Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Skandinaviens svar på Stranger Things

Skandinaviens svar på Stranger Things
Vad händer om min svaghet egentligen blir min helt unika superkraft? Den frågan ställer sig en grupp färgstarka barn och ungdomar i en spännande workshop inför André Hedetofts långfilm ”Finns Här Några Snälla Barn”.

Inspiration från Astrid Lindgren
Filmen inleder med ett aggressivt virus som endast angriper vuxna. Vi får följa kaoset från fyra trasiga barns perspektiv – dom enda som kan rädda sina föräldrar och kanske resten av världen. Dom upptäcker på sin resa att deras svagheter som gör dom trasiga blir till deras superkrafter.

”Finns Här Några Snälla Barn” har hämtat inspiration från Astrid Lindgrens sagor med fascinerande barnkaraktärer och beskrivs som Skandinaviens svar på ”Stranger Things” där man istället för den klassiska killgruppen huvudsakligen berättar storyn från tjejernas perspektiv.

- Jag ville se om vi kunde ta det man tycker är en trasig svaghet hos sig själv, det som gör en annorlunda och istället vända det till en styrka – en helt unik superkraft” säger regissör André Hedetoft och fortsätter ”Filmen berättas kompromisslöst från barnens perspektiv och därför var det viktigt att involvera dom redan från början och få med dom på hela resan.
Workshop ligger till grund för långfilmen
Regissör André har tillsammans med Casting Director Anja Schmidt finkammat Skåne efter färgstarka barn och ungdomar. Intresset har varit stort och har slutligen resulterat i en grupp på tjugotvå barn och ungdomar – alla tänkbara för någon av de fyra huvudrollerna till långfilmen.

Gruppen träffas regelbundet var vecka för att få skådespelarträning och gemensamt bygga upp samarbets- och gestaltningsförmågan. Under workshopen får barnen skapa egna karaktärer och ge dom en svaghet. Genom lek och övningar vänder dom sina svagheter till superkrafter. På vägen ser dom sig själv med nya ögon och stärker varandras självkänsla.

Workshoppen ligger till grund för långfilmen som spelas in senare i år men blir också fröet till ett nytt sätt för skolor att jobba med för att nå och stärka barn och ungdomars självkänsla och att få dom att se sig själv med helt nya ögon.

Vallentuna 2018-01-29

Innehåll

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- Say poopy. You cannot help but smile when you say poopy. Say poopy.

Almost Heroes, 1998© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict