Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Snutfilm med dinosaurier och Kung Fu

Snutfilm med dinosaurier och Kung Fu
Om du bara vill och jobbar hårt, så går det. Det är David Sandberg från Umeå ett bevis för. Han ville tillsammans med en rad andra medlemmar från Filmcafe.se göra en 80-talsinfluerad snutfilm med dinosaurier, tidsmaskiner samt, kung fu-hitler- och lyckades samla ihop hela filmbudgeten med hjälp av Internet.

100 000:- på 24 timmar
Manuset skrevs 2012 och då startade även inspelningen av filmen som är delvis klar. Tanken är att det ska bli en 30 minuter lång kortfilm som ska visas på nätet och på filmfestivaler.

Större delen av filmen är inspelad mot en greenscreen, vilket innebär att David behövt ersätta den gröna färgen med miljöer digitalt. Det tidskrävande arbetet blev alldeles för mycket för en person och David startade därför en kampanj på crowdfunding-plattformen Kickstarter. Han behövde helt enkelt ha en budget att anlita folk som kunde hjälpa honom. ”Kung Fury”-trailern blev ett omedelbart internetfenomen som fick 3,5 miljoner visningar på bara fyra dagar.

Målet var 200 000 dollar på 30 dagar, motsvarande cirka 1 200 000 svenska kronor. Men redan efter ett dygn var 100 000 dollar insamlade och i skrivandets stund har projektet samlat ihop 604 000 dollar, motsvarande 4 364 800 kronor.
Hamnar i vikingatiden
Filmen handlar om superpolisen tillika Kung Fu-mästaren ”Kung Fury”, som lämnar Miami för att åka tillbaka i tiden och bekämpa den värsta motståndaren man kan tänka sig, ”Kung Führer”, eller Adolf Hitler som han också kallas. Tidsresan går inte som planerat och han hamnar i vikingatiden där han möter Tor, en kvinnlig viking samt mutanter, robotar och dinosaurier. Filmen är inspirerad av 80-talet och bär musik från Mitch Murder och Lost years.

I en av huvudrollerna ser vi Joanna Häggblom, en av skådespelarna från Filmcafe.se. Hon träffade David i samband med en annan kortfilm och de blev goda vänner. Hon pluggar sista året på Fridhems fhsk teaterlinje i Svalöv, Skåne och söker scenskolorna.

- Jag fattade ingenting först, det var liksom extra allt. 80-tal, explosioner och...Hitler? Men jag älskar 80-talet, kitsch och kaos och hade aldrig gjort nån liknande roll. Det är alltid tufft med lågbudgetprojekt men ger alla 100% kan man nästan göra vad som helst med små medel, så länge det finns en schysst stämning i teamet, säger Joanna.

Joannas kostym var lika praktisk som den ser ut, vilket resulterade i många lustiga situationer.

- Det var fruktansvärt kallt i Lofoten när vi spelade in och jag var ju som bekant inte så påklädd. I scenen när jag tillkallar Thor satt jag och David på en iskall stenbumling skyhögt över vattnet. Utsikten var magnifik och så kristallklar att man fick svårt med perspektivet, men kroppen domnade av helt och jag höll nästan på att ramla.

Filmen kommer nu att bli klar och det ligger ett enormt postproduktionsarbete i startgroparna. Vem vet, kanske blir det en långfilm längre fram, men det är inte bestämt ännu.

Vallentuna 2014-01-24

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. 100 000:- på 24 timmar
  2. Hamnar i vikingatiden

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Klipp från orginalversionen av Nosferatu (1922) är med i rockbandet Queen's Under Pressure- video.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict