Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Fomo sapiens

Fomo sapiens
Philip Hughes och Milla Bergh spelar huvudrollerna i “Fomo sapiens”som vunnit pris för Best Comedy Short Film.

Globalt fenomen
Philip Hughes och Milla Bergh spelar huvudrollerna i “Fomo sapiens”. Båda är medlemmar på Filmcafe.se och i mitten av mars blev filmen utvald att visas på den italienska kortfilmsfestivalen The European Independent Short Film Night, i staden Cles, i norra Italien. Där vann den också pris för Best Comedy Short Film.

Kanske är det filmens tema, att vara beroende av sin mobiltelefon, något som engagerar publiken. Det är något som människor kan känna igen sig i över hela världen och regissören Viktor Hertz, 34, vill få oss att skratta åt vårt beteende.

– Jag visste väl att det var ett ganska globalt fenomen med mobilberoende, men det var ändå kul att se att filmen funkar i andra länder. Språket är ingen barriär, om man har innehåll som folk känner igen sig i.
Fear of missing out
Filmen lånar en del av sitt namn från akronymen FOMO – ”fear of missing out”. Uttrycket representerar rädslan för att missa någonting spännande eller roligt – antingen i flödet på sociala medier, eller i verkliga livet. För paret i ”Fomo sapiens” leder deras besatthet av mobiltelefonerna till att de missar själva restaurangupplevelsen.

– Det började med en idé till en sketch som skulle vara en kommentar till vårt bisarra förhållande till våra mobiler och till att vara tillgängliga. Jag ville också se hur långt man kan dra ett sånt skämt, eftersom punchlinen kommer ganska tidigt, säger regissören Viktor Hertz.
Första filmen
Någon längre erfarenhet av att göra film har Viktor Hertz inte. Till vardags arbetar han nämligen som grafisk formgivare. Han har läst filmvetenskap på universitetet, men inte gått någon praktisk utbildning. ”Fomo sapiens” är den första film som han skrivit och regisserat själv. Finansieringen fixade han tillsammans med en kompis.

– Om man har en bra idé behöver man inte kunna så mycket egentligen. Det handlar mer om att jobba fram en idé och att samarbeta med de som kan. Vi ville inte vänta på bidrag och bolla med finansiärer, vi bara gjorde det helt enkelt, säger han.

Se Filmcafemedlemmarna Philip Hughes och Milla Bergh briljera i kortfilmen Fomo sapiens, som finn på SVT Play fram till november.

Vallentuna 2017-05-28

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Globalt fenomen
  2. Fear of missing out
  3. Första filmen

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Rebecka
Barnvakten Sara
Övrigt/ Ej specifiserat
Philip
Jonas

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Sedan 1989 får de som delar ut oscarstatyetterna inte lov at säga "And the winner is..." Det insinuerar at alla de andra är förlorare. De måste därför säga "And the oscar goes to..."© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict