Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Kompisfilmen som fick biografdistribution

Kompisfilmen som fick biografdistribution
Jenny Lampa är medlem på Filmcafé och har huvudrollen i en av höstens svenska Vampyrfilmer. En professionell independentfilm som fick biografdistribution.

En annorlunda Vampyrfilm
Vampyrer är inte en film som alla andra. Titeln refererar till vad Vera och Vanja är, mer än konceptet ”vampyrfilm”. Den engelska titeln är Not like others, berättar Jenny . Filmen är inspirerad av dokumentärfilmen Dark Days, om uteliggare som lever i tunnelbanesystemet i New York.
Independentfilmen fick biografdistribution
Vampyrer var från början inte tänkt att visas på bio. Filmen var istället ett projekt där filmarna ville utvecklas och test nya grepp. Patrick Sobieski, som är filmens producent, ville sedan undersöka möjligheterna att utveckla projektet ytterligare och kontaktade Non Stop Entertainment. Han visade en råklippning av filmen och de gillade vad de såg.

- Vampyrer är distributörernas första svenska film. För mig har det inneburit mycket mer press- och marknadsföringsarbete än jag någonsin hade kunnat föreställa mig, berättar Jenny.

Independentfilmen hade plötsligt blivit ett stort projekt med siktet inställt på biografdistribution och flera nya scener spelades in.
Inspelning på 17 dagar
Vampyrer är inspelad på Super16 med två kameror, en Arri sr3 samt en liten A-cam. Den spelades in på bara 17 dagar förra hösten och hade en budget på 3,5 miljoner kronor. Teamet var litet och både filmarbetare, skådespelare och teknik fick plats i två bilar. De träffades sju på kvällen, åt lunch klockan ett på natten och filmade till fem på natten.

- På många sätt var det en oerhört krävande inspelning, men alla gjorde sitt yttersta och kämpade på även när klockan var fem på morgonen och regnet öste ner. Producenten och regissören har samarbetat länge och är otroligt effektiva tillsammans, berättar Jenny

Filmen fotograferades för att visas i svartvit men distributören ville att den skulle visas i färg för att nå en större publik. Beslutet bidrog till en annorlunda och mycket stämningsfull visuell stil. Något filmen också fått bra kritik för.
Från Vampyrer till agenter
Trots en krävande inspelning tycker Jenny att hon utvecklats som skådespelare av projektet. Med filmen har hon även blivit uppmärksammad av en fransk agent som jobbar mot en internationell marknad.

- För tillfället springer jag mest på möten och pluggar jag franska på förmiddagarna. Framtidsplanerna är det svårt att säga något om. Jag hoppas på att jobba så mycket som möjligt framöver, berättar hon.
Vampyrer är speciell
Vampyrer är en speciell film av flera anledningar. Det är ett inspirerande projekt som bevisar att alla som filmar, istället för att prata om att filma, alltid arbetar sig uppåt. På olika sätt, via olika väga, leder det ena till det andra och vi ser med spänning framemot fler projekt av filmens upphovsmän och vår egen stjärna Jenny Lampa…
Trailer

Vallentuna 2008-10-23

Relaterade klipp

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Annika
Den puckelryggen
Dubbning
Annika
biroll
Skådespelare
Jenny
Vera
Marcus
Pojkvänen
Simon
Leonardo
Statist
Birgitta
Vampyr.
Ljudläggare
Simon
Producent
Simon
Regissör
Simon
Researcher
Simon
Teatertekniker
Jerker
Övrigt/ Ej specifiserat
Jonatan
mäklare, polis (2 mede

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- Talking to Suzu was like masturbating with a cheeseslicer, slightly amusing, but mostly painful.

The adventure of Ford Fairlaine, 1990© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict