Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Molly i världen

Molly i världen

Molly i världen är en blandning av självupplevda händelser, fantasier och inspiration från böcker och filmer. Henrik Pilerud är filmens regissör och beskriver själv filmen som "en känsla av frustration över ens egen del i ett oändligt universum". I filmen förekommer förutom allvarsam existentiell ångest också dansande marsvin och gycklare. Molly i världen är utan tvekan en mycket personlig film, som det behövs mer av i Sverige.


Min strävan är kluriga, charmiga...

- Min strävan är kluriga, charmiga och tänkvärda filmer, med ett starkt visuellt och ljudmässigt intryck, förklarar Henrik.

Molly föddes 2002

Idén till filmen föddes sommaren 2002. Manusförfattaren Michelle Nilsson började skriva och bearbeta manuset tillsammans med Henrik. Inspelningen varade i två veckor 2003.

Arbetade på ideell basis

Samtliga filmarbetare och skådespelare har arbetat gratis på filmen som kostat ca. 100 000: - att producera. De större bidragen kom från kommun och landsting vilka har täckt kostnader som mat, resor, rekvisita etc. Pengarna täckte även kostnaden av de 1000 dvd-filmer som nu är pressade och förpackade med lyxigt omslag i fyrfärg.

- Kärnan i allt handlar ju såklart om att ha en tanke, en känsla, från början, och att sen tillsammans med alla medarbetare, både framför och bakom kameran, driva det i hamn. Jag är en väldigt visuell person, och där ligger en hel del av mina styrkor, men en film består av mycket mer än bilder, och det är först när alla saker fungerar tillsammans och pratar samma språk, som det kan bli riktigt bra.

Efterarbetet tog nästan två år där tio personer jobbat med bild och ljud.

- Mikael Burman har lett arbetet med 3D-animationerna, och har själv stått för marsvins- och fjärilsanimationerna. Ytterligare fyra personer har arbetat med de övriga djuren. Ett extremt omfattande arbete för en film i den här kalibern.

Vart har Du hittat teamet?

- Personerna bakom filmen är en samling av några som jag arbetet med i ett eller fler av mina tidigare projekt. Men sen har det tillkommit fler nya talanger både framför och bakom kameran. Yohanna Idha, som spelar Molly, kom i kontakt med TOLV:24FILM via Filmcafé. Även Sofie Norman och Maud Sjögren är skådespelare från Filmcafé.

Att Henrik är mycket nöjd med sina skådespelare råder det inget tvivel om. Men hur är det att bli regisserad av en person som koncentrerar sig så mycket på det visuella? Vi frågade Yohanna Idha som spelar huvudkaraktären Molly.

- Henrik Pilerud är en perfektionist. Han är enormt välorganiserad och professionell. Det är lätt att jobba med honom. Många av regianvisningarna handlar om hur man ska stå och röra sig. Skådespelarmässigt lämnar han stor tolkningsfrihet till sina skådespelare vilket kan ha både för och nackdelar.

Har du utvecklats som skådespelare av att göra filmen?

- Definitivt! Molly är en känslig och fin karaktär som har mycket att lära mig och hon lever ännu inom mig! Dessutom har Henriks fantastiska sinne för organisation smittat av sig även på mig!

Nya spännande projekt

För tillfället pågår arbetet med att sprida och visa filmen så mycket som möjligt. Men det planeras även för nya filmer.

- Som det ser ut kommer det bli större och längre, och fånga allt som var bra i tidigare produktioner, och i slutänden ge nåt alldeles extra. Men mer än så kan jag inte säga just nu, men vi siktar högt!

Förklarar Henrik avslutningsvis och Yohanna fyller i...

- Mitt nästa projekt är att spela en modern version av FRÖKEN JULIE på Rosenlundsteatern i Stockholm. Det blir en sexig, rå och intim version av Strindbergs klassiker. En rejäl utmaning, men det ska bli kul att stå på teaterscenen igen.

Med tanke på att Molly i världen är 65 minuter lång är det antagligen långfilm i siktet för Henrik & Co nästa gång. Det ska bli spännande att se vart Molly tar dem i världen, eller som berättarrösten förklarar i början av filmen

- Trots alltings skrämmande oändlighet, kan den minsta sak få väldiga konsekvenser, på lång sikt…


Vallentuna 2005-08-18

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Emelie
Becca
Yohanna
Huvudroll|Molly
3d-grafiker
Mikael
Manusförfattare
Henrik
Producent
Henrik
Regissör
Henrik
Videoredigerare
Henrik
Övrigt/ Ej specifiserat
Magnus
3D-grafiker

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Verktygen som används för att fixa till Jack Napier (Jack Nicholson) efter hans kemikaliebad i filmen "Batman" är samma verktyg som den sadistiske tandläkaren Orin Scrivello (Steve Martin) använder i filmen "Little Shop of Horrors" från 1986.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict