Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Fiskelyckan är här!

Fiskelyckan är här!

Filmen handlar i grunden om äldre män som vill finna lyckan igen. John Eriksson fick idén då han tyckte det skulle vara kul att göra en film om åldrade män som gjorde ovanliga saker. Varför inte berätta historien om en gammal gubbe som får frispel och på sin ödelsedag rövar bort gamla vänner från ålderdomshemmet?


Varför heter filmen Fiskelycka?

- Först och främst vill gubbgänget åka och fiska som de gjorde när de var unga. Det är ett lyckligt minne där huvudkaraktären Ingvar försöker fly sin grå vardag. Fiske är dessutom något fridfullt och själsligt som kan förknippas med inre harmoni. Det är det gubbarna strävar efter, att finna lyckan igen.

Lågbudget på hög nivå

Filmen är ett bra exempel på sann entusiasm. Den är sponsrad av Gamleby TV & Video men i övrigt kommer pengarna från egna fickor. Alla i teamet har arbetat gratis och hjälpt till på alla tänkbara vis.

- Phelin var med som produktionsassistent och hjälpte till med reflektorskärmar och sladdar vid åkningar etc. Alla skådespelarna var väldigt hjälpsamma och förstående. Johnny Grahm kändes till slut som en filmarbetare då han ställde upp med egen bil.

Kända och okända skådespelare

De flesta skådespelarna kommer från Filmcafé™ men även från Stagepool och Artistkatalogen. Jhon sökte efter äldre män ca. 80 år och ringde till bland annat Björn Gustavsson och Bertil Nordström utan att ha någon tur. Till slut lyckades han engagera Stig Ossian Ericson, känd från bland annat Fångarna på fortet.

Fader Forah

-Jag fick tag på Stig Ossian Ericson via min chef som jobbade med honom påFångarna på fortet. Han passade perfekt som den drivande karaktären. Huvudrollen var given eftersom Johnny Grahm med sitt varma utseende passade utmärkt som Ingvar. Lennart Ström spelar senile Olle som tror att det är julafton hela filmen.

Polisen på besök

Det brukar hända oväntade saker när man arbetar med en film och inspelningen av Fiskelycka var inget undantag. Förutom att Stig Ossian Ericson skjutsade jämngamla pensionärer i rullstol kors och tvärs när de riggade i en reception på ett ålderdomshem fick de besök av polisen.

-Jag grämer mig fortfarande att jag inte frågade om de ville vara med i scenen för i filmen rymmer karaktärerna från just en polisbil. Det ända jag tänkte på då var att inte få böter genom någon konstig lag. Man får inte köra med helljus på vänstersidan rakt mot en buss med en kameraman bakvänd i framsätet. Väldigt dyra böter skulle jag tro berättar Jhon och skrattar

Cowboyfilm i Härjedalen

Jhon känner att han har utvecklats mycket med filmen Fiskelycka och planerar härnäst en serie dokumentärfilmer om ovaliga människor runt om i Sverige. Han uppmuntrar alla medlemmar på Filmcafé™ att höra av sig med tips.

- Sen vill jag göra en cowboyfilm i Härjedalen med timrade stugor och djupa skogar. En skitig komedi där karaktärerna rider runt på käpphästar.


Vallentuna 2004-09-06

Betygsätt

 2 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Jean
Hjalmar
Skådespelare
Johnny
Huvudroll: INGVAR
Övrigt/ Ej specifiserat
Lennart
Olle

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Som katolsk fjortonåring gick Tom Cruise i franciskanerskola för att bli präst. Han hoppade dock av efter ett år.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict