Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Ger kvinnorna en röst

Ger kvinnorna en röst
Var tredje kvinna i världen har blivit eller kommer att bli utsatt för sexuellt våld någon gång under sin livstid. Avsaknaden av filmer på temat gjorde att Begonia kände sig tvungen att ge kvinnorna en röst.

Stödgruppen
Som tidigare millenniemålsambassadör för Svenska FN-förbundet ligger Begonia Randhac bakom kampanjen #taställning för att uppmärksamma våld mot kvinnor. Hon har också varit jourkvinna och suttit i den juridiska gruppen på kvinnojouren, samt engagerat sig för ensamkommande flyktingbarn och flyktingkvinnor, vilket givit henne insyn i unga flickors tillvaro vad gäller just sexuellt våld. Begonia är vill ge dessa människor en röst och ett utrymme att fritt diskutera deras verklighet utan att tillåta någon så mycket som kommentera eller ifrågasätta deras upplevelser.

- När en är engagerad och konstant hör och jobbar emot dessa problem, är det svårt att inte ta ställning och aktivt arbeta för förändring. Jag ville ge dessa människor en röst och ett utrymme att fritt diskutera deras verklighet utan att tillåta någon så mycket som kommentera eller ifrågasätta deras upplevelser.

Filmen handlar om en gruppterapi för unga kvinnor som blivit utsatta för sexuellt våld, hur de bearbetar sina traumatiska upplevelser och hur de finner stöd hos varandra. Därför kändes titeln ”Stödgruppen” ganska passande.

Begonias förhoppning är att filmen ska verka dels som en helningsprocess men också ge mod för andra som fallit offer för/överlevt våldtäkt att våga prata om det. Hom upplever att det idag är mer tabubelagt att prata om våldtäkt än själva handlingen.

- Om vi inte talar om sexuellt våld i det allmänna rummet, kommer det bli svårt att komma till en konkret lösning kring problemet, förklarar hon.
Ny bakom kameran
Begonia sätter berättelsen i främsta rummet och tänker inte låta teknik vara något hinder. Filmen är visserligen inspelad med en Black Magic men är helt privatinasierad vilket ställde ovanliga krav.

- Haha, jag vet inte ens om jag vill dela med mig av detta eftersom jag kommer låta som en riktig amatör, men det kanske också visar på vi varit ganska påhittiga när det kommit till utnyttja den teknik vi har. Jag ville göra en åkning med kameran, men hade varken råd eller tillgång till en räls, så jag tog en skateboard och placerade kamerastativet på den och körde en åkning i alla fall. Man tager vad man haver.

Filmen har flera skådespelare från Filmcafe.se i huvudrollerna och från och med den 8 april kommer filmen att kunna ses på såväl nationella som internationella filmfestivaler. Filmen får sin världspremiär på International Female Film Festival Malmö.

Vallentuna 2016-03-28

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Stödgruppen
  2. Ny bakom kameran

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Begonia
Arabella
Julia
Niqi
Therese Zoë
Kim
Filmklippare
Isabella
Manusförfattare
Begonia
Producent
Begonia
Regissör
Begonia
Rollbesättare
Begonia

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- If you see Bobby could you tell him I love him? - Ok, if I see Bobby I`ll tell him I love him.

Scary Movie, 2000© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict