Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Kola Krauze har huvudrollen i både film och tv-spel

Kola Krauze har huvudrollen i både film och tv-spel
Kola Krauze har varit medlem på Filmcafe.se länge och hans CV blir mer imponerande för varje år som går. Vi har pratat med honom om huvudrollen i dvd-aktuella Wallanderfilmen ”Tjuven” och om att medverka i populära tv-spel.

Massproducerade filmer är inget problem
Kola har inget problem med att det görs så många polisfilmer i Sverige och tycker inte att det är särskilt konstigt då det finns en enorm publik. Filmerna är mycket populära i Sverige, Finland, Tyskland och nu även Storbritannien. Manuset till Wallanderfilmen ”Tjuven” är dessutom skrivet av författaren Lars Lundström som bl.a. arbetat med Tusenbröder, en författare som Kola gillar.

- Jag blev skådespelare för att jag inte längre kunde kväva längtan efter att vara en del av något större än mig själv. Nu känns det fantastiskt att filmen ligger etta på både Discshop och Åhléns.
Gjorde sina egna stunts
Regissören Stephan Apelgren och stuntkoordinatorn Deni Jordan tillät Kola att göra sin egna stunts. Något som Kola uppskattade mycket.

- Att hoppa från en altan samtidigt som man är jagad av tre män är faktiskt svårare än det låter, men det gick bra. Att slåss mitt i natten i en skog mot Shanti Roney, Jacob Ericksson och Kalle Westerdahl är en erfarenhet jag inte lär glömma på ett tag.
Fumlar i mörkret inför varje provfilmning
Kola träffade rollbesättare Maria Bolme och fick manuset på en av scenerna. För Kolas del handlade det mest om att försöka lära sig replikerna utantill på svenska, engelska och polska.

- Jag har slutat med att försöka förbereda en karaktär inför en provfilmning. Jag tror att rollbesättare vill se vem just jag är och inte en ”färdig karaktär.” Jag har inte många tips eftersom jag fumlar i mörkret varje gång jag befinner mig på en provfilmning.

Det enda Kola med säkerhet kan tipsa om är att vara så förberedd du bara kan vara, men att samtidigt vara redo att slänga allt du förberett och göra något helt annat om så krävs.
Underskatta inte spelbranschen
För två år sedan hände det som många väntat på, spelbranschen gick ekonomiskt om filmbranschen. Skådespelare bör inte borde underskatta den nya marknaden.

- Det är skrattretande hur illa förberedda vissa är när de provfilmar. De tänker väl att det ”bara” är ett dataspel och gör bort sig rejält.

Kola förbereder sig precis lika noggrant inför en audition för spel som inför en långfilm eller teaterpjäs. Det har lönat sig eftersom han fått spela huvudroller i kända spel som World in Conflict, Battlefield: Bad Company samt slutbossen i Bionic Commando.
Vill etablera sig utomlands
Kola analyserar och utvärderar varje roll han gjort. Han kommer alltid på någon del av arbetssättet som han finslipar inför nästa jobb. Drömmen är att etablera sig utomlands.

- Det blir mer dataspel snart men tyvärr får jag inte säga vilket. Mitt långsiktiga mål är att etablera mig utomlands, jag jobbar på det, tro mig...

Vallentuna 2009-09-12

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- Do you know why you're afraid when you're alone? I do. I do.

Sjätte sinnet© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2018.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict