Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Personlig film om skyddsänglar

Personlig film om skyddsänglar

Ockelbos mest visuella och intressanta unga regissör-duo har förenats i ett gripande drama om skyddsänglar. ”Den evige skyddsängeln” har samma visuella stil som brödernas tidigare filmer men manuset är personligare än tidigare.
– Filmen är baserad på intryck från mitt eget liv, berättar Filmcafémedlemmen Matthias Jonsson.


Inspiration av livet

Inspirationen att berätta en historia och göra en film kan komma från många oväntade håll. Att inspireras är bra men det är viktigt att man i slutändan gör något eget av det förklarar Mathias. ”Den eviga skyddsängeln” är inspirerad av mycket i hans eget liv och har därför en mer emotionell ton än tidigare.
– Bästa inspirationskällan är nog livet. Jag ville göra något om självuppoffring och modet att möta de värsta känslorna som man kan ha eller få.

Att filma med sin bror

Mathias både skriver, producerar och regisserar sina filmer tillsammans med sin bror Marcus. Han understryker att det är skönt eftersom de båda befinner sig på samma våglängd och ofta gillar samma saker. Men det finns också en baksida av myntet.
– Ett problem som infinner sig när man arbetar med någon som tycker lika som en själv är att det saknas en motpol. Någon som driver det kreativa manusskrivande framåt. Men sådant får man hitta lösningar på. Jag måste säga att vi älskar att skapa film tillsammans, den energi som vi har då är helt oslagbar!

Digital teknik är kreativ

Förutom Medieprogrammet i Gävle har bröderna ingen formell filmutbildning. De har valt att filma digitalt främst för att de gillar möjligheterna som digital teknik erbjuder.
– Många förstår inte att man åstadkomma mycket bara man gör det på rätt sätt. Vi ser inga större nackdelar med att filma digitalt.

Att filma digitalt innebär naturligtvis även en ekonomisk fördel. Hur finansierade ni ”Den evige skyddsängeln”?
– Mycket är egna sparpengar men vi har även lyckats få lokala bidrag från "Film Gävleborg" och "Gävle kultur & fritid". Budgeten är en av de större vi haft på en kortfilm, trots att den inte är särskilt stor.

Egen distribution

Precis som tidigare sköter bröderna distributionen av filmen själva och har gjort en läcker dvd-utgåva med bonusmaterial. De program som använts i första hand är Final cut, motion, och DVD-studio. Filmen är så pass ny att den ännu inte skickats till några festivaler men Mathias understryker att de ska visa upp den på så många ställen som möjligt.

Har ni några tips till andra som vill producera film?

– Gör det inte för svårt för er. Hitta era begränsningar och nyttja det till er styrka!

Något annat än polisfilm

Framtiden ser inte mindre produktiv ut än tidigare. Bröderna arbetar för fullt med sitt nästa kortfilmsprojekt som är ett 1600-talsdrama och drar sig inte för att utforska genres som normalt anses osvenska.
– Oberoende film behövs för att den svenska filmbranschen ska utvecklas! Det känns som att det går åt rätt håll och vem vet, vi kanske får något mer än polisfilm och diskbänksdrama i framtiden.


Vallentuna 2007-04-23

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Anna
Annika (huvudroll)

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Regissören Sam Raimi och skådespelaren Bruce Campbell har varit vänner sedan high-school, där de gjorde flera 8mm filmer tillsammans. De samarbetade ofta med Sam's bror Ted Raimi. Campbell blev skådespelaren i gruppen, eftersom "han var den enda i gruppen som tjejerna ville titta på."© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict