Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Viktoria arbetar i Los Angeles

Viktoria arbetar i Los Angeles
Det finns många olika yrken på Filmcafe.se och Viktoria Tocca har en lång karriär som musikalartist. Efter att ha varit två år i Los Angeles, världens filmhuvudstad, har hon även blivit nyfiken på filmskådespeleri.

Fallenhet för skådespeleri
Med en lång bakgrund inom musikal och ett stort intresse för rent skådespeleri, så började Viktoria ta lektioner specifikt inriktat på TV och film i Los Angeles.

- Det visade sig att jag har fallenhet för det och sedan har det rullat på, förklarar hon.
Skillnaden Stockholm och Los Angeles
Viktoria upplever det som både lättare och svårare att arbeta i Los Angeles. Att ha professionell erfarenhet spelar stor roll i Los Angeles och hon har blivit väl mottagen även om hennes tidigare erfarenheter är inom musikalbranschen.

- Jag har varit med länge och ser alltid till att vara väl förberedd och att komma i tid. Att ha ett utseende som anses lite exotiskt och spännande underlättar i Los Angeles till skillnad från Sverige, där jag ser ut som alla andra, förklarar hon.

Även om Viktoria skiljer sig lite från de övriga i Los Angeles är konkurrensen mycket hårdare då många satsar allt de har på att lyckas.

- Det är verkligen allt eller inget, så det gäller att jobba hårt. Mitt enda tips är att se till att vara väl förberedd och att våga, förklarar hon.
Många lärdomar
Viktoria lär sig saker hela tiden och kulturskillnaden behöver hon anpassa sig efter. Det är viktigt att ta för sig och sälja in sig själv mer än vad vi är vana vid i Sverige, förklarar hon. De flesta Viktoria möter i Los Angeles utger sig för att vara producenter, skådespelare eller låtskrivare och ofta är det bara lögner. Det är drömmarnas stad och många känner sig kallade men har kanske inte där att göra egentligen..

- Det är auditions och castings i princip dagligen och det är en stor skillnad. Rent skådespelarmässigt har jag också lärt mig mycket om hur film fungerar. Jag har t.ex filmat min första sexscen, vilket var något jag var väldigt uppjagad över innan, men som visade sig vara just så tekniskt som jag hade hört.
Nominerad i Hollywood Music in Media Awards
För tillfället ligger Viktorias fokus på hennes nya album ”Dream it” och tre musikvideor är inspelade i USA inför releasen. I oktober deltar hon i ”Hollywood Music in Media Awards” där hennes musik blivit nominerad och direkt efter åker hon till Seattle för att filma färdigt en dokumentär hon medverkat i.

- Samma produktionsbolag har nu erbjudit mig min första roll i en långfilm och vi ska prata mer om det och försöka få ihop ett schema. Annars är jag jättesugen på att bygga upp nya kontakter hemma i Sverige och jobba mer med film och TV på hemmaplan.

Viktoria söker nu spännande studentprojekt och liknande för att skaffa sig mer erfarenhet inom just film.

Vallentuna 2013-09-22

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- Houses don't kill people. People kill people.

The Amityville Horror, 2005© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict