Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Parodi på Naturrutan

Parodi på Naturrutan

Bland tall & kantarell heter den andra filmen producerad av Stefan Hammarström och Mats Widholm. Filmen är tänkt att vara en parodi på Naturrutan och eftersom både Stefan och Mats hatar svamp, blev det ett naturligt inslag att skämta om.


Sketch blev kortfilm

- Denna sketch, för det var vad det var från början, har Mats och jag spela in två gånger tidigare. Vi spelade upp den som en teater inför kameran och delade inte upp dialogen alls. Därför visste vi inte riktigt hur den riktiga inspelningen skulle gå, men i stort sett blev det enligt manus till punkt och pricka.

Stefan och Mats skriver sina manus tillsammans men trivs även bra med att regissera ihop. Eftersom kommunikation fungerade bra mellan regissör, skådespelare och fotograf upplever de att de fick ut det mesta ur manuset. Filmenhar spelats in med DV-teknik och ljudet har tagits upp med myggor.

- Vi valde att använda en enda kamera istället för olika. Denna metod passade både oss och skådespelarna. Det blev ett enklare jobb i redigeringen som gjordes i Final Cut-Pro, förklarar Stefan.

Filmfestivalerna står på tur

Efter att några scener klippts bort återstår att finklippa de som är kvar. Det ska även läggas till digitala effekter och musik innan filmen är helt klar.

- Sedan ska vi anmäla filmen till lite olika festivaler, först och främst vår lokala festival i Jönköping, filmfestivalen FLIMMER. Troligtvis kommer Bland tall & kantarell även att tävla på SFV-festivalen 2005. Det har varit jätteroligt att driva igenom projektet, från första repliken till sista klippet. Att jobba med riktiga aktörer, som vi träffat på Filmcafé, har varit mycket givande. Det har resulterat i erfarenheter som är värda mycket inför framtiden.

Vad tycker ni om oberoende svensk film? Hur tror ni att framtiden ser ut?

- Tyvärr är ju filmklimatet lite dystert i Sverige och det påverkar ju så klart. Men jag tror ändå att Independentfilm är på gång mer nu än tidigare, viljan att skapa är stark, det märks tydligt, inte minst här på Filmcafé!

Vad är nästa projekt?

- Vårt hjärteprojekt har sedan en tid varit att göra Sveriges roligaste film. I december blev manuset klart och det ligger nu hos två producenter som visat intresse. Så sent som förra veckan diskuterade vi upplägget och det kan faktiskt bli en tv-serie istället. Mer än så vet vi inte just nu, förklarar Stefan.


Vallentuna 2004-03-11

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Göran
Programledare

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Romanen ”Casino Royale” har redan filmatiserats två gånger. Detta skedde 1954 (i form av en TV-sänd teaterpjäs) och 1967 (som en parodi av romanen).© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict