Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Första s3D-filmen i Sverige

Första s3D-filmen i Sverige
Sveriges första stereoskopiska 3D-animerade långfilm är officiellt i produktion! Studion ligger i Stockholm och samproducerar med en dansk studio. Två tredjedelar av projektet produceras i Sverige.

En kanin på resa, i s3D
Petter Lindblad, producent och medlem på Filmcafe.se, berättar att filmen handlar om en en liten kanin som beger sig ut på en fantastisk resa för att återförenas med sin familj.

- Regissören Esben Toft Jacobsen och jag har arbetat tillsammans sen början av 2007. Då var det en 6,5 minuter lång animerad film för förskolebarn som vi producerade ihop. Sedan dess har vi utvecklat och producerat flera olika projekt så det var naturligt för oss att fortsätta arbeta ihop på det här projektet.

Filmen, som har arbetstiteln ”Beyond Beyond”, presenterades första gången på Cartoon Movie i Lyon i Mars. Det är Sveriges första stereoskopiska film någonsin och animeras på ”Copenhagen Bombay’s” studior i Stockholm och Köpenhamn.

- Vi gör filmen i 3D av flera olika anledningar; en är att det kan ger en större omslutande upplevelse där det känns mer som man är inne i filmens universum- och när det är 3D-animation så är det inte så mycket svårare att göra den i 3D. Stereoskopisk eller s3D-film kallar vi det. En annan anledning är att det är en stor efterfrågan hos distributörerna internationellt efter just s3D-filmer, och det kan ge filmen ett större internationellt liv. T.ex. så är det nästan omöjligt att sälja sin film till Kina eller Korea om den inte är s3D, de går väldigt starkt efter den typen av filmer. Sen måste jag ju också erkänna att jag gillar utmaningar när jag producerar film, och att producera den första s3D-film någonsin i Sverige är ju en väldigt spännande utmaning, förklarar Petter.
Animerad film för barn och ungdomar
”Copenhagen Bombay” grundades 2006 och fokus är animerad film för barn och ungdomar. De lyfter särskilt fram nya talanger i teamet, egna manus och en unik visuell stil, vilket redan gett dem uppmärksamhet.

- Om man vill arbeta som kreativ inom animerad film så rekommenderar jag att hålla igång ditt hantverk hela tiden, teckna, måla, skapa - utmana dig själv för att hela tiden bli bättre. Men framför allt, se till att ha kul på vägen och bli duktig till att kommunicera då det är en team-insats. Vill du bli producent så kan jag varmt rekommendera att gå min väg som civilingenjör inom mediaproduktion på KTH eller en annan skola, eller satsa på en producentutbildning på en bra filmskola som STDH i Stockholm, Den Danska Filmskolen i Danmark eller andra breda filmutbildningar. Och komplettera med teknisk kunskap, då det är en av de viktigaste verktyg jag har med mig in i projekt – en teknisk förståelse för hur man kan gå tillväga, och på det sättet kunna vara en tekniskt kreativ partner till en regissör, berättar Petter.

I Sverige kommer filmen att distribueras av Noble Entertainment som också har rättigheterna i Norge och Finland.

Vallentuna 2012-10-04

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. En kanin på resa, i s3D
  2. Animerad film för barn och ungdomar

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Aniz
Mr Foradi
Linnea
Elix
Linnea
Eliza
Linnea
Eliza
Artist
Anna
Don´t be sensitive/Be
Dansare
Lycke
naken
Natasha
Dansare
Ulla
Steppdansare
Mimare
Frieda
Mime Princess
Modell
Isabella
kvinna
Skådespelare
Birgitta
Flickvän
Caroline
Prudence
Greta
Kompis
Helena
American voice
Karin
Åse
Mats
Huvudroll (Felix)
Nathalie
Mördare
Rahul
Michael
Speaker
Helena
American voice
A-foto
Marcus
Digitala effekter/ Compositing
Ivan
Huvudsminkör
Linnea
Eliza
Inspelningsassistent
Filip
Kompositör
Gustav
Petter
Musiker
Gustav
Producent
Jesper
Mikaela
Projektledare
Mikaela
Regissör
Mikaela
Övrigt/ Ej specifiserat
Ioana
event-personal

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- I'm trying to make an intelligent film about murder, whilst actually doing the murders.

The Last Horror Movie, 2003© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict