Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Filmpoliser till er tjänst

Filmpoliser till er tjänst

Är du trött på att poliser i svenska filmer inte uppträder trovärdigt? Lösningen stavas C.A.P och står för "certified acting as police officer".


Idén kommer från USA

För cirka fem år sedan började initiativtagaren Rickard Castefjord och några vänner diskutera på vilket sätt filmpoliser kunde bli trovärdigare.

- När jag bestämde mig så blev det en hård resa att få politiker och myndigheter att förstå det positiva. Bara att få dem att förstå att Sverige kan bli större internationellt genom bättre film och tv, var en nöt att knäcka, berättar Rickard.

Upplägget kommer från en vän till Rickard baserad i USA. De arbetade tillsammans i Hollywood Stunt Show och nu driver kompisen ett stort företag i USA med inriktning på trovärdiga filmpoliser. I Sverige har C.A.P också vuxit och nu har det gått så långt att polismästaren själv ber folk att vända sig till C.A.P när det behövs filmpoliser.

Inte varit straffad

Alla som genomgår utbildningen i C.A.P får ett certifikat som visar att de förutom skådespelarträning även kan hantera vapen och andra färdigheter inom det polisiära. C.A.P har 64 aktiva medlemmar och ingen har tidigare varit straffad. För att bära en polisuniform så krävs det att du gör det med en känsla av trovärdighet och stolthet, berättar Rickard.

- Hur skulle det se ut om ”svensson” sitter och tittar på en Stig Larsson-thriller och känner igen en buse i filmen som bär uniform?

Oavsett budget på film ska en medlem i C.A.P få ersättning för resor, utlägg, mat och minst 500 kronor. Det är upp till var och en om man vill ta de mindre betalda jobben då alla filmer inte har en stor budget.

Flera kommersiella produktioner i bagaget

C.A.P har hittills medverkat i 16 olika produktioner varav 14 kommersiella. Många nya produktioner är på gång.

- Vi har precis avslutat en produktion med First Edition Pictures och kommer fortsätta med tre till. Vi har även hjälpt till med Lucas Moodyssons nya film, berättar Rickard.

Nästa gång du tittar på en svensk polisfilm är sannolikheten stor att C.A.P varit på uppdrag.


Vallentuna 2008-03-10

Innehåll

Betygsätt

 2 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Izabella
Polis
Krister
Civilklädd polis vid n
Peter
Filmpolis
Tommy
Polis
Skådespelare
Christer
Polisträning / C.A.P
Emil
Utbildning till Insats
Tommy
Polis
Statist
Emil
Utbildning till Insats

Övriga länkar


Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

-Maybe she was all right, and maybe Christmas comes in July. But I didn't believe it.

Humphrey Bogart om Lizabeth Scott (Dead Reckoning -47)© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict