Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Gruppdynamik och mobbning

Gruppdynamik och mobbning
Gustav Bengtsson är en 20-årig filmregissör, manusförfattare och medlem på Filmcafe.se. Han har tillsammans med sin bror David gjort tre kortfilmer med etablerade skådespelare och nu har de spelat in långfilmsdebuten Om jag blundar och anstränger mig riktigt riktigt hårt.

Repliker från realityserier
Det är en film om gruppdynamik och mobbning som Gustav Bengtsson fick inspiration till när han läste läste artiklar på temat och om ett experiment som genomfördes i USA, Standfordexprimentet.

Bröderna upplever att mobbning och pennalism är viktiga teman att diskutera och filmens titel bygger på en nyckelreplik i filmen som huvudkaraktären My säger.

- Bland det viktigaste för mig var att forma karaktärerna så att de känns trovärdiga och realistiska. Replikerna är formulerade som talspråk och jag har även hittat inspiration till repliker fråm reality serier som Paradise Hotel och Ex on the beach.
Bio senare i höst?
Bröderna har fått sponsring med mindre summor pengar men det mesta kommer från deras egna fickor. De tycker båda att ekonomin är bland det mest krävande för unga regissörer som försöker komma in i branschen.

- Filmcafe.se har varit till stor hjälp för oss och filmen. Majoriteten av skådespelarna är castade på sajten och för oss har det varit en bra sida att skapa nya kontakter inom filmbranschen, säger Gustav.

Bröderna för redan nu långt gångna samtal med ett distributionsbolag och drömmen är att filmen går upp på bio senare i höst.

Håll utkik efter ”Om jag blundar och anstränger mig riktigt riktigt hårt”!

Vallentuna 2016-08-28

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Repliker från realityserier
  2. Bio senare i höst?

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Enligt författaren Ian Flemming var James Bonds pappa från Skottland och hans mamma fransyska.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict