Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Kim Bodnia och en Tyrannosaurus rex

Kim Bodnia och en Tyrannosaurus rex
Malmö-baserade regissörsduon André Hedetoft och Andreas Climent har på uppdrag av Film i Skåne skapat en intro-film till ”Pixel Skånes Filmfestival 2013” som är något utöver det vanliga. Trots att filmen gjordes för minimal budget och är under två minuter lång kastas tittaren in i scener som imponerar.

Hamnar i filmes värld
Filmen handlar om en tjej som ska leverera sin film till festivalen men själv hamnar i filmens värld - vi får se allt från äventyrsfilm med Tyrannosaurus rex, skräckfilm med zombies, romantiska kostymdraman i fantasyvärld, terroristbekämpande insatstyrkor och sci-fi action med UFOn.

Filmens huvudkaraktär spelas av Fanny Ketter (“Bitchkram”) och I några av rollerna ser vi välkända skådespelare som Kim Bodnia (“Bron”, “Pusher”) och Dag Malmberg (”Call Girl”).

”Vi var överlyckliga när vi fick chansen att hedra alla filmgenrerna vi har vuxit upp med och älskar. Vi är oerhört tacksamma och imponerade av alla som ställt upp med resurser och tid för att förverkliga denna galna idé tillsammans med oss.” säger André Hedetoft.
Filmbolag har hjälp till
För att lyckas genomföra drömprojektet trots de små resurserna har André och Andreas samarbetat med en mängd företag, skolor och privatpersoner som ställt upp med sin tid och utrustning. De satte ihop ett litet men mycket ambitiöst team och filmade i Ystad och Malmö under fyra dagar i slutet av Mars.

Produktionsbolaget Solid Entertainment stöttade projektet med samma typ av kamera som används för att filma storfilmer som The Hobbit och The Amazing Spider-Man. Ystad Studios öppnade upp sin studio där teamet filmade framför en enorm greenscreen. Studenter från JB Gymnasiet och Praktiska Gymnasiet i Ystad har varit zombie-statister och hjälpt till med smink och musiken har skrivits av kompositören S. Peace Nistades i hans studio i Los Angeles.

Hela intro-filmen släpps online Måndagen den 29 April men redan nu kan ni se den spännande första delen på nedan.

Vallentuna 2013-04-26

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Hamnar i filmes värld
  2. Filmbolag har hjälp till

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

-En får inte vare dum. Då kan en bli som Hedlund.

Bengt Andersson (Sällskapsresan 2: Snowroller)© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict