Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Medlem filmar med Tuva Novotny

Medlem filmar med Tuva Novotny
Medlem långfilmsdebuterar med Tuva Novotney
Var inte en blek kopia av andra, våga vara det original du egentligen är. Det är temat på Filmcafémedlemmen Antonio Tubléns långfilmsdebut med Tuva Novotney i huvudrollen.

Våga vara originell
Filmen har ett tema som går ut på att man ska inte ska vara en blek kopia av andra människors förväntningar utan vara det ”original” man egentligen är. Från början var arbetstiteln ”Från kopia till original” men så kortades den till bara ”Original”.

- Förutom att den första titeln kändes lång fungerar den på både svenska och danska. Filmen kommer ju upp på bio i Danmark också, berättar Antonio.
Ligger framtiden för svensk film i Danmark?
Det undrade Tuva Novotny, som spelar en av huvudrollerna, på en presskonferens i skarp kritik mot Svenska filminstitutet. Anledningen är att Original bara kommer går upp på ett fåtal svenska biografer i år. ”Nu undrar man om en återöppning av The Pirate Bay kommer vara den enda möjligheten för att visa svensk film för svensk publik?”, avslutas debattinlägget. Antonio tycker att framtiden för svensk film ser lite mörk ut.

- Men det kan det ju inte vara i evigheter! Det behövs filmskapare som vågar göra den film de brinner för vare sig det är skräck eller drama. Det känns som att hoppet ligger hos oberoende svenska filmare, berättar han.
Inspelad med HDCAM och Pro35 adapter
Eftersom Original har stöd från danska Filmverksted är det mesta inspelat på på HDCAM med Pro35 adapter. Några scener i slutet av filmen är även inspelade på RED och 99 % av tagningarna har filmats med hjälp av en Steadicam.

- Vi gillar att kunna jobba relativt snabbt och enkelt. Att fokusera på historien och skådespelarena. Vi hade bara 25 dagar på oss och skulle filma i fem olika städer, tre olika länder, en massa olika platser och karaktärer. Tekniken fick därför anpassas efter förutsättningarna.
Utvecklats av projektet
En ordentlig planering gav resultat då filmen i stort blev vad de tänkt. Vissa ändringar tvingades de dock göra och efter den första klippningen var filmen totalt 2.20 timmar lång. Att sedan klippa ner filmen till 1.40 timmar gjorde ont då flera ”darlings” togs bort.

- Att få arbeta med så duktiga skådespelare var extremt lärorikt. Det var även roligt att jobba med en längre historia. Jag har helt klart lärt mig mycket!
Original på festivaler
”Original” går upp på fler danska biografer än svenska och har även visats på prestigefulla Tribeca Film Festival i New York.

- Vi ska även till A-festivalen ”Shanghai International Filmfestival” nu i juni där vi är med i huvudtävlan. Det känns fantastiskt och ska bli otroligt kul. Dessutom sitter både Danny Boyle och Andie MacDowell i juryn så det känns lite kul att de ska se vår lilla film.
Amerikanska agenter är intresserade
Efter Tribeca Film Festival har även amerikanska agenter & managers börjat höra av sig och de har fått en hel del manus att läsa. Nu ska de skriva klart en barnfilm med lite mörkare undertoner.

- Original är första långfilmen men absolut inte sista. Långfilm is the shit, avslutar han.

Vallentuna 2009-06-05

Relaterade klipp

Betygsätt

 3 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Fredrik
Businessman på strippk
Ingrid
olika
Ingrid
Kvinna
Kjell
Serviceman
Linda
Flörtande servitris
Nicki
Mamma
Modell
Erik
Elvis-kopia
Skådespelare
Erik
Älskaren
Jan
Våldsam patient
Jenny
Amelia Earhart
Patrik
Tränaren
Peter
Upprörd läkare
Tina
Agnes White
Speaker
Mark
Cool Jazz Musician
Statist
Agneta
Patient
Amanda
Flicka på fritids
Anders
Ishockeyspelare
Britt-Mari
Deltagit som läkare på
Fredrik
Businessman på strippk
Glenn
Bankman
Jan
Våldsam patient
Jonny
Kund på IKEA
Lars
IKEA-kund
Linda
Flörtande servitris
Lisbeth
Sjuksköterska
Marcus
MMA Fight publik
Staffan
Kund på en IKEA parker
Sten-Erik
Pubgäst
Stig
Kongressdeltagare
Stuntman
Jan
Våldsam patient
A-foto
Pär
FAD
Emanuel
Filmklippare
Gabriel
Inspelningsledare
Gabriel
Producent
Gabriel
Stefan
Regissör
Gabriel
Stefan
Speaker
Mark
Videoredigerare
Stefan

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Desmond Llewelyn är den skådespelare som varit med i flest Bondfilmer. Hela sjutton stycken har han deltagit i eller drygt 80% av Bondserien.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict