Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Bakom kameran med Robin Ehlde

Bakom kameran med Robin Ehlde
Följ med bakom kameran på Robin Ehldes senaste musikvideo där alla inblandade är medlemmar på Filmcafe.se.

Hur växte idén att göra musikvideon fram?
Elias (Shy) var nöjd med vårt förra samarbete då vi gjorde videon ”Naughty” ihop, så han ringde helt enkelt upp mig och tyckte att jag borde göra hans nästa video också. Låten ska vara med i hans kommande album. Jag kunde ju bara instämma och ställde såklart upp.

Det var ett superkul projekt, där vi verkligen ville gå hela vägen och göra något annorlunda. Något som man inte tidigare sett. Och det tyckte jag vi lyckades med!
Hur mycket kostade kalaset?
Vi hittade en helt fantastisk location som heter ”Silvertältet”. Det är ett café som ligger i Hagaparken ute i Solna. När vi sedan fick beskedet att vi fick skjuta videon där, så bestämde vi oss för att lägga nästan hela budget på ljus eftersom det var en enorm lokal.

Tanken var att skjuta videon på RED från början, men det fick bli en Canon 7D istället. Och med facit i hand så tror jag vi gjorde rätt för det blev minst lika bra resultat. Budgeten var ungefär på 30.000kr för hela videon och den producerades av Shymusic, Novus Production och Hasselfilm.

Vi fick spons från YFO på olika Canon EF objektiv som vi kunde använda under inspelningen.
Några särskilda utmaningar?
Den största utmaningen tyckte jag var att vi skulle filma hela videon åt samma håll hela tiden, så det var mycket fokus kring 180° regeln.

Första dagen så spelade vi in allt som skulle föreställa bakre delen av ”klubben” sen byggde vi om hela miljön till dag två då det skulle föreställa främre delen av ”klubben”. Så man fick verkligen tänka till många gånger så det blev rätt, men tack vare en bra skripta så underlätta det ju en hel del.

Eftersom det var en så pass stor lokal och vi skulle ta mycket vida bilder så kändes det viktigt att få upp en grundljussättning i taket som skulle lätta upp oavsett vart vi filmade i lokalen. Så vi riggade upp 8st spacelight mini i taket via boltonrör och truss. Sen använde vi huvudljuset nere på golvet från en Arri junior 5000 genom en 1/2 gridsegel. Vi filmade med en Canon 7D kamera som vi rigga på en Super Panther. Så i med den stora ljusriggen i taket så blev det väldigt smidigt att förflytta sig med Super Panthern nere på golvet mellan inställningarna. Så fördelen med hela denna riggen var ju att när vi väl börja filma så flöt det på smidigt mellan inställningar och samtidigt så var ljuset väldigt mjukt och fint hela tiden.

Nackdelen med en sån här rigg är väl att det tar mycket tid, mycket energi och att många personer måste hjälpa till, men planerar man bara väl så blir det ingen nackdel utan snarare en fördel eftersom resultatet blir därefter.
Blev resultatet ungefär vad du hade förväntat dig? Har du lärt dig något på projektet?
Det tycker jag absolut att den gjorde! Vi var tvungna att tänka om lite eftersom alla statister inte dök upp under inspelningen. Men det gick ju bra ändå.

Jag tycker man lär sig nya saker varje gång man är på en inspelning eller gör något projekt, det behöver inte vara en musikvideo utan kan vara vad som helst. Det är det som är så kul och inspirerande med att hålla på med detta för man utvecklas hela tiden.
Går det att tjäna pengar på att göra musikvideor?
Åkerlund gör ju det, haha... Nej, men det är svårt tror jag. Det är inte många som tjänar pengar på musikvideor i Sverige tyvärr. Jag gör det enbart för att det är kul. Att göra reklamfilm är en annan sak, då gör man det som ett jobb och för att kunna överleva, men musikvideos är bara för att det är kul. På den här videon så jobbade alla ideellt och de flesta i teamet blev tillfrågade via Filmcafe.se.
Hur ser dina framtidsplaner ut?
Det är lite småprojekt på gång här och var med någon reklamfilm och även en musikvideo.

Annars jobbar jag mycket med ett långfilmsprojekt som jag skrivit manus till och även ska regissera. Vi är inne i en för-produktionsfas och planeras snart ha inspelning.
Bakom Kameran
Musikvideon

Vallentuna 2010-06-23

Betygsätt

 2 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

A-foto
Erik
Bildproducent
Christoffer
Elektriker
Anders
Elektrikerassistent
Christoffer
Filmklippare
Christoffer
Inspelningsassistent
Alexi
Locations
Caroline
Passarassistent
Christoffer
Projektledare
Caroline
Regissör
Robin
Scenograf
Beatrice

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Scenen när Hedren blir anfallen av fåglar mot slutet av filmen "Fåglarna" tog en vecka att filma. Fåglarna var fästa med nylontrådar vid hennes kläder så att de inte skulle flyga iväg.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict