Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Fantasyskräck i medeltida miljö

Fantasyskräck i medeltida miljö
Nyligen släpptes trailern till Titus Paars senaste projekt “Legend of Dark Rider”. Titus, eller Matthias Paar som han också är känd som, förknippas ofta med att “ingenting är omöjligt” och hans kompromisslösa engagemang smittar av sig på många.

Storslagna drömmar
Flitiga filmare känner kanske igen namnet och vi på Filmcafe.se har haft förmånen att följa hans framfart med det ena sensationella projektet efter det andra. De storslagna drömmarna har alltid funnits där och Titus tvekar inte när han vill göra verklighet av dem.

Mycket av självkänslan kommer från hans mentor, teaterpedagogen Lillemor Anderoth Johansson, som gick bort 2011. Titus började spela barnteater med henne då han var sex år och hon uppmuntrade honom.

- Jag drömde tidigt om att uttrycka mina fantasier i film. När jag var kring 15 år gick jag till henne och sa att jag ville göra en film. Hon gav 6 000 kronor från föreningen Dramatörerna och sa ”gör vad du vill”. Det blev en mycket barnslig cowboyfilm inspelad i Kolmårdens skogar. Jag fick ihop teaterkompisar i hemmagjorda cowboymunderingar och en historia som blev Guldfeber, berättar Titus för nättidningen Humanism och kunskap.
Fantasy-skräckis
Regissören Titus Paars kommande projekt ”Legend of Dark Rider” är en Fantasy-skräckis som utspelar sig i en medeltida värld och titeln anspelar på en farlig och mystisk varelse kallad Dark Rider. Ambitionen är att fimen ska ha premiär nästa år och i rollistan ser vi bl.a. Dragomir Mrsic, känd från ”Snabba Cash”-filmerna och ”Edge of Tomorrow”.

Trailern är en pitch för att sälja in konceptet till olika finansiärer så att det kan växa och bli en långfilm. Trailern har redan väckt intresse, eller som en viss John Carpenter själv uttryckte det på Twitter: ”Congratulations to you, Titus. Seems like some good things are coming out of Scandinavia lately. Nice, dark stuff.”

- I min värld har jag inte gjort någonting. Det tycker jag är bra. Då pushar man sig själv. Blir lite dumdristig. Det är bra med lite dumdristighet. Alla projekt har jag fått ihop tack vare att jag inte vetat hur djävla mycket jobb det skulle bli, berättar han för nättidningen Humanism och kunskap.

Titus vill inte göra film på svenska, han satsar på en amerikansk film och på en Oscar.

Ni kan hitta mer om projektet på Facebook: Legend of Dark Rider - A Titus Paar Film

Vallentuna 2015-08-26

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Storslagna drömmar
  2. Fantasy-skräckis

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Nicolas cage friade till Patricia Arquette första gången de träffades, något hon trodde var ett skämt. Så hon gjorde en lista åt honom vad han var tvungen att göra för att få henne. När han faktiskt började beta av sakerna blev hon skrämd och undvek honom- tills de på nytt började dejta och gifte sig 1995.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict