Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Premiär för svenska sci-fi långfilmen Bieffekterna

Premiär för svenska sci-fi långfilmen Bieffekterna
Nu på Fredag den 21 oktober är det svensk festivalpremiär av Andreas Climent & André Hedetofts långfilm “Bieffekterna” på Sveriges största genre-filmfestival – Fantastisk Filmfestival i Lund!

Äntligen premiär på hemmaplan
Vi är inte bortskämda med sci-fi dramer i Sverige. Filmen som spelats in i Lund, Malmö och Vellinge med Emelia Hansson, Rikard Björk, Sandra Redlaff och Rafael Pettersson från Bron och Wallander i huvudrollerna, får nu äntligen premiär på hemmaplan efter världspremiären i Brasilien tidigare i år och inför filmfestivaler i Spanien, Belgien, Argentina, Finland och Australien under hösten.

- Bieffekterna fick ett fantastiskt mottagande i Brasilien. Den är rätt utmanande och annorlunda från vad som brukar göras i Sverige, så det ska bli otroligt spännande. – säger Andreas Climent, en av filmens regissörer..

Bieffekterna handlar om forskarstudenterna Julia och Rebecca som genom biohacking försöker få celler att åldras långsammare. De gör en fantastisk upptäckt som kan förändra allt men får reda på att Julias pojkvän Erik är döende i cancer. När han blir allt sjukare ser de till slut ingen annan utväg än att hoppa över några steg i utvecklingen. I hemlighet bygger de ett labb i sin lägenhet och börjar experimentera - med Erik som försökskanin. Först verkar botemedlet de hittar föra med sig otroliga bieffekter, men vad som först verkar kul och spännande visar sig vara långt mycket farligare än de någonsin kunnat ana.
Skånska filmvågen
Filmen är inspirerad av den snabba utveckligen inom biotekniksektorn och forskning som inom ett par år kan bli verklighet. Kombinerat med fenomenet “biohacking” där hackers modifierar sina egna kroppar och programmerar om sitt DNA skapas ett skrämmande scenario som “Bieffekterna” djupdyker i.

Regissörerna Andreas Climent & André Hedetoft har tidigare fått stor uppmärksamhet för sina kortfilmer och långfilmsdebuterar nu med Bieffekterna, som är den tredje filmen i en våg av framgångsrika genre-filmer från Skåne senaste åren, efter Antonio Tubléns “LFO” och Christian Hallman’s “Sensoria”.

- På filmfestivaler utomlands snackas det mycket om den nya skånska filmvågen. Svensk film med inslag av det fantastiska för en internationell publik.” Säger André Hedetoft och tillägger
“Jag och Andreas är redan igång med varsin ny långfilm. Med små medel och smarta manus har vi lyckats fånga världens uppmärksamhet. Nu är det dags att visa att vi förtjänar den.

Redan innan världspremiären av filmen plockade 108 Media upp Bieffekterna för internationell representation och filmen kommer inom kort ut i både USA och Kanada.

Bieffekterna är en samproduktion av Neverday Film, Oddlife Productions, Film i Skåne, Way Creative Films och Solid Entertainment med stöd från bland annat BoostHBG, Filmcentrum Syd, Redhawk Productions och Rikoschett.

Vallentuna 2016-10-18

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Äntligen premiär på hemmaplan
  2. Skånska filmvågen

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Ilse
grannen
Skådespelare
Emelia
Julia Eriksson
Rikard
Erik
Statist
Veronica
A-foto
Nils
Producent
Michel
Michel
Produktionsledare
Jennifer
Rekvisitör
Afsaneh
Scenograf
Afsaneh

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Neo's rumsnummer i filmen "Matrix" är 101. Rum 101 var stället i George Orwell's bok "1984" dit människor skickades för att för att sedan tro på något som inte var verkligt.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict