Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Film mot alla odds vinner stort

Film mot alla odds vinner stort
Begonia Randhav har gjort en kortfilm mot alla odds. Hon har skrivit, regisserat, producerat och skådespelat i samma film och nu tagit stor slam på Top Indie Film Awards!

Film mot alla odds
Då “Vägen hem” var Begonias första kortfilm som hon skrivit, producerat och regisserat kände hon av att många inte vågade stötta projektet rent finansiellt. Länsgränsen mellan Bålsta och Stockholm underlättande inte heller saken, även om Stockholm läns landstings filmkonsulent gillade både manuset och storyn. Så hon använde alla sina sparpengar och gav sig fan på att göra en kortfilm mot alla odds.

- Det har varit mycket jobb men helt klart väl efter det uppskattade resultatet, förklarar hon.

Begonia Randhavs kortfilm ”Vägen hem” blev nyligen utsedd till bästa kortfilm och han vann för både bästa regi och bästa skådespelerska. Hon nominerades även för bästa manus och bästa musik för samma film på festivalen.
Idén har funnits i många år
“Vägen hem” behandlar frågor som den humanitära katastrofen, flyktingsituationen och ett familjeband som sätts på prov under en flykt. Idén har funnits hos Begonia i många år.

- Jag har varit engagerad för ensamkommande flyktingbarn och flyktingfrågor under en väldigt lång tid. Men jag ville helt enkelt få tittaren att få en vidare förståelse för vilka samvetskval en flykting står inför såväl när den flyr sitt land, som när den anlänt till vad den tror är sin slutstation och början på sitt ”nya liv”.

Begonia hade väldigt svårt att bara sitta och blunda för mina medmänniskors livsöden och kände att hon behövde göra någonting nu. Som flykting eller nyanländ i ett nytt land är du i stort sätt döv och stum för större delen av samhället. Hon ville ge dem en röst och hennes historia är bara en av många unika historier.

- Det som drev mig till att göra den här filmen var just att det då inte fanns många filmer som behandlade just det här ämnet. Jag valde dessutom att fokusera handlingen ur ett kvinnligt perspektiv, då kvinnor många gånger är den grupp som oftast glöms bort i krig.
Finns det inget som kan stoppa dig
Begonia hade aldrig gjort film bakom kameran tidigare, utan är egentligen skådespelare. Hennes intresse för att berätta historier på alla möjliga plan drev henne att testa på arbetet bakom kameran också.

- En del kanske tycker det är lite kaxigt att som oskolad filmskapare försöka sig på att göra en film, men har man en vision, vilja och ett extremt driv, finns det inget som kan stoppa en.

Begonia använde Filmcafe.se för att hitta de övriga skådespelarna men även filmfotografen kom hon i kontakt med via sajten. Men vad var egentligen mest krävande under inspelningen?

- Åh, gud… Jag hade förträngt detta, men jag kidnappade mitt filmteam mitt i natten och körde upp till Norrland eftersom jag behövde mycket snö i en scen som vi skulle spela in. Och i den här scenen var jag tvungen att springa i kortärmat i en halvmeter hög snö och minusgrader. Det slutade med att jag fick hypotermi, men vi satte åtminstone scenen, haha! Allt för konsten!

För tillfället visas filmen på olika internationella filmfestivaler men Begonia hoppas på att eventuellt kunna sälja den till någon kanal efteråt. Samtidigt som “Vägen hem” har sin festivalturné befinner sig Begonia i post-produktion på sin andra kortfilm som går under namnet “Stödgruppen” och behandlar ämnen som våldtäktskulturen och systraskap.

Vallentuna 2016-01-27

Innehåll

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Bobo
Advokat till barnflick
Lars
P Waldau
Koreograf
Karolina
Koreograf
Skådespelare
Begonia
Sabah
Ellen
Lina mfl.
Emil T.
biroll
Frida
Huvudroll
Isabelle
Polis
Magnus
Leif Spånbo-Förhörsled
Matilda
Anna-Karin
Nathalie
Diane
Ola
Samuel
Patrick
Huvudroll (Patrik)
Pierre
John
Sara
Evelina
Susann
Anette Linde
Tobias
Phil Poysti
Statist
Dan
Patrik Waldau
Daniel
Knarklangare
Elsa
Bröllopsgäst i kyrkan
Josefine
Anna (Kristi bruds sla
Nina
Församlingsmedlem
Nina
Tärna åt Kristi brud
Panteha
Bröllopsgäst
Petra
EMMA GEMBÄCK
A-foto
Henrik
Digitala effekter/ Compositing
Henrik
Filmklippare
Isabella
Isabella
Hårstylist
Magdalena
Inspelningsassistent
Sandra
Ljudläggare
Isabella
Manusförfattare
Begonia
Henrik
Johan Marenius
Pierre
Maskör
Magdalena
Producent
Begonia
Pierre
Robert
Regissör
Begonia
Johan Marenius
Pierre
Robert
Rollbesättare
Begonia
Sminkör
Magdalena
Videoredigerare
Henrik

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

-Hey, that`s a nice perfume. Something new. Attracts moscuitoes and repels men.

Lee Marvin och Gloria Grahame© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict