Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Svensk zombiefilm på bio

Svensk zombiefilm på bio
Efter hundratals filmer med levande döda, är det äntligen dags för den första svenska filmen på bio i den populära genren. ”Vittra” kan vara den blodigaste svenska film som någonsin gjorts. Bakom och framför kameran hittar ni medlemmar från Filmcafe.se.

Evil Dead som inspirationskälla
Stockholm Syndrome Film har riktat in sig på att göra skräckfilm och är bioaktuella med nya filmen ”Vittra”. Ambitionen med filmen var att göra en skräckfilm med grafiska moment.

- Vi kom fram till att myten om just Vittror fanns i vår historia, men med olika premisser om hur Vittror såg ut och hur farliga de var. Vi lade då ihop några idéer. Du bör inte bygga hus över vitterstråk, där vittror kan befinna sig under marken, säger Sonny Laguna, regissör på Stockholm Syndrome Film.

Att hitta en alternativ engelsk titel var inte lätt för teamet, men eftersom Vittror är varelser som till viss del förmultnat, blev den engelska titeln Wither.

- Att man vittrar sönder alltså. Kan låta fjantigt, men vi gillar det, förklarar Sonny.
Det egna bolaget producerar
Filmen har producerats med egna fickpengar men även kapital som kommit in från teamets förra film, ”Blood Runs Cold”. En Canon 7D användes för filmfotot och ljudet är upptaget med en riktad mic och en H4.

- Nästan allt ljud är pålagt efteråt men det är viktigt att kunna fånga upp all dialog man kan, så att det blir minimalt med eftersynk, förklarar Sonny.

Sonny upplever att teamet utvecklats mycket inom alla områden, vare sig det gäller planering, hur det är att jobba med olika typer av människor, eller att improvisera under svåra arbetsförhållanden.

- Filmcafe.se är alltid vår räddare i nöden. Vi slängde ut ett par annonser för vissa roller vilket hjälpte oss mycket med casting-processen, berättar han.

Ett hemskt minne teamet skrattar åt efteråt är en scen där skådespelaren Amanda Renberg får regn på sig liggandes i en lerpöl. Det varma vattnet tog slut efter en tagning, så totalt hälldes 70 liter iskallt vatten över henne, mitt i natten, i slutet av september.

- Vi hade planerat uselt och hade inga pengar så det fick gå. Tack och lov blev det i mitt tycke en av de bästa sekvenserna i filmen och det tack vare att Amanda höll ut i timmar, förklarar Sonny.
Filmen säljs på Cannes Filmfestival
Stockholm Syndrome Film har tidigare samarbetat med en säljagent som nu avslutat sin verksamhet, men kan istället avslöja att Vittra säljs av Raven Banner Entertainment. Nästa stopp är Cannes, en viktig mötesplats för filmprojektet.

- Filmen har redan sålts till Sverige genom Njutafilms/Studio S och kommer få biopremiär i augusti. Vidare har den fått distribution i USA, Tyskland, Japan och Hong Kong. Vi hoppas på mer förstås, så det är en spännande resa att göra, avslutar Sonny.
Filmfakta
Genre: Skräck, Svensk film
Längd: 95 min
Land: Sverige
Inspelningsår: 2012

Regi: Sonny Laguna, Tommy Wiklund
Skådespelare, Amanda Renberg, Johannes Brost, Lisa Henni

Release: BIOPREMIÄR 2013-08-09

Vallentuna 2013-05-14

Betygsätt

 3 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Emelie
Dorotea Lillienkrantz
Ulf
Näsbonden, manus®i
Annan befattning
Matilda
mig själv
Ulf
Näsbonden, manus®i
Skådespelare
Amanda
Linnea
Anna
Tove
Ingar
Mamman
Jessica
Marie
Karin
Vittran
Micke
Peter(Biroll)
Patrick
Simon
Patrik
Albin
Ralf
Olof
Stuntman
Fredrik
Stuntdubbel / Stuntråd
Maria
A-foto
Johan
Lukas
Klippassistent
Tommy
Ljudläggare
Abraham
Ljudtekniker
Abraham
Ralph
Videoredigerare
Ralph

Övriga länkar

https://www.facebook.com/stockholmsyndromefilm

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

I Halloween II hittar Jimmy sjuksköterskan död. Han halkar och får blod över jackan och ansiktet. När vi sedan ser honom i bilen, finns det inget blod på jackan eller ansiktet.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict