Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Medlem på Filmcafe.se vann guldbagge

Medlem på Filmcafe.se vann guldbagge
Torbjörn Olsson, filmarbetare och medlem på Filmcafe.se, vann för Guldbaggen för de visuella effekterna i ”Kronjuvelerna”!

Den första baggen för visuella effekter?
Filmcafemedlemmen Torbjörn Olsson har jobbat mycket utomlands och med storfilmer som ”Sagan om ringen”-trilogin, ”Avatar”, ”King Kong”, ”Tintins äventyr” och många fler. Guldbaggen fick han tillsammans med kollegan Håkan Blomdahl i den nyinstiftade kategorin bästa visuella effekter. Torbjörns arbete med Kronjuvelerna skiljde sig inte så mycket från andra svenska filmer, men oerhört mycket från de internationella filmer han arbetat med.

- Jag kan tycka att det känns lite märkligt att ha en bagge för enbart visuella effekter i Sverige eftersom vi inte gör så mycket av det här. Däremot tycker jag att det har varit helt galet att t.ex.. mask eller kostym inte haft någon innan. Jag menar att alla filmer har behov för mask och kostym men inte alla har behov av VFX, berättar Torbjörn?.
Tllbaka till Sverige
Många drömmer om att arbeta med storfilmer utomlands men Torbjörn har flyttat hem till Sverige igen. Han känner att han klättrat färdigt på internationella karriärsstegen och satsar helhjärtat på papparollen istället, även om det finns många spännande jobb i Sverige också.?

- Jag är i princip konstant på resande fot, fast mest inom Sverige. Produktionerna befinner sig på olika platser hela tiden. Jag är ett resande enmanskontor med en MacBook Air i ryggan och en iPhone i fickan.
Tips om du vill arbeta med visuella effekter
Torbjörns intresse började med Airbrush men kom tidigt i kontakt med Photoshop och PC- datorer. Från den stunden var han fast och har följt de möjligheter han sett dyka upp under resans gång. Vad har han för tips till de som vill arbeta med visuella effekter?

- Jag skulle vilja säga att du måste vara estetiskt lagd och ha ett genuint intresse av bilder. Att konstant skapa och producera med alla till buds stående medel är ett sätt att få uppmärksamhet för det man kan. Jag kom in på en utbildning, som jag visserligen struntade i och aldrig gick klart, men fick tillgång till datorer och utrustning så att jag kunde sitta dygnet runt och pilla med det som tillslut var min portfolio att söka jobb med... det gick ju bra kan man tycka.

Vallentuna 2012-02-07

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Romanen ”Casino Royale” har redan filmatiserats två gånger. Detta skedde 1954 (i form av en TV-sänd teaterpjäs) och 1967 (som en parodi av romanen).© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2018.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict