Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Matti spelar mot Game of Thrones-stjärna

Matti spelar mot Game of Thrones-stjärna
Matti Boustedt är medlem på Filmcafe.se och spelar huvudrollen mot bl.a. Tim Plester (känd från Game of Thrones) i filmen Bjudlocket. Filmen har sin världspremiär på BFI London Film festival på deras 60-års jubileum!

Handplockade skådespelare
Matti Boustedt kom i kontakt med en av filmens regissörer Melker Sundén då han såg den animerade filmen “Melker”. Han blev positivt överraskad av det kreativa berättandet och då Melker sedan kontaktade honom för en roll i en ny film tackade han ja direkt.

- Jag tände till på idén och tyckte att filmens snustema, som det heller aldrig gjorts film på tidigare, var briljant. Efter att ha läst manuset var jag helt på eftersom Melker är oerhört skicklig på det han gör. Filmen har ett väl inbyggt drama, med både spänning och humor, som går helt i linje med den Svenska berättartraditionen.

Någon casting behövde Matti inte gå på då filmens båda regissörer, Melker Sundén och Bengt Persson har handplockat alla skådespelarna.

Fotot nedan är taget av Peter de Ru.
Karaktären finns på riktigt
Förebilden till Mattis karaktär Karsten är en person som existerar på riktigt. Filmens regissörer hade en klar bild över vem han var.

- Men det är ju det här som är skapandet, alla ha sina idéer som sedan blandas det till ett slutligt resultat. Jag gör ju min tolkning av Karsten, som gör att han i slutändan får en till dimension.Sedan ska karaktären möta andra personer, och det är ju i dom mötena som det även visas vem han är, förklarar Matti.

Matti, regissörerna och de andra skådespelarna repeterade en hel del innan inspelningarna och Mattis tolkning av Karsten är att han är intelligent, en bra vän och respekterad i sina kretsar, men som tyvärr hamnat lite snett. Någonting som han nu är på väg att förändra då ödet plötsligt vill sätta honom i klistret igen. Matti är inspirerad av många skådespelare men ett bra team inspirerar mer.

- Framför allt är det otroligt inspirerande att få jobba med bra folk. Jag tror på att vara ödmjuk inför kunnande och att ständigt lära sig mera. Att livet är en ändlös skola och att aldrig sätta sig ner och vara nöjd, utan fortsätta lära utav det som motiverar och intresserar mig. Då är det bra att se sig om och inspireras utav det som finns närmast till hands och tänka aktivt om det finns någonting jag vill spara i min kunskapsbank.

Matti upplever att han utvecklats mycket som skådespelare av att göra filmen. Han tycker om sättet att jobba på, med mycket förberedelser, repetitioner och diskussioner om bakgrund och karaktärsarbete.

- Det jobbet man gör innan, får man igen när det är dags att ställa sig framför kameran. Ju mer kontext du kan ha, ger perspektiv, och perspektiv leder till meningsfull motiverad kommunikation, förklarar han.
Lågbudget med Game of Thrones- stjärna
Filmen har producerats på traditionellt vis men under svåra umbäranden. Den har fått lanseringsstöd, men inte mycket mer. Alla har lagt in sitt blod, svett och tårar i projektet.

- När vi spelade in familjemiddags-scenen så hade vi ett getingbo bakom knuten.
Vi hade kött på tallriken, vilket dom små liven älskade. Trots getingstick och horder av de små rackarna, så lyckades vi spela in scenen med bravur. Alla skådespelare levererade sina repliker som om ingenting störde dom, helt naturligt, supersnyggt!

Matti är tacksam över den höga och jämna kvalitén på alla inblandade skådespelare men mötet med Tim Plester, känd från “Game of Thrones”, var något speciellt.

- Jag var nervös som tusan, det är ju inte varje dag man får spela emot en Game Of Thrones- skådis. Men det släppte snart. Tim är otroligt sjysst och trevlig och det var riktigt kul att få lära känna honom och se hur han jobbar. Jag märkte med en gång hur skicklig han var framför kameran. Hur mycket man kan applicera, “Less is more”, när man får möta en skådespelare av den kalibern.

Nu ska filmen på en festivalrunda innan den förhoppningsvis får distribution här hemma. Internationellt heter filmen “Snuffbox”. Bjudlocket är den första filmen i en triologi och Karsten återkommer i nästa film “Kuddrummet”. Produktionsbolaget håller på och förbereder den produktionen nu men behöver produktionsstöd för att komma igång med inspelningarna.
Nya spännande projekt på gång
Matti har nyligen avslutat inspelningarna på långfilmen “Draug”, en film som utspelar sig i början av 1000-talet i Sverige. Ett projekt som Matti beskriver som ett av de roligaste han arbetat med.

- Under första halvan av filmen är det som en svensk western-rulle, men sedan utvecklas filmen till en skräckfilm ju närmare slutet vi kommer!

Förutom en del andra teaterjobb, jobbar Matti även löpande med polisaspiranter och militärer i övningar, där dom får öva sig mot skådespelare i olika improviserade scenarior.

Vallentuna 2016-09-25

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Matti
Karsten (Huvudrollen)

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

-Maybe she was all right, and maybe Christmas comes in July. But I didn't believe it.

Humphrey Bogart om Lizabeth Scott (Dead Reckoning -47)© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict