Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Skådespelare gör film

Skådespelare gör film
Många av våra medlemmar framför kameran är även sugna på att producera egna filmer. David Nzinga kortfilmsdebuterar nu med filmen Jag har din rygg.

Baserad på verkliga händelser
David är skådespelare i grunden och har sedan debuten som Big Willy, i kristallnominerade tv-serien Familjen Babajou, etablerat sig i branschen. Nu vill han testa att jobba bakom kameran och har baserat historien på självupplevda händelser.

- Jag skrev färdigt ett manus som jag presenterade för min kompanjon Sebastian Lagerkvist. Han gav mig feedback på vad jag kunde göra och förbättra. Men det var en sak som han sa som fick mig att tänka till. Han sa: Våga vara personlig och skriv utifrån dig själv.

Sebastian blev imponerad av det nya manus David skrivit och dessutom erbjuden att regissera filmen. Ambitionen är att göra totalt tre kortfilmer där “Jag har din rygg” är början, ”Kollision” är uppföljaren och ”Kluven Dröm” är slutet.
Krävde att filma i förorten
David behövde naturligtvis finansiera filmen och sökte därför Haninge kommuns stipendie “Dröm cash”, som han även erhöll. Hjälp kom också från Filmbasen i Stockholm och de som medverkade investerade sina egna löner i projektet. Pengarna gick främst till utrustning och kameran som användes var en Red One - MX.

- Från det att jag erhöll stipendiet så tog det ca 4 veckor att slutföra projektet. Jag skrev manuset och sedan började jag och Sebastian att casta skådespelarna. Allt från debutanter till erfarna skådespelare, både framför och bakom kameran. Filmcafe.se har varit till stor hjälp då vi hittat filmarbetare och bi-roller här. Filmcafe.se hjälpte oss även att hitta en talangfull kvinnlig skådespelerska till vår nya kortfilm ”Kollision”.

Davids krav var att spela in filmen i Jordbro/Haninge, eftersom förorten ofta framställts på ett negativt sätt i media. Ambitionen var att bidra till en mer nyanserad bild av förorten och de människor som bor där.
Jobbar mot fördomar
David vill inte bidra till de stereotypa karaktärer skådespelare med utländskt påbrå ofta tillskrivs. Han har själv erfarenheter av att bli tilldelad stereotypa roller pågrund av hudfärg och karaktärerna ofta är ytliga eller kriminella.

- I början av min karriär så var det väldigt många sådana erbjudande jag fick, om att komma in och dra lite kokain för att sedan bli skjuten av huvudrollsinnehavaren. Det är en skev bild av vårt samhälle som inte alls speglar verkligheten.

David har arbetat igenom sina karaktärer och gett dem alla en trovärdig bakgrundshistoria. Han tycker att det ska finnas en orsak till varför karaktärerna agerar som de gör och ingen är ond utan orsak.
Premiär på Chelsea film festival
Filmen hade sin internationella premiär på Chelsea film festival i New York 2014 och visas i Sverige första gången på GIFF 2015. Den har uppmärksammats på sociala medier och mottagit god kritik av dem som har sett den.

- Det är inte enkelt att göra film, men när man väl går hela vägen och kämpar sig till fram slutet så är allt hårt slit värt det, förklarar David.

Nu har David och Sebastian två projekt på gång varav det ena är uppföljaren ”Kollision”. Sebastian är manusförfattare och regissör och David är medproducent samt skådespelare. Kortfilmen är färdiginspelad och befinner sig i postproduktion just nu.

- Men vi ligger även i pre-production på vår första långfilm som heter ”KLUVEN DRÖM”. Filmen är skriven av David Nzinga & Sebastian Lagerkvist och DNZ pictures står bakom projektet. Mer information kommer framöver och vi kommer definitivt behöva all stöd vi kan få. Vi älskar att jobba med talangfulla,nyfikna människor som älskar att göra film, avslutar han.

Vallentuna 2015-01-13

Betygsätt

 2 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Aleksandar
Alex
B-foto
Edvard
Elektriker
Kamil
Kompositör
Simon
Maskör
Lina
Regissör
Sebastian
Scripta
Malin

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

I filmen "Forrest Gump" får man ofta se olika foton från Forrests liv och Tom Hanks, som spelade Forrest, blundar på vartenda av dem.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict