Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Oberoende film om angeläget ämne

Oberoende film om angeläget ämne

”Med sina bara händer” är en långfilm om det angelägna ämnet Trafficing. Filmen är producerad av unga svenska filmare för endast 35000:- och får nu distribution samt dvd-release med hjälp av Scanbox.


Angeläget om sexhandel

Lucas Moodysson öppnade upp ögonen på många av oss med filmen ”Lilja 4-ever” och det som kallas trafficing fick mycket uppmärksamhet. Sedan blev det tystare i media om sexhandeln med länder i öst. I filmen ”Med sina bara händer” kastas vi ut i en ny obehaglig resa med brutal trafficing i centrum.

Filmens handling

- Filmen handlar David Frank och hans ensamma kamp för att få tillbaka sin son ur denna häxkittel. Den lilla mot det övermäktigt stora, en slags modern "David och Goliat"-historia, berättar Tomas Glaving som spelar huvudrollen.

Varför heter filmen "Med sina bara händer"?

- Vi ville ha en fysisk titel, något som har med huvudpersonens mål och uppgift att göra. I och med att huvudpersonen inte har några förutsättningar att lösa sina problem måste han fysiskt gör det med sin bara händer.

Långfilm för 35000:-

Den totala kostnaden för produktionen blev ca. 35000:- och teamet hade inget statligt stöd eller sponsorer i ryggen.

-Visserligen skulle man kunna tänkt sig att man kunde lagt tid på att söka stöd från sponsorer, men det tar tid och alla i teamet har vanliga jobb att sköta, så vi körde bara.

Kameran som användes var en avställd HLV 55 (Ikegami). Den ansågs så dålig att den knappt gick att använda och teamet fick därför låna den gratis.

- Det är ju Betacam SP. Nackdelen är att formatet inte klarar att bevara all information i bilden. När man kommer till efterbearbetningen och vill arbeta med färgsättning och ljus så finns det väldigt lite information att ta fram i bilderna.

Svåra förutsättningar

Det har varit en lång resa för alla inblandade i produktionen men Tomas understryker att det varit lärorikt. Alla i teamet har arbetat hårt med en gemensam tro på projektet och att ha huvudrollen i en lågbudgetproduktion är inte alltid lätt.

- Från början förstod jag inte riktigt vad det faktiskt innebär att göra huvudrollen i en produktion av denna typ. En liten, eller som i vårt fall, minimal budget skapar bl.a. tidsbrist. Det kan vara fruktansvärt frustrerande när du som skådespelare eller filmarbetare vill/behöver göra scenen en gång till men tvingas nöja dig då schemat är så pressat. För dom få finanser vi haft så hoppas jag att vi gjort en spännande thriller och samtidigt lyckats lyfta fram en kriminallitet som för de flesta är okänd.

Scanbox distribuerar

Scanbox har bidragit till att många lågbudgetfilmer fått distribution genom åren. De har en öppen inställning och bevakar nyfiket oetablerade svenska filmare. Scanbox var även med som konsulter på manusstadiet vilket Tomas tycker var givande.

Vad tycker du om oberoende svensk film?

- Ruskigt intressant fråga! Jag tror att independentfilmen är oerhört viktig för att vi ska få en större bredd på filmmarknaden. Jag tror även att svensk publik vill se mer svensk film av fler filmmakare. Jag hoppas att filmarbetare runt om i landet kämpar vidare med sina idéer och försöker skaffa finanser till sina projekt på vilka sätt de än kan. Börja småskaligt! Behöver jag verkligen 5 miljoner för att berätta min historia? Kan jag ta hjälp av vänner och andra entusiaster? Och med risk för att verka klämcheck: ge inte upp!


Vallentuna 2007-11-12

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Mikael
Larissas kund
Nathalie
Larissa
Tomas
Huvudroll-David Frank
Tony
Seth

Övriga länkar

Dvd-release sker den 24:e oktober under Scanbox.

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- Is this your wife? What a lovely throat.

Nosferatu, 1922© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict