Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Från Mockfjärd till Australien

Från Mockfjärd till Australien
Jonathan Wilhelmsson är medlem på Filmcafe.se och en filmskapare från Mockfjärd. När han som 14-åring började göra filmer tillsammans med sina vänner i Mockfjärd trodde han aldrig att jag en dag skulle göra film i Sydney och vinna fina filmpriser.

Sista människan på jorden
Idag bor Jonathan i Australien och studerar på Sydney Film School och nu har hans senaste kortfilm släppts on-line, en samproduktion mellan Film i Dalarna och Sydney Film School. Han har skrivit och regisserat kortfilmen “Waltzing Tilda” och hans vän Raquel Linde från Spanien har producerat. Svenska artisten Carita Boronska har komponerat filmens musik och Erika Iljero och Henning Winnberg från Falu-bandet ’Dotty Blue’ har skapat filmens titellåt; en punk version av den klassiska Australiska sången ’Waltzing Matilda’ som filmen fått sitt namn ifrån.

“Waltzing Tilda” är en dramakomedi och handlar om Tilda och hennes liv som den sista människan på jorden. Tilda spelas av en ung och talangfull skådespelare som heter Holly Fraser och filmens andra stjärna är kaninen Bandit som spelar Tildas vän Shane, en talande (och svärande) kanin.
Inspelad i Sydney med visuella effekter
“Waltzing Tilda” spelades in för ett år sedan på flera olika platser runtom Sydney, vid operahuset, the Australian Museum samt ett känt, 150 år gammalt övergivet hotell.

- Filmen var ett väldigt stort åtagande, speciellt med tanke på de begränsade resurser vi hade tillgängliga. Många var inte helt säkra på att vi skulle klara av det så det är jätteroligt att vara i mål nu. En av sakerna som lockade mig att göra filmen var att se om vi på en väldigt liten budget kunde återskapa en miljö som man oftast bara ser i stora Hollywoodfilmer, och skapa ett post-apokalyptiskt Sydney, berättar Jonathan.

Jonathan hade redan erfarenhet av visuella effekter och med hjälp av de kunskaperna målade han digitalt bort människor från centrala Sydney så att bara Tilda och kaninen Shane fanns kvar. Med hjälp av visuella effekter demolerades även kända landmärken som Sydney Tower och Queen Victoria statyn, samt operahuset som Tilda målar med graffiti.
Pris för bästa film
Filmen hade sin premiär på The 25th Sydney Film School Festival i december förra året där den bland 180 filmer vann pris för bästa film, bästa regissör, bästa producent, bästa klippare och publikpriset. På festivalen var även George Miller, regissören till Mad Max, och teamet fick träffa honom. Filmen har också blivit utvald till the Depth of Field International Film Festival i USA och är en finalist och nominerad till ett pris på Stockholm Independent Film Festival som arrangeras i juli.
Trailer
Visuella effekter
Kortfilmen

Vallentuna 2017-06-30

Betygsätt

 2 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

James Dean hette från början James Byron och Whoopi Goldberg hette faktiskt så mycket som Caryn Johnson© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict