Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Grim Lohman i älskad musikal

Grim Lohman i älskad musikal
När Malmö Opera sätter upp ”Billy Elliot” är det med en fantastisk tolvåring från Filmcafe.se i huvudrollen.

Hunnit med mycket
Har ni sett Stephen Daldrys filmatisering av Billy Elliot från 2000 vet ni att berättelsen i sig är stark, rörande och upplyftande. Men varje ny iscensättning av ”Billy Elliot” står ändå och faller med den pojke som spelar Billy, som både ska kunna dansa, sjunga och spela teater, utan möjlighet till omtagning.

Trots sin ringa ålder har Grim Lohman hunnit med en hel del. Kungliga Operan, Dramaten, Göta Lejon och nu huvudrollen som Billy Elliot på Malmöoperan. Han får dessutom fantastiska recensioner.

- På premiären i Malmö spelas rollen dess bättre av en fantastisk tolvårig Grim Lohman, som kan allt, som med den största självklarhet gestaltar Billys väg till balettdansare i en industristad i norra England, skriver DN.
Tufft schema
Den 13 februari had den svenska uppsättningen av musikalen ”Billy Elliot” premiär på Malmö Opera. Produktionen är ett samarbete mellan Stockholm Stadsteater och Malmö Opera. För regin svarar Ronny Danielsson och schemat för Grimm är tufft. Han är hemma på söndagarna, går i skolan på måndagarna och flyger sedan ner till Malmö med läxor och tufft arbetsschema under veckan på Malmöoperan. Sedan i mars har han haft tio lektioner i veckan, fördelat på fem dagar. Stepp, balett, akrobatik och hiphop är bara några exempel på vad han får lära sig.

– Vi såg musikalen på bio när den sändes live från London. Jag trodde aldrig jag skulle kunna göra huvudrollen, den är för svår. Kanske rollen som hans kompis, Michael, säger Grim till tidningen “Vi i Sundbyberg”.

Omkring 100 barn sökte roller, varav 16 gick vidare i en första uttagning. Sex pojkar har fått roller – Grim Lohman är en av de som får göra huvudrollen.
Vill dansa
”Billy Elliot” har naturligtvis inte samma politiska laddning i Sverige som i England, men huvudbudskapet i Ronny Danielssons version är också: var sann i det du gör, och var inte rädd för att vara dig själv.

Grim Lohman har inte märkt av samma tuffa attityd som Billy Elliot, men valde att börja på Kulturama inför fjärde klass, eftersom han fick hålla på mer med sång och dans där.

– Innan var det ingen annan som höll på, men jag blev aldrig retad. Här är alla som jag. Alla kompisar vill samma sak, säger han till tidningen Vi i Sundbyberg.

Någon anknytning till dans och teater har han inte genom sin närmaste familj. Men hans mormor har varit skådespelerska vid Västerbottensteatern. I framtiden kan han tänka sig att jobba även med annat inom branschen än just att dansa och sjunga.

Vallentuna 2016-02-24

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Hunnit med mycket
  2. Tufft schema
  3. Vill dansa

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

-If you need a broken man to love, break your your husband.

John Garfield (Force of evil -48)© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2018.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict