Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Filmcafé bjuder på påskägg- bättre än godis

Filmcafé bjuder på påskägg- bättre än godis

Är man intresserad av film och det drar ihop sig till påsk kan man ju inte låta bli att nämna några ord om fenomenet påskägg. Och nä, de har inget med höns att göra- utan om dolt extramaterial på DVD:er.


Underhållning, klurigheter och en överaskning

Principen är densamma som för de klassiska Microsoft Office-pojkstrecken, där anställda bäddade in flipperspel och flygsimulatorer i word- och Excelprogram. Det kan även vara en rolig animering, ett litet spel eller kanske en rolig text. Kända påskägg i datorprogram är Flygsimulatorn i Microsoft Excel 97 och Flipperspelet i Microsoft Word 97.

Med rätt knappkombinationer vid rätt tillfälle kommer du åt överraskningar som kan vara allt från roliga klipp till grafittivärldens tags. Här kommer några härliga exempel!

The Ring

Pila neråt bland alternativen på huvudmenyn tills markören försvinner. Tryck på Select. Nu får du en privat, oavbruten visning av filmen i "The Ring” som tar kål på alla. Det riktigt oroande är att du inte kan avbryta sekvensen, alla knappar är ”låsta”. Svara inte i telefonen när det ringer!

Förlängda ”Sagan om ringen”

Välj ”Select a scene” på första dvd-skivan, markera scen 27 och tryck på nerpilen. En ring blir synlig. Klickar man på den kommer Peter Jackson fram och presenterar sketchen. Här finns en MTV-parodi där Jack Black och Sarah Michelle Gellar är med i rådslaget hemma hos Elrond. Black har piercat fast ringen på ett opraktiskt ställe.

Förlängda ”Sagan om de två tornen”

Välj ”select a scene” på första dvd:n, markera scen 30 och klicka på nerpilen. Även då kommer det fram en ring som man väljer för att hitta godiset. Där finns det mycket underhållande tacktal som Andy Serkis/Gollum höll på MTV-galan när Gollum valdes som bästa animerade figur.

Pirates of the Caribbean

På ”Pirates”- dvd 2 väljer man ”Moonlight serenade” och ställer sedan markören vid ”main menu”. Genom att klicka två gånger på nerpilen så får du dödskallens tand att lysa upp. Klicka enter/OK och en intervju med Keith Richards visas. Ni som undrar vad Rolling Stones-gitarristen tycker om att vara förebild för sjörövaren i ”Pirates of the Caribbean” får svar.

Exempel på egna påskägg att leta efter

I ”Pang i bygget-boxen” kan man hitta en video på hur det gick med huset som var exteriör till Fawlty towers. På boxen med ”Gudfadern” finns en scen från Sopranos där Gandolfini och de andra försöker titta på Gudfadern och pratar om sina favoritscener. I ”En fisk som heter Wanda” finns några bortklippta scener som påskägg och i första säsongen av ”The office” kan man få se David Brent sjunga hela ”Freelove freeway” om man är på det humöret.

Påskägg är kul och här kan ni nästan äta ihjäl er:
http://www.eeggs.com/tree/1899.html
http://www.dvdeastereggs.com/showTitles.php

Tipsa om påskägg i den här forumtråden!


Vallentuna 2008-03-19

Betygsätt

 2 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- What an excellent day for an exorcism.

Exorcisten, 1973© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict