Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Medlemmar inspirerar

Medlemmar inspirerar
Att många av våra medlemmar är aktiva råder det ingen tvekan om. Vi blir så oerhört glada och stolta när vi får se er i allt från skolproduktioner, till framgångsrika TV-serier och biofilmer.

Inspirera varandra
Flera medlemmar delar gärna med sig av sina upplevelser och nu när höstmörkret lägger sig över oss behövs det lite inspiration. Hälsningarna nedan har inkommit under november och glöm inte att vi gärna ta del av din historia också!

Vill du dela med dig av en historia för att inspirera andra medlemmar klicka här. För varje publicerat inlägg belönas du dessutom med en månad PLUS, som tack för hjälpen!
Större roll än väntat
Hejsan.

Jag var med om ett äventyr i somras! Kort sammanfattat så sökte jag ett jobb som skådespelare som har erfarenhet av stunts hösten 2014 i Operan Hoffmanns äventyr i Bregenz Österike och fick det.

Men rollen blev bra mycket större än förväntat och jag fick huvudrollen som i första akten som Stella! Tydligen gjorde jag ett bra intryck för jag hamnade på bild i New York Times.

Smålandstidningen

New York Times

/ Pär ” Pelle ” Karlsson

Vill programleda Melodifestivalen
Det sägs ju att att skicka in sitt CV är ute idag - du måste komma med nya kreativa idéer att söka jobb! Men det omöjliga hände mig! Jag fick jobb på SVT!

För ett par månader sedan såg jag en annons. Jag sökte, med mitt CV och personligt brev och ett par veckor senare blev jag uppringd! Jag blev kallad på intervjun och därefter fick jag jobbet. I och med att mitt mål är att programleda Melodifestivalen så var jag så otroligt glad och tacksam för att få ”komma in” i huset, och jag skapade mig en mängd nya kontakter som kan hjälpa mig att leda vidare till mig mål, och som jag förhoppningsvis kan hjälpa as well!

Så tro mig, DET GÅR! Men det börjar med att DU TROR att det går och att du FORTSÄTTER. Framgång skapas inte av att du gör saker en gång, framgång skapas av att du fortsätter att göra saker om och om igen.

Lycka till!

/Caroline
Jobb på FLX
Hej på er alla, ifjol fick jag jobb för FLX i torpederna, inte som avancerad statist som en del bolag envisas med att kalla det utan en biroll med regi och repliker. Lön enligt TF’s avtal.

Efter det har jag fått flera statistuppdrag för FLX, ett av dem utan att ens ha sökt. Varje gång har Felix H kommit och hälsat på oss alla statister med namn. Helt underbart bemötande. Klart värd Guldrullen som Statistföreningen delade ut i våras. Break a leg eller Hals und beinbruch på er alla.

/Bengt
Gangsters and gentlemen
Då jag var på Hultsfred festivalen 2013 spelades Gangsters and Gentlemen in. Min dröm var att medverka i en film som utspelade sig på 70-talet och jag hade en lång lugg-frisyr. Deras rollbesättare ville att jag skulle ha jobbet och när jag ifrågasatte om jag skulle kunna ta bussen in till stan erbjöd dom sig att skicka en taxi, jag kände mig som en riktig skådespelare.

När jag kom fram var jag en av 399 andra som också kände sig som skådespelare, plus att dom också hade fått låna kläder vilket jag inte hade hunnit till, så jag hade mina egna, en av dom som jobbade där försökte socialisera sig med mig,

- Ha,ha vilka fula kläder du fick låna!

Jag ville inte sätta den personen på plats eftersom jag var helt ny på platsen. Jag skulle stå mittemot en av huvudkaraktärerna och låtsas prata, jag kallsvettades, det var iskallt och jag var dönervös.

När dom mellan tagningarna gav skådespelaren en stor jacka och klippte hans hår stod jag som en likblek för tunt klädd 70-talist, ”men ge grabben min jacka” jag såg in i skådespelaren ögon och kände mig ännu mer speciell, men vågade inte så svarade ”nejdå!”. Kameran rullade och det var otroligt kul att se hur dom jobbade, när en scen skulle spelas ut, mitt framför mina ögon, med några av skådisarna jag hade dreglat framför hela året, en festivalscen spelades in och vi fick vegetarisk taco (mums!).

Det gick otroligt fort, men jag var upprymd, överlycklig skulle jag tillbaka till festivalen. Det gick en buss halva resan. Festivalen bussen gick inte så här sent då klockan var över 00.00, jag frågade efter en taxi, den var för dyr så sa dramatiskt (var kvar i statistrolls-adrenalinet) att jag skulle gå hela vägen, taxichauffören svarade att jag skulle dö, vilket var otroligt triggande och jätteläskigt? Jag försökte lifta men efter en minut i bilen listade jag ut att dom två personerna skulle åt andra hållet, och fick återgå till att gå. Helt plötsligt var jag vid en motorväg och procenten på mobilen rann ur mig, precis som mitt adrenalin och ork. Jag satt på backen och klockan var 03 på morgonen när en polisbil rullar in till kanten.

”Hur mår du”
”Ja hej, bara bra”
”Vad..ehm gör du?”

Polisen trodde jag var psykisktsjuk och rände runt på motorvägen, vilket inte var en ologisk gissning!
Efter att jag förklarat hela grejen (till och med vegetariska tacos delen och fula kläder-händelsen)
”Jag kan köra dig till festivalen…”

Jag kom till festivalen, i polisbil.
”Tack så himla mycket”
”Det var så lite, hoppas jag ser dig i filmen sen”
Jag hade fula kläder, rest i polisbil, liftat, ätit tacos, sett min idol och jag hade mitt första fan.

/Carl
Statist i Ögon blå
När jag förra hösten tänkte att det vore kul att få vara med i någon film eller tv-serie igen så ringde de under hösten förra året från tv-serien Ögon Blå, där de hade sparat mitt nr sen 2001 då jag sen tidigare fanns hade varit med i deras statistregister. Då visste jag inget om Filmcafe.se, men under den produktionen fick jag nys om Filmcafe och vilket hjälpmedel det har varit!

Har fått varit med i många olika produktioner sedan dess och en av de roligaste var då jag fick säga några ord till huvudrollsinnehavaren i filmen Tre Dagar i April! Fast jag kom till inspelningen för att vara ”sovande”-statist så ändrade regissören min statistroll till föreståndare roll istället, så himla kul!

Under detta året har jag fått göra en hel del roliga produktioner där Flykten Till Framtiden var fantastiskt kul att få vara med i :)

Så Filmcafé fungerar verkligen och som jag läste så ett inlägg här på FC så ett nej i en produktion betyder ju inte nej i någon annan, så ge aldrig upp!

Sen hade det vart kul att få vara röststatist i till någon karaktär i någon tecknad film, men vem vet, det kanske kommer någon dag ;)

Önskar Er alla en fantastisk fin höst!

/Marco
Mitt första jobb som tv-statist
Jag blev så förvånad och glad när jag en dag i våras fick ett meddelande där avsändaren skrev att hon ville ha med mig i en tv-inspelning.

Det enda jag fick veta om inspelningen var att jag skulle ta med mig ”semesterkläder” och att jag skulle spela hotellgäst.

Det blev mer än så, för det första jag gjorde var att lägga mig i en fejkad gynekologstol! Som tur var så hade jag hälsat på ”läkaren” innan, och det enda som skulle synas av mig i tv-rutan var mina bara ben.

Sen blev det ”kontorsscen”, ”hotellscen” och ”firmafest” så det blev ombyten men en hel del väntan men riktigt kul att få se hur en tv-inspelning fungerar, och att träffa andra statister.

Programmet var hur som helst andra säsongen av ”Inte OK” med Felix Herngren som sänds på tv 3.

/Daniella

Vallentuna 2015-11-29

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- If you see Bobby could you tell him I love him? - Ok, if I see Bobby I`ll tell him I love him.

Scary Movie, 2000© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict