Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Schäferhunden som blev filmstjärna!

Schäferhunden som blev filmstjärna!
Ewerth är en av våra hårigare medlemmar, sannolikheten att du känner igen Ewerth är kanske inte så stor, men döm inte hunden efter håren. Han är Sveriges senaste stjärna på filmhimlen.

Likhund i TV-serien Mordet
Det hela började en junidag 2014 när ett filmbolag kontaktade Ewerths matte Carina Rexhed och ville ha en schäfer som kunde agera likhund i serien ”Mordet”. Carinas tidigare hundar hade agerat både i reklam, film och tv. Ewerth var fortfarande ung men visade sig vara en naturbegåvning framför kameran och agerade likhund med bravur.

Han var så ung då och tittade hela tiden efter mig, vilket inte fungerade så bra under inspelningen. Så jag fick lägga mig i bakluckan och vara ett lik, då gick det fint, skrattar Carina.

Ewerth fungerar utmärkt tillsammans med andra hundar, människor och älskar barn. Han är också van vid katter, hästar och andra djur.
Ewert och den amerikanska thrillerserien 100 code
Snart hörde Strix av sig som spelade in den svensk/amerikanska thrillerserien 100 code med Mikael Nykvist och Dominique Magahan i huvudrollen. De behövde en hund som skulle agera polishund. Ewerth visade återigen att han var lättlärd och en naturbegåvning så det dröjde inte länge innan han fick återkomma som polishund till serien.

Ewerth agerade också ”bad dog” i långfilmen Tjuvheder. Där fick han agera lösspringande strykarhund och skälla på andra hundar, skälla när det var slagsmål, gå upp och stjäla på ett bord m.m.

Ewerth kan en hel del trix som han haft användning för då han medverkat i filmproduktioner. Han kan bl.a. skälla på kommando, sitt, ligg, stå, hoppa upp på saker, balansera, hoppa, etc. Duktig på spår och sök. Väldig lättlärd och kan enkelt tränas och lära in nya saker efter önskemål.
Framgångar även utanför filmduken
Förutom framgångar som filmhund har han även haft framgångar i utställningsringen. Dessa framgångar ledde till att han blev kvalificerad till Cruft - världens största hundutställning. I mars 2015 reste därför Ewerth till England för att ställas ut på Cruft´s men även visa upp sig för filmproducenter i England.

Ewerths framgångar har uppmärksammats dels med ett stort 3-sidigt reportage i tidningen Hundsport och dels ett stort reportage i tidningen Södermalmsnytt, vilket lett till att han nu blivit ”rikskändis” på Södermalm i Stockholm och känd som ”Söders egen Lassie”.

Ewerth tar dock sina framgångar med ro och är fortfarande lika glad för ett smarrigt köttben som belöning!
Carinas tips för att träna upp en filmhund
1. Man ska tänkta på att ha en hund som är lugn och funkar i de flesta miljöer. Det vanligaste felet är att man tror hunden är lugnare än vad den egentligen är. En filminspelning är en miljö med jättemycket folk, kameror och mycket som händer och då blir hunden lätt jättestressad.


2. När man tränar så ska man inte heller träna regelrätt träning som man gör inför dressyr. Man ska träna båda verbalt och med tecken. Det är inte alltid man kan säga kommandon till hunden under in inspelning. Träna heller inte för länge, utan träna under kortare perioder, fem minuter om taget.


3. Det är viktigt att hunden är social, men inte översocial. Hunden måste kunna strunta i alla moment runt omkring och göra det som hunden ska göra under inspelningen.

Vallentuna 2015-05-26

Betygsätt

 2 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

I den dataanimerade filmen "Toy Story 2" kan man se en almanacka med motiv från en annan dataanimerad film, "Ett småkryps liv". Båda filmerna har gjorts av filmföretaget Pixar.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict