Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Skådespela i Los Angeles

Skådespela i Los Angeles
I höstas filmade Sofie Gällerspång en av sina kortfilmer i Los Angeles och nu hoppas hon på ett skådespelarvisum.

Väntar inte på roller
Sofie Gällerspång är medlem på Filmcafe.se och har medverkat i flera kortfilmer och även agerat i lång- och reklamfilmer. Senast spelade hon i en scen mot Adam Lundgren i ”Upp i det blå” som hade biopremiär den 21 oktober 2016.

- Jag tycker inte om att sitta och vänta på att roller ska dyka upp. Det är bara en del av yrket. Jag föredrar också att göra mina egna produktioner.

I höstas lyckades hon få en av sina kortfilmer filmad i Los Angeles och nu hoppas hon på ett skådespelarvisum.

Vad är ett skådespelarvisum
För att få jobba som skådespelare i USA måste man ha ett skådespelarvisum, som kallas för ett O1. Det finns flera olika typer av arbetsvisum, för olika yrken. Tillhör man den konstnärliga sektorn är ett O1 det som gäller.

- Det är verkligen inte det lättaste att få. Nu har jag fått några jobberbjudanden och känner att jag måste helt klart ge det ett försök!

möjlighet att arbeta i tre år och därför behöver man t.ex. vara castad i olika produktioner redan innan man söker om ett visum. En av de viktigaste sakerna är att man
måste bevisa att man har någon form av extraordinär talang. Sofie har redan blivit erbjuden olika roller och en skådespelaragentur vill anställa henne.

- Tyvärr får jag inte dela med mig så mycket om produktionerna eller om jobbet som väntar på mig. Just nu är jag är i en intensiv process med min advokat för att se vilka möjligheter jag har att få mitt visum i tid.

I Amerika har de flesta skådespelare en agent eller en manager som hjälper dem att få roller.
Medverkat i två westerfilmer
För den som älskar film är det Los Angeles som gäller. Varje gång som Sofie varit där har hon sprungit på någon form av filmproduktion, allt från långfilmer av Warner Brothers till reklamfilmer.

- För mig var det ett äventyr att först bara ta sig dit och få ta del av mina coacher Dianne och Lorrie Hulls kunskap inom Method Acting. De har själva studerat med Lee Strasberg och jag är extremt tacksam att jag fick chansen att lära mig av dem innan de gick in pension.

Sofie har alltid haft en dröm om att göra en scen med Hollywoodskylten i bakgrunden och nu har hon äntligen gjort det. En nära vän till Sofoe bor i ett stort hus på berget intill och med hjälp av hennes vänner och kontakter fick hon sitt manus filmat.

- Vi spelade in min kortfilm under en väldigt varm dag. Jag och den andra skådespelerskan var klädda i svart och gjorde vårt bästa att leverera våra repliker. Det är en liten utmaning för mig att agera på engelska och i det här manuset använde vi oss även av ett stycke från den engelska översättningen av Strindbergs, Fröken Julie. Det var verkligen ett äventyr och en fantastisk känsla att få spela en av Sveriges med kändaste draman, uppe i bergen intill Hollywoodskylten. I Los Angeles behöver man tillstånd för att filma överallt. Jag skattar mig lyckligt lottad att jag fick låna min väns trädgård...

Sofie har även hunnit medverka i två westernfilmer, något helt annat än vad hon är van vid.

- Utseendet, språket, den tids historia med cowboys är ett helt outforskat område för mig. Det är en tidsepok som är mycket rolig att befinna sig i! Fick bland annat chansen att göra en scen tillsammans med Luke Hemsworth från West World and Michel Jai White från The Dark Night. Båda två var väldigt professionella och levererade i varenda tagning, jag är glad att jag har fått chansen att uppleva detta.

Båda westernproduktionerna har fortfarande obestämda titlar och Sofie väntar med spänning på det färdiga resultatet.
Hur får du uppmärksamhet i branschen?
Sofie Gällerspång har varit aktiv på Filmcafe.se i hela tio år och är en flitig användare av sajten. Förutom de skådespelarjobb hon engagerat sig i har hon även hjälpt en regissör att hitta skådespelare.

- Jag själv fick chansen en gång att hjälpa en regissör med rollsättningen till en Novellfilm. Vi annonserade här på Filmcafe och fick in otroligt många talangfulla skådespelare från hela landet. Det var verkligen en utmaning att få välja ut vilka vi skulle gå vidare med. Men också kul att se vilket engagemang det finns!

För att lyckas på Filmcafe.se tror Sofie det är viktigt att ständigt visa hur aktiv man är. Att hela tiden uppdatera sitt cv och att se till att du ser ut som på sin profilbild!

- Man måste ha tålamod och vara lite påhittig. På Filmaafe.se finns det tillgång till att kontakta både filmare och skådespelare. Det är en guldgruva om man vill hitta kontakter för att själv börja göra produktioner för att skaffa sig erfarenheter, avslutar hon. Ge inte upp!

Vallentuna 2016-12-27

Relaterade klipp

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig



Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

När Otho går igenom huset och pekar ut allting som han vill ändra på, har han i ett rum på sig vita gymnastiskskor och sedan röda i ett annat.

Beatlejuice (1988)



© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict