17

Hej!
Jag har aldrig haft så roligt sen jag blev statist. Bestämde mig när jag blev pensionär och hade mycket ledig tid. Jag har varit med i filmer och TV-serier. Träffat jättemånga roliga människor. Det här är så kul, hoppas jag får vara med länge till. Hälsning Berith Englund

Oliver
Uppsala län
2016-11-16

Min nervositet tog överhand när tåget kom. Hon hade åkt från Stockholm, bara det imponerade på mig, men nu hade hon fått syn på bilen och var påväg emot oss. Hjärtat dunkade några extra slag, jag kände igen henne från alla klipp jag sett, av att googlat hennes namn.

Hela bilresan till hotellet var jag väldigt kort i talet, vilket jag alltid blev när jag var yngre och var nervös.

Men dagen därpå hade tanken sjunkit in; Hon och jag skulle medverka i samma produktion. Så nu kunde jag fokusera på min karaktär och replikerna.

Det var många spännande samtal som ägde rum emellan inspelningarna, jag kan minnas många av dom trots att det nästan är 6 år sedan. Mycket lärorikt fick jag med mig från samtalen, både vad det gäller skådespeleri och att leva ut sin dröm.

/Oliver

Pontus
Stockholms län
2016-11-16

Hej!
Kul att få dela med sig/göra sig hörd ;-)

Har precis fått den glädjande nyheten att jag rollsatts i den norska produktionen ”Run Faster” med flera stora namn, såsom Daniel Stisen (Bond: Spectre, Justice League, The Hollow Crown) och Dennis Storhöi (Kampen om Tungvattnet, Nobel). Detta jobb blev jag direkt tillfrågad om.

Är också en av de drivande i teatergruppen Polar Eclipse Theatre som i somras slog Parkteaterns publikrekord i Galärparken med över 2000 åskådare på premiären av ”A midsummer night´s dream”. Detta är en grupp jag själv dragit igång. Förhoppningsvis är vi tillbaka hos Parkteatern sommar 2017.

Hälsningar,
Pontus

Jan
Stockholms län
2016-11-09

Jag var uttagen till en trailer där jag faktiskt fick huvudrollen. Under inspelningen så sade regissören att jag skulle se lite surare, mer bestämt ut varvid jag frågade honom så här? så här så här ? .. och ändrade minspelet vartefter...eftersom jag inte visste vilken nivå han ville ha.

Då skrattade han mer och mer och efter inspelningen så blev jag inbjuden till att göra huvudrollen i en kortfilm som vi gjorde ett par månader senare :)

Rebecca
Stockholms län
2016-05-01

Hej!
I höstas blev jag kontaktad av en producent som sa att han hade hittat mig här och att de ville ha med mig i en reklamfilm då.

Så jag gick på casting och någon vecka senare fick jag reda på att jag hade fått en plats i den reklamfilmen. Den dagen behövde jag verkligen lite kul nyheter eftersom min gammelmormor hade gått bort tidigare den dagen. Jag var på bussen med en kompis när jag fick mailet att de ville ha mig med. Jag har alltid haft en sådan scenskräck och så fort jag skulle gå upp och redovisa något för klassen blev jag illamående.

Men reklamfilmen hjälpte verkligen även om det inte var några repliker förstod jag att det är det här jag vill göra. Jag vill stå framför folk och prata, agera och jag vill synas. Jag vill inte vara den blyga lilla flickan som jag förut var. Så ge aldrig upp om dina drömmar, för att en dag slår dom in!

Fredrik
Västmanlands län
2016-04-25

Hej!
Jag har fått flera jobb inom reklam och film. Nu senast fick jag spela mot Hassan Brijany i kortfilmen Sveriges bästa svensk där jag hade en biroll. Det som är viktigt är att ha bra bilder, från en fotograf och en showreel.

Prolounge i Västerås hittade mig på Filmcafé och de spelade in en reklamfilm i Västerås. Rätt som det är ringer de upp!

Lille Peter
Skåne län
2016-02-27

ALLA BEHÖVS.

Hej! Här kommer en ”LITEN” Berättelse från och om mig.

Jag ”ÄR EN GLAD LITEN SKIT SOM BJUDER PÅ MIG SJÄLV”
Jag har gjort en hel del inom film och bild, reklam,Lång/Kortfilm, serier m.m
Alla figurer behövs ju till olika sorters filmningar, långa som korta, kraftiga som smala, Blåögd till brunögd. Med flera.
Ja alla sorters.

Jag sticker ju ut en del just för min korta längd 153 cm över havet + Att jag bjuder på mig själv.

Just den här berättelsen handlar om att jag hade blivit uppsökt till en Dansk film och med inspelning i Norra Sverige. Dom behövde en kort kille, dom visste alla fakta om mig, hur lång, hur jag såg ut och vad jag hade gjort m.m genom mitt cv. Men dom ville att jag skulle komma in och provfilma i Köpenhamn och det gjorde jag.
Så tog det väl ca. en vecka innan jag fick svar. Där jag fick nej tyvärr. Men med motivationen, som jag aldrig i hela mitt liv har hört förut.
Det var att dom tyckte att jag såg för LÅNG ut till rollen. ”LER” Det är inte ofta, eller rättare sagt aldrig jag har hört det att jag är för lång. ”LER”

Jag får se det positivt, det gav mig lite mer erfarenhet av att gå på Casting och en liten tur till Danmark.

Så det är bara att söka vidare eller hoppas att något bolag ser mig och tar kontakt med mig.

Som jag alltid har sagt.
SYNS MAN INTE, SÅ FINNS MAN INTE. SÅ ÄR DET BARA.

Lo
Stockholms län
2016-01-24

Jag har alltid haft en enorm rädsla för att prata inför folk. Bara att ställa mig upp inför klassen och redovisa gjorde mig nervös och illamående. Helst sköt jag upp muntliga redovisningar i veckor. Trots det bestämde jag mig en dag för att skapa en profil här på Filmcafe.se. Skådespel har aldrig varit ett problem för mig, då går jag in i en annan karaktär. Om jag skämmer ut mig är det inte jag som gör fel, utan karaktären.

Att gå på castings var däremot mycket svårare, då var jag ju tvungen att vara mig själv. Det var mig regissören och rollsättaren skulle älska, inte någon karaktär. Och att göra ett bra första intryck var rätt svårt när man satt där röd i ansiktet och inte ens kunde komma på “tre ord som beskriver dig själv”. Men jag valde att fortsätta utmana mig och gå på fler castings, trots min rädsla, och plötsligt hände det.

2014 blev jag castad för ungdomsfilmen “Det borde finnas regler”, jag såg det mest som något lärorikt som jag gjorde för mig själv för att bli bättre och modigare, och förväntade mig inte något mer än i bästa fall en statistroll där man kanske skulle se min rygg i en halv sekund. Men det hände något med mig, på castingen kände jag mig för första gången säker, jag vågade vara mig själv och improvisera. Jag fick komma tillbaka på fler castings, till slut var vi bara åtta ungdomar kvar och 2014 fick jag beskedet om att jag fått min första roll i en film. En huvudroll. I en långfilm.

Det jag vill säga med min berättelse är att vem som helst kan nå sina drömmar. Och ja, det låter klyschigt, men det är sant. Det är i alla fall vad jag tror!

Jimmy
Hallands län
2016-01-11

Hej! Det hela började med att jag fick ett samtal från Mastiff som sökte skådespelare till en pilot där man skulle få jobba med en känd person. Jag var inte sen med att tacka ja!

Dagarna gick och inspelningsdagen närmade sig. Jag åkte till Angered och inspelnings platsen man var lite spänd inför vad som skulle ske. När kamerateamat dök upp och hon som hade ansvar för filminspelningen blev jag ännu mer nervös men det släppt lite jag gick fram för att hälsa och hon gick igenom vad som skulle göras. 1 timma efter så dyker kändisen upp oj jag blev så förvånad när han kom dit och jag vart ännu mer taggad för att prestera ännu bättre. Dagen gick och jag tycker inspelningen gick riktigt bra fick även träffa många nya människor som jag gärna vill träffa igen en helt underbar dag Tack Mastiff !!

Så till er som läser detta ta för er så kanske ni också får en lika fantastisk dag som jag.

Johanna
Stockholms län
2015-11-30

Jag trodde inte att jag skulle få något jobb, men tillslut fick jag. Jag har gått igenom så himla mycket genom åren så jag förtjänade verkligen ett jobb så att jag kunde komma bort från dom jobbiga tankarna ett tag.

Så ge inte upp! MVH. Johanna.

Pär
Jönköpings län
2015-11-25

Hejsan.

Jag var med om ett äventyr i somras! Kort sammanfattat så sökte jag ett jobb som skådespelare som har erfarenhet av stunts hösten 2014 i Operan Hoffmanns äventyr i Bregenz Österike och fick det.

Men rollen blev bra mycket större än förväntat och jag fick huvudrollen som i första akten som Stella! Tydligen gjorde jag ett bra intryck för jag hamnade på bild i New York Times.

MVH/ Pär ” Pelle ” Karlsson

Smålandstidningen : http://www.smalandsdagblad.se/article/par-halkade-in-i-operans-varld/

New York Times : http://mobile.nytimes.com/2015/08/04/arts/music/review-turandot-and-les-contes-dhoffmann-spectacle-and-substance-at-bregenz-festival.html?_r=0

Carl
Stockholms län
2015-11-13

2013 var Hultsfred festivalen i Stockholm och jag var där. Samtidigt spelades Gangsters and Gentlemen in. Min dröm, 70-tals film och jag hade en lång lugg-frisyr. Deras rollbesättare var jättesugen på mig och när jag ifrågasatte om jag skulle kunna ta bussen in till stan erbjöd dom sig att skicka en taxi, jag kände mig som en riktig skådespelare.

När jag kom fram var jag en av 399 andra som också kände sig som skådespelare, plus att dom också hade fått låna kläder vilket jag inte hade hunnit till, så jag hade mina egna, en av dom som jobbade där försökte socialisera sig med mig,

- ”haha vilka fula kläder du fick låna!”.

Jag ville inte sätta den personen på plats eftersom jag var på en helt ny. Jag skulle stå mittemot en av huvudkaraktärerna och låtsas prata, jag kallsvettades, det var iskallt och jag var dönervös (trodde jag var Robert DeNiro).

När dom mellan tagningarna gav skådespelaren en stor jacka och klippte hans hår stod jag som en likblek för tunt klädd 70-talist, ”men ge grabben min jacka” jag såg in i skådespelaren ögon och kände mig ännu mer speciell, men vågade inte så svarade ”nejdå!”. Kameran rullade och det var otroligt kul att se hur dom jobbade, när en scen skulle spelas ut, mitt framför mina ögon, med några av skådisarna jag hade dreglat framför hela året, en festivalscen spelades in och vi fick vegetarisk taco (mums!).

Det gick otroligt fort, men jag var upprymd, överlycklig skulle jag tillbaka till festivalen. Det gick en buss halva resan. Festivalen bussen gick inte så här sent då klockan var över 00.00, jag frågade efter en taxi, den var för dyr så sa dramatiskt (var kvar i statistrolls-adrenalinet) att jag skulle gå hela vägen, taxichauffören svarade att jag skulle dö, vilket var otroligt triggande och jätteläskigt? Jag försökte lifta men efter en minut i bilen listade jag ut att dom två personerna skulle åt andra hållet, och fick återgå till att gå. Helt plötsligt var jag vid en motorväg och procenten på mobilen rann ur mig, precis som mitt adrenalin och ork. Jag satt på backen och klockan var 03 på morgonen när en polisbil rullar in till kanten.

”Hur mår du”
”Ja hej, bara bra”
”Vad..ehm gör du?”
Polisen trodde jag var psykisktsjuk och rände runt på motorvägen, vilket inte var en ologisk gissning!
Efter att jag förklarat hela grejen (till och med vegetariska tacos delen och fula kläder-händelsen)
”Jag kan köra dig till festivalen…”

Jag kom till festivalen, i polisbil.
”Tack så himla mycket”
”Det var så lite, hoppas jag ser dig i filmen sen”
Jag hade fula kläder, rest i polisbil, liftat, ätit tacos, sett min idol och jag hade mitt första fan.

Carl Tuleus

Jolina Belle
Stockholms län
2015-11-11

Hej, i somras hade jag huvudrollen i en musikvideo med en fransk grupp som heter Bel Plain. Videon spelades in på Ekerö under en låååång dag i slutet av juli. De började filma på Rosenhill och avslutade med några dramatiska scener i en stenbrott, där Belle och hennes filmkompis och killarna i bandet hoppade från en klippa ner i vattnet, Superläskigt tyckte jag, kul men kalt tyckte resten av gänget!

Gabriella
Västra Götalands län
2015-11-08

Alltså, Filmcafe.se är en kanonsida! Att söka jobb på filminspelningar och hoppas få telefonsamtal har resulterat i några jobb. Tycker det är hur kul som helst att få vara med i filmer och detta är världens bästa castingsida att vara medlem på. Att fixa sitt Cv och försöka söka så mycket det går och hitta det som faktiskt passar. Kanonbra sida, den kan jag rekommendera jättestarkt.

*0*49*

Antal träffar: 269
1 2 3 4 5 6    Nästa »

*0*49*

Antal träffar: 30
1

Adam
Västra Götalands län
2016-12-26

Hej!
Jag heter Adam Hinsch och jag är 18 år. Jag fick ett Jobb via Filmcafé som B-foto till en Novellfilm. Där träffade jag Ibrahim Faal. Vi klickade otroligt bra och beslöt oss för att göra en kortfilm som heter Triaden(Vem fan e du?).

Ideén växte och det slutade med att vi satt med ett team på över 25 personer. Över 12 skådespelare bland dessa så finns Mirja Burlin, Matti Boustedt, Pamela Cortez och Maria Vikander. Och ungefär 70 statister. Detta kanske för vissa låter bissärt mycket för en lågbudget kortfilm, men det som gör det ännu mer bissärt är att detta skulle bli min första film någonsin att Regissera. Vi fick också stöd ifrån Göteborgs Stad, Västra Götalandlän, Göteborgs filmstudios. Jag hade ifrån början tagit på mig rollen som Regissör. Och även fast projektet blev så ofantligt mycket större än vad jag någonsin hade förväntat mig som första film någonsin så gick jag all in för att leda teamet. Även fast jag visste att varenda en där var mycket äldre och hade mycket mer erfarenhet. Responsen jag fick var så otroligt positiv och genuin och det gläder mig verkligen.

Det fanns en sån otrolig glädje på inspelningsplats som skiljde sig emot stora produktioner. Jag såg till att statisterna kännde sig sedda och behövda personligen. Det fanns en dag når vi hade 30 stycken statister med på set. Och efteråt så stod jag och pratade med en som frågade vilken utbildning och hur man måste göra för att komma så långt som jag gjort. Och då insåg jag själv att för bara ett år sedan isch så var jag också statist i många produktioner för att jag tyckte att det var så coolt på inspelningar. Och nu var jag den som ledde hela inspelningen. Jag antar att det handlar om en stor vilja och att alltid fortsätta kämpa även om det känns omöjligt att nå dit. Jag har tagit det första steget på min trappa mot min dröm.

Nu gäller det att bara fortsätta klättra. Nästa mål, långfilm kanske?

Pa
Västra Götalands län
2015-02-15

Jag har haft stor nytta av Filmcafe.se när jag söker skådespelare till olika projekt och vid den senaste produktionen ”Mot Resans slut (heter nu Drömmar om Las Vegas) märktes det hur stor genomslagskraft Filmcafé har, då vi fick över 150 intresseanmälningar till en långfilmspilot!

Bägge huvudrollsinnehavarna hittade jag här och jag fick då även kontakt med många engagerade och duktiga skådespelare som tyvärr inte fick någon roll till piloten, men som jag gärna samarbetar med i framtiden. Tack vare Filmcafe.se kan man skapa ett nätverk och inte sällan har det hänt att jag kunnat tipsa andra verksamma i branschen om de som jag har mött här.

Ett nej vid det ena tillfället kan ju bli ett ja nästa gång!

mvh PA Nilsson
www.indigofilm.se

Achillea Nina
Stockholms län
2013-11-06

Hej!

Jag driver tillsammans med tre andra personer teaterföreningen TeaterFenestra, vi har annonserat och gett roller till de som sökt via Filmcafe.se!

Med vänlig hälsning, Achillea
Www.teaterfenestra.se

Daniel
Norrbottens län
2013-11-06

Jag har som regissör sökt folk via sidan och fått väldigt många och bra svar! En av huvudrollerna i min förra film Svart Död hittade jag här! Filmcafe.se är ett utmärkt hjälpmedel för indiefilmare som vill hitta kompetent folk både framför och bakom kameran till sina projekt! Jag kommer fortsätta använda det. Gör det du också!

Christian
Västra Götalands län
2012-06-13

”Att blunda för Sanningen” Filmen som är baserad på mitt eget liv och har fått folk att förstå hur det var att växa upp i en familj full av våld och alkoholmissbruk.

Mitt namn är Christian Zetterberg är ung filmskapare som nyligen tog studenten och som slutprojekt tredje året i gymnasiet tog jag steget och gjorde min första ”egna” film, med ”riktiga” skådespelare och statister som inte var några klasskamrater eller vänner. Tack vare Filmcafe fick jag det folket jag behövde för att göra filmen till verklighet.

Ni förstår när jag var 13 år gammal växte jag upp i en familj full med bråk och våld. Att min pappa dessutom var början till alkoholist gjorde inte precis saken bättre. Att blunda för sanningen är en kortfilm på 15 min som visar ur ett barns perspektiv föräldrarnas skilsmässa och allting runt omkring det. Självklart är den inte perfekt. Jag var stressad och det var tungt att göra den så filmen har vissa fel och den hade kunnat bli mycket bättre. Men jag är riktigt stolt över den. Och den är bra för att vara första riktiga filmen. Jag är också väldigt stolt för jag tog till mig mod och vi anmälde den till Frame filmfestival i April 2012. Vi gick dit utan några som helst förväntningar, men vann ändå två pris. Tredje pris (Brons) i mellanvikts klassen för bästa film. Vi vann även 10 000 kr av ABF för att fortsätta göra film. Med motiveringen för första priset ”För regissörens mod att ta sig an ett så svårt ämne som de egna föräldrarnas skilsmässa. En mörk och allvarlig skildring med den tydliga uppmaningen att prata om sina problem” Började jag nästan gråta i filmsalen. haha!

Det var en helt sjuk upplevelse och jag har fått många frågor ifrån folk om det verkligen var såhär som det visas i filmen. När jag var yngre så vågade jag inte prata om vad som pågick hemma men nu vet äntligen folk och det känns verkligen bra. Jag ville att folk skulle förstå och framförallt min pappa och familj som var där när det hände. Jag ville även att andra barn och unga som råkar ut för liknande saker ska veta att man aldrig är ensam.

Tack alla som hjälpte mig med filmen och stort tack till filmcafe. Utan all hjälp och stöd som jag fått från olika håll hade jag aldrig orkat göra den.
Nu ser jag fram emot nya projekt och jag satsar på min dröm att komma någon långt som Regissör. :)

Filmen finns på Youtube!

Med vänliga hälsningar,
/ Christian

Adrian B.
Skåne län
2011-10-24

Nu jag är klar med min verklighetsbaserade kortfilm ”Hjälp Jag Är Hemlös”.

Vill ger en stort tack till Filmcafe.
Jag ville bara berätta att utan era tjänster hade jag aldrig kunnat bli klar med min film så snabbt som jag blev. Jag började skriva manuset den 19 Juni, 2 månader senare spelade vi in filmen.15 oktober filmen var klar, den 19 Oktober hade vi premiär på stortorget i Malmö, samma kväll publicerades den på Youtube.

Tack vara Filmcafé jag har hitta alla statisterna till min film.

Hälsningar
Adrian B. Morina

Oliver
Västmanlands län
2009-06-19

Hejsan!
Jag heter Oliver och regisserade filmen ”A Red Rose”. Jag fick göra projektet dels tackvare Film i Västmanland. Det var mitt första långfilmsprojekt. Man fick verkligen ligga i för att hänga med, men det var värt det!

I september börjades casting till skådespelare, och efter några avhopp var vi ett helt filmteam.
I december 2008 började vi spela in och nu i juni 2009 blev vi klara! Ett härligt halvår om jag får säga det själv. Man fick träffa många nya personer, se hur alla utvecklades med tiden, ibland fick man lite oväntat besök, men efter 2 sidors artikel i tidningen visste nästan alla vilka vi var! Vi var ca 40 stycken aktiva och ännufler som iallafall var något aktiva.

Jag själv har skrivit storyn till filmen, men att få se den komma till liv på dethär sättet trodde jag inte. Nu återstår det redigering av filmen, och filmen släpps på biografer i början på augusti 2009. Ni får jättegärna läsa mer på www.aredrosefilm.tk eller höra av er till mig!

mer skriver jag när filmen är klar!
tills dess, ha så bra, och många framgångsrika filmtillfällen!
Hälsningar, Oliver Granö

Börje
Stockholms län
2009-03-11

I slutet på 2007 satt jag med en långfilm som jag klippt om och visat klippt om och visat. Det blev inte bra. Att både skriva manus, regissera och klippa är inte alltid helt lyckat. Så jag satt på nätet och letade möjligheter att finna några unga som kunde tänka sig en slags praktik. Där vi gav och tog. Upptäckte då Filmcafé. Anmälde mig och satte in en annons. Sökte både klippare och ljudläggare. Erik Hassel svarade innan annonsen ens hade hunnit svalna. Vi stämde möte och under tiden kom 4-5 intressanta ytterligare sökande. Några med gedigen erfarenhet. Efter mötet med Erik beslöt jag att ge honom chansen. Ung hungrig, ambitiös. En veckas prov förstärkte det positiva intrycket och vi kom överens om att köra. Han ville jobba 120 %. Jag sa 50%. Vi räknade med att vara klara hösten 2008. Straxt därpå förstärkte vi med Anders Dahl som ljudläggare. Snacka om arbetshäst. Vi behövde sedan mer kapacitet för att kunna redigera HD online. Jag sålde båten och köpte in en Final Cut Pro studio 2. Det krävde en hel del nya kunskaper. Så det blev utbildning via trial and error och allt tog längre tid. Anders förlorade säkert minst en månad bara på ljudprogrammet som visade sig inte fungera. Färdigställande sköts fram månad för månad och nu i mars har vi i stort sett eftertexterna och några fixar kvar. Tack vare Filmcafé har vi åstadkommit ett mirakel. Filmen ja den heter Bella & Real www.bellaoch real.com. Nu återstår nästa steg att få ut den och vad publiken säger./Börje Peratt

Sanne
Skåne län
2008-11-25

Jag fick praktikplats på långfilmen Sound Of Noise där jag hjälpte Rebeca Villarreal (statistansvarig).
Jag var praktikant där från slutet av Juli till början av Oktober och jag måste säga att det var riktigt roligt att få ta del av det där.
Just nu längtar jag bara tills filmen kommer ut så att jag kan få se hur resultatet blev :)

Madeleine
Västmanlands län
2008-07-22

Har man en dröm, då ska man förverkliga den... och det har jag gjort!

Jag såg en annons i tidningen att dem sökte UNGA FILMTALANGAR och man skulle skicka in en idé eller ett manus för kortfilm som sedan ska bli film. Jag kom med utbildningen för ungdomar och vi får lära sig allt om film: manus, regi, ljus, ljud och produktion osv, för att sedan kunna göra film.

Jag hade skrivit en romantisk komedi (När Harry mötte Bettan) som handlar mellan en kvinna som jobbar i videobutik och en kille som jobbar som ordningsvakt på krogen.

Men hur skulle jag få tag i skådespelare som ställer upp gratis? Och jag vill inte regissera eller filma, så hur får jag tag i folk som vill stå bakom kameran och hjälpa mig med detta projekt? Och hur får jag tag i videobutik och en krog?

Några från min filmutbildning rekommenderade Filmcafé.nu, så jag blev medlem och hittade en skådespelare som passade perfekt för att spela den manliga huvudrollen och då kände jag att detta projekt måste bli av. Självklart har jag haft tankar på att göra en enklare film med få skådespelare pga att jag inte känner filmfolk.

Men jag gjorde en annons på Filmcafé och det var en några som nappade på detta projekt och ville hjälpa till. Så tack vare Filmcafé fick jag tag i regissören Martin Vilcans, och han kände några som höll på med ljud och ljus. Och jag och Martin letade efter skådespelare och hade sedan casting.
Vi fick tag i åtta skådespelare som passade perfekt för filmen och så hade jag kontaktat en krog och en videobutik här i Västerås som ville hjälpa till med projektet.

Den 13-14 juli hade vi filminspelning och allting gick som planerat. Detta var en av det roligaste och häftigaste upplevelser jag har varit med om i mitt liv... och ska självklart göra flera kortfilmer!

Nu väntar vi bara på att filmen ska bli klar så att vi kan ha premiär!

Tro på dig själv och ditt projekt, då kommer det att gå bra! Lycka till!

Kram Madeleine Persson
Manusförfattare & producent till kortfilmen
När Harry mötte Bettan

Joel
Stockholms län
2008-06-30

Har haft stor nytta av filmcafe under min slutfilmsproduktion på Dramatiska Institutet ett flertal av teammedlemmarna kommer ifrån annonser som jag satt ut här och jag vet även att min regissör har hittat väldigt många skådespelare här.

Mattias
Stockholms län
2008-06-19

Hela mitt indiemusikvideorace har jag delvis filmcafe att tacka för. 3år sen så fann jag en annons på Filmcafe där en ung regissör ville ha en kameraman till en musikvideo åt pop/electrogruppen Le Sport. Jag svarade och det blev en trevlig liten video som gav blodad tand och jag bestämde mig för att börja regissera egna videos till grupper som jag gillade själv. Nu så har det blivit ett femtontal videos och ingången till det kan jag tacka Filmcafe för.

Mattias

Henrik
Jämtlands län
2008-06-02

Jag är verksam som filmare och bor i Östersund och blev uppringd av ett filmbolag i Stockholm som behövde en casting filmad inför en reklamfilmsproduktion. Naturligtvis var det effektivaste att någon på plats gjorde jobbet istället för att åka till Östersund själva, så då hittade de mig via Filmcafé.
Jobbet gick bra, filmfilen skickade jag digitalt, och castingen (som skett även på andra orter) ledde till att det aktuella företagets butik och personal i Östersund blev utvald som plats för reklamfilmen. Vid reklamfilminspelningen behövdes dessutom produktionsassistenter, och fastän jag inte själv kunde delta just då så kunde jag hjälpa jag till att bemanna de platserna med bekanta.

Jacop
Stockholms län
2008-03-11

Hej! Jag har fått en hel del samtal från olika filmbolag som vill ha mig både framför och bakom kameran. Nu de senaste gångerna ringde S/S Fladen upp mig och ville att jag skulle vara med bakom kameran och vara Videoassistent, visst inte roligaste jobbet men det var nånting. Sen ringde Filmlance upp mig och ville att jag skulle vara med i en serie som heter oskyldigt dömd och då skulle jag få vara framför kameran.Inspelningen pågår just nu. Så nu har jag fullt upp fram till och med Maj :)

Markus
Värmlands län
2008-03-01

Jag registrerade mig här i november förra året. Detta för att flera i min klass (Molkoms folkhögskola) är medlemmar och för att det som sagt är ett bra ställe att synas på.

Det var i januari som jag svarade på ett kall som Regiassistent åt en regissör. Tyvärr fick jag inte just vara regiass åt honom. Istället skaffade han en praktikplats på Palladium produktions i stockholm för två reklamfilms inspelningar (båda två har börjat gå på TV4as kanaler nu) för 118 100.

Där gjorde jag allt från att ta hand om statister, hålla i 5000wattare, göra fika, hålla i elkablar, upp och ner riggningar och lite till.

Sedan fick jag även ljussätta och filma två stycken greenscreen scener dagen efter för två informations filmer.
Praktiken varade bara i en vecka, men den kändes som ett halvtliv. Ett väldigt roligt och givande liv. Det kändes som om man gjorde en insats och man gav allt vad man hade.

-Markus1985

Vega Josefin
Stockholms län
2008-02-29

Jag signade upp på filmcafé av en helt annan anledning än den som jag har just nu. Från början ville jag sjunga och spela teater, då jag gick ett estetiskt gymnasium. Jag lade ingen energi på mitt cv, utan det låg bara där, kollade inte annonser så mycket.

Sedan när jag gick ut gymnasiet så gick jag en make-up artist utbildning. Det var jättekul, och jag var taggad att börja jobba.

Tiden gick, och jag loggade in på filmcafé då och då, och insåg att de även har en avdelning för backstagearbetare. Gjorde ett cv, med min make-up utbildning och började kolla. Jag har kommit i kontakt med flera väldigt bra regissörer och producenter och fått en del jobb. Bland annat roliga jobb som spiken i ögat, som jag har i mitt cv. Just inom film är det väldigt kul med smink, eftersom det är mer effektbaserat och inte skönhet på samma sätt. Det är blod, skulptering och karaktärer som ska framhävas. Så jag är jättenöjd, även om man alltid vill jobba mer :)

Vega Paulander Bäck

Victor
Östergötlands län
2008-02-27

Jag har flera gånger sökt skådespelare på filmcafe.nu och varje gång har massor med duktigt folk anmält sig. Jag anser att amatörer kan vara minst lika bra, om inte bättre, än de som kallar sig proffs. Alla jag har hittat till mina produktioner har brunnit för det de gör och har alltid levererat 110% på inspelningen!

Sofie
Västra Götalands län
2006-08-16

Jag har spelat in seriösa kortfilmer sen 14 års ålder. Det var alltid svårt att ragga folk. Oftast blev det vänner som inte var saå seriösa som de borde. Ca fyra år senare underlättades allt avsevärt. Jag var ute och surfade och hittade filmcafé. Jag blev medlem och har sen dess skaffat alla kontakter här, som lett till ytterliggare kontakter och ett underbart stort kontaktnät av ideella oberoende filmskapare. Det är underbart. För ett år sen raggade jag genom filmcafe nästan 80 pers, alla på något sett inblandade. Ett stort filmteam med seriösa människor, massa skådespelare, duktiga statister, bnra lokaler, riktig utrustning och en budgett med bidrag. Nu ett år senare är filmen på redigeringsbordet. Nu söker jag hjälp med det och kan bara säga en sak: Tack, det hade aldrig gått utan er

Janne
Jönköpings län
2004-04-19

Hej,

Under våren 2003 sökte jag skådespelare och personal till inspelningen av en TV-pilot, Codename: Aphrodite. Tack vare Filmcafé fick vi ihop ett härligt gäng som genomförde projektet med bravur!

Janne S./Janowski Prod.

Jonas
Stockholms län
2004-04-17

Hejsan!

Jag har haft en enorm nytta av filmcafe. På rekord tid kunde jag tillsätta ett nästan komplett stall skådespelare till några filmer. Och jag är väldigt nöjd med resultatet. Därför komer jag att hänga kvar här och använda mig av er även i framtiden.

Mvh
Jonas Knochenhauer

Knochenhauer Produktion

Mathias
Gävleborgs län
2004-04-13

Håller på att göra lite med CrazyBrothers. Måste bara säga att eran sida är helt fantastisk.

Vi har fått tag i många duktiga skådespelare genom eran och det är vi väldigt tacksamma för...

Man kan alltid läsa om vad som händer i filmsverige och hitta andra personer som är lika intresserade som en själv coh det är kul.....

Annars är det en snygg, och väldigt praktisk sida som ni har gjort!

KEEP ON THE GOOD WORK!

Från en tacksam CrazyBrothers Mathias

Jonas
Västra Götalands län
2004-04-13

Hej!

Blev medlem nyligen och har mest använt sajten till att hitta skådisar vilket har gått bra. Fick flera sökande och hittade även en kille till senaste projektet.

mvh Jonas

Jonas
Västra Götalands län
2004-04-09

Jag vill passa på att tacka er för ett fantastiskt samarbete och hoppas att Filmcafe fortsätter i samma anda som förut. Jag är glad att ni finns. På FC har jag fått kontakt med flera av skådespelare, statister och andra intressanta människor.

Michael
Västra Götalands län
2004-04-09

Jag har fått mycket hjälp av er på många sätt, denna sida är mycket viktig för oss filmare och skådespelare. Väldigt många använder sidan och vet att den finns och är den första plats på internet man hamnar om man letar efter något till sin film.

Michael Axelsson

Jimmy
Stockholms län
2004-04-09

Jag har varit väldigt nöjd med filmcafé. Jag har träffat nya filmare och ett flertal skådisar som jag använt mig av. Annars tycker jag att filmcafé är det bästa community som jag sett.

Manuel
Skåne län
2004-04-09

Hej!
Kontakter med skådespelare har man knytit mycket väl på eran sida!! o det ska ni ha ert tack! Men vad som mest har varit till hjälp har varit era annonser om filmvärlden!
Ha det bra

Roger
Västra Götalands län
2004-04-08

Hejsan.

Snart avslutar vi inspelningen av Nattvinterängel med teamet G5creative
www.g5creative.gbg.nu

Vi har tagit nästan alla roller genom filmcafe och vi kan inte ha fått några bättre personer som spelar i våran film.

är otroligt nöjda. och ni ska ha ett stort tack för eran hemsida.

MVH:
Roger Öberg

Christian
Örebro län
2004-04-08

Hej! Jag har lagt ut annons och redan efter första dagen så kom det ungefär 10 mail. så jag tycker det är en jätte bra sajt ;)

fortsätt så i den stilen!

Marita
Stockholms län
2004-04-08

Klart att jag har haft nytta av filmcafe! Har gjort några kortfilmer och hittade ca hälften av skådespelarna härifrån. Kommer att jobba med dessa skådespelare även nu under våren!

Petter
Östergötlands län
2004-04-08

Jag är väldigt nöjd med Filmcafé. Mycket kompetent uppbyggd och underhållen sida.

Jag har knutit en del kontakter på Filmcafé, och jag har fått väldigt mycket nyttig information genom forumen. Som ny i branschen har man många frågor och någon på den här sidan har ofta svaren.

Keep up the good work!
/Petter Hörberg

Christian
Västra Götalands län
2004-04-08

Hallå där!
Jodå, visst har jag knutit kontakter här allt!
Nu senast igår var jag iväg & spelade rånare för projectet Nattvinter Ängel av bla Roger Öberg, företaget TOO86 Entertainment jag jobbar för som bla klippare, skådis & ljudpulare, hade en hel hög FilmCafé-folk nu i helgen under en inspelning av en kommande splatterfilm kallad Die Zombiejäger!
Vidare insåg jag att det inte var ett dumt drag att lägga upp väl valda låtar här, har fått en hel del respons på dom & det är ju nedrans kul :-)
Att avsluta med kan jag dessutom säga att utan forumet & allt kompetent folk där så hade jag GARANTERAT haft MYCKET fler sömnlösa nätter!
Jag önskar er all lycka & välgång i framtiden & tackar ödmjukast för en fantastisk site & ett otroligt engagemang! :-)

Pax Vobiscum, mvh Christian van Caine :-)

Antal träffar: 30
1


Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Ewan McGregor var erbjuden rollen som Neo i "Matrix", men tackade nej. Will Smith var också erbjuden att spela Neo men tackade nej för att spela in "Wild Wild West". Val Kilmer var vid ett tillfälle tänkt att spela Morpheus.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict