Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Svensk sci-fi spelas in i Skåne

Svensk sci-fi spelas in i Skåne
Just nu pågår inspelningen av svenska sci-fi långfilmen “Bieffekterna”. Filmen handlar om tre studenter vid Lunds Universitet som gör en vetenskaplig upptäckt som för evigt kommer förändra deras liv. Bakom projektet står medlemmarna Andreas Climent & André Hedetoft.

Bodyhacking
Filmen handlar om Julia, en ambitiös biolog som forskar på att försöka få cellerna i möss att åldras långsammare. Hon och kollegan Rebecca börjar precis bryta ny mark när de får reda på att Julias pojkvän Erik är döende i cancer. När Erik blir allt sjukare ser de till slut ingen annan utväg än att hoppa över några steg i utvecklingen. I hemlighet bygger de upp ett labb i sin lägenhet och börjar experimentera - med Erik som försökskanin.

- Vi har jobbat på olika versioner av storyn i ett par år. Först var storyn mycket större men sen valde vi att fokusera den mer kring huvudkaraktärerna och hittade fram till ett manus som känns riktigt bra. Vi hoppas att det blir en film som både är underhållande och får publiken att tänka till lite extra, berättar Andreas.

- Vi har jobbat på olika versioner av storyn i ett par år. Först var storyn mycket större men sen valde vi att fokusera den mer kring huvudkaraktärerna och hittade fram till ett manus som känns riktigt bra. Vi hoppas att det blir en film som både är underhållande och får publiken att tänka till lite extra, berättar Andreas.

- Ofta kan man även beställa beståndsdelar online. Hela det fenomenet med folk som sitter hemma i sina garage och har förmågan att göra vetenskapliga framsteg utan de moraliska och etiska regler som funnits där tidigare är väldigt spännande, förklarar Andreas.
Många kortfimer i bagaget
Andreas och André har gjort en rad framgångsrika kortfilmer som fått stor spridning både i Sverige och internationellt. Under 2013 blev de speciellt utvalda till Film i Skåne och BoostHBG’s talangutvecklingsprogram där de utvecklat både “Bieffekterna” och kommande projekt. Bakom kameran står även den prisbelönade fotografen Nils Croné som filmat med en Sony F5 med Optika Elite-objektiv. De använde även en Blackmagic Production Camera 4K som B-kamera på vissa scener. Filmens musik skrivs av Hollywood-baserade kompositören S. Peace Nistades.

Framför kameran ser vi bl.a. Rafael Pettersson, Rikard Björk, Emelia Hansson och Sandra Redlaff, kända från produktioner som SVT-serien BRON, Wallander, Beck och Malmö Teaterhögskolas scen.

- Vi använde Filmcafe.se till castingen och träffade väldigt många spännande skådespelare. Det har varit ovärderligt i vår process och vi kommer definitivt fortsätta använda Filmcafe.se även till kommande filmer, förklarar Andreas.
Första långfilmen
“Bieffekter” är duons första långfilmsmanus och steget upp från kortfilm har var lärorikt för dem båda. Även om inspelningstiden endast var 18 dagar, vilket är lite för en långfilm, är projektet betydligt större än de fyra inspelningsdagar de är vana vid.

- Vi har lärt oss hur man strukturerar en långfilm och jobbar mycket mer med subplots. Man lär sig väldigt mycket när man är både producent, manusförfattare och regissör på samma projekt, berättar Andreas.

Tanken är att filmen ska ha festivalpremiär i början av 2015, därefter hoppas de på svensk biopremiär följt av DVD, BluRay och video on demand. Även utländska distributörer har visat intresse, men Andreas kan inte avslöja något mer än.

- Bieffekterna tar upp väldigt mycket tid just nu, men vi har flera projekt under utveckling. Vi har en väldigt häftig sci-fi kortfilm på gång som vi utvecklat i Film i Skåne och BoostHBG’s talangutvecklingsprogram. Till hösten blir det förhoppningsvis lite mer reklamfilm och sen börjar vi skriva på manuset till nästa långfilm, avslutar Andreas.

Vallentuna 2014-08-22

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Bodyhacking
  2. Många kortfimer i bagaget
  3. Första långfilmen

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Ilse
grannen
Skådespelare
Emelia
Julia Eriksson
Rikard
Erik
Statist
Veronica
A-foto
Nils
Producent
Michel
Michel
Produktionsledare
Jennifer
Rekvisitör
Afsaneh
Scenograf
Afsaneh

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

-En får inte vare dum. Då kan en bli som Hedlund.

Bengt Andersson (Sällskapsresan 2: Snowroller)© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict