Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Filmar med Steven Seagal

Filmar med Steven Seagal
Det är ett spännande år för filmregissören Titus Paar. På Filmfestivalen i Cannes lanserades två av hans filmer. The Perfect Weapon med Steven Seagal och Legend Of Dark Rider som han vann pris med i Hollywood.

Började med långfilm
Är du medlem på Filmcafe.se har du haft möjligheten att följa Titus då han sökt medverkande på sajten vid flera tillfällen, men annars kanske namnet inte känns igen, ännu. Han en av alla svenskar som arbetat länge med film och t.om. har en internationell filmkarriär på gång.

Intresset för film tog sin början när Titus Paar gick en teaterkurs som sexåring. Intresset för filmarbete växte och han gick direkt på långfilmsformatet. Vid 15 års ålder långfilmsdebuterade han som manusförfattare och regissör med vilda western-rullen Gold Fever.

– Det var där jag hittade min kärlek till film, när jag såg halva publiken sitta och gråta till min larviga cowboy-film, berättar han för SVT.

Som sextonåring gjorde han skräckfilmen ”Mördarhundarna” och som sjuttonåring ”Hydra”. Genombrottet kom som 19-åring då han regisserade feelgood-komedin ”Mormor är punkare”. Den ska han nu försöka ta vidare till Hollywood för en amerikansk remake med namn ”Grandma Is A Punkrocker”.
Uppmärksammad i Hollywood
För Titus Paar är filmskapandet något som puttrar på jämte brödjobbet som reklamfilmsregissör. På riktigt lossnade det för ett år sedan. Då hade han sedan några år jobbat med sitt egna projekt ”Legend Of Dark Rider”. Ett mörkt fantasy-äventyr med känsla av ”Game Of Thrones”. Den är inspelad i en vikingaby i Adelsö med svenska skådespelare.

Budgeten på 80.000 har han och andra skramlat ihop ur egen ficka. Samtliga medverkande har ställt upp ideellt. Den i långfilmssammanhang ytterst blygsamma summan pengar har helt och hållet lagts på material, smink och effekter.

– När sådant här dyker så är det ganska lätt att få med duktigt folk, säger han och menar att Sverige är fullt av talangfulla men uttråkade reklamfilmare.

Inspelningen av ”Legend Of Dark Rider” gjordes med stöd från Film i Gävle, vilket gläder Titus Paar.

– Alla andra regioner jag gick till skrattade åt mig, nästan hånade mig.

”The Perfect Weapon” med Steven Seagal kom att bli nästa projekt. Erbjudandet om att regissera den kom efter att trailern till ”Legend Of Dark Rider” kom ut för ett år sedan och Dolph Lundgren och John Carpenter kommit med positiva genmälen. Att synas i Cannes är viktigt för att nå ut.

Nu är sex långfilmsmanus klara. Men mycket ska stämma innan filmerna får finansiering och kan göras. En mycket viktig punkt är att ha etablerade skådespelare med, vilket börjar lösa sig för Titus Paar.


Vallentuna 2016-06-23

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Började med långfilm
  2. Uppmärksammad i Hollywood

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Skådespelaren Dolph Lundgren har en akademisk examen från Kungliga tekniska högskolan.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict