Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Brannbom om nya distributionssätt

Brannbom om nya distributionssätt

Äntligen ser det ut att hända saker på Sveriges arena för oberoende filmare och Internet är en stor anledning till att de nu kan nå ut med sina alster. Filmer distribueras som aldrig förr och utan hjälp från de stora distributörerna, vilket säkert innebär en rejäl vitamininjektion för branschen. Nyligen släppte Filmcafémedlemmarna Henric Brandt och Stefan Bommelin sin film Overkill på DVD.


De har filmat sedan 1995

Henric och Stefan har filmat sedan 1995 då de träffades på medieprogrammet på Fredrika Bremer gymnasiet i Haninge. En utbildning som de inte tycker att de lärde sig så mycket på förutom att de lärde sig redigera i Premiere! Det är därför de gärna driver med medieutbildningar i sina filmer. Titta bara på trailern till Overkill! Henric och Stefan kallar sig BRANBOMM FILM och koncentrerar sig på produktion av lång och kortfilm. För tillfället arbetar de med deras mest ambitiösa projekt hittills. Det är en långfilm som heter Död vid ankomst och är tänkt att bli cirka 110 minuter lång.

Flera filmer på gång

Sedan jobbar vi med fyra kortfilmer samtidigt. Har du Vaknat, Lejon i sista Sekund, Control Alt Delete och Mörka tankar. Har du vaknat är inspelad och klar och skall klippas när vi köper in den nya redigeringen som klarar av HDV. Lejon i sista Sekund är ett originalmanus som vi har fått äran att filma och de andra två är filmer som jag håller på och skriver. Vid sidan om allt detta så filmar vi lite musikvideor och en del dokumentärer, berättar Henrik.

Hur lång tid tar det att göra film

Vi kan konstatera att produktionstakten är hög. Ändå tog det fyra år, fyra månader och femton dagar från första inspelningsdagen till att Overkill nu finns att köpa på DVD. Från början var filmen tänkt att bli en kortfilm men efter att förutsättningarna blivit oväntat mycket bättre skrevs manuset om. Hur växte idén att göra Overkill fram?

Det blir aldrig som man tänkt sig

- Originalfilmen som jag från början tänkte göra var bara akt 3 av den färdiga filmen. Efter nästan ett års förberedelser så började vi filma den 1 augusti 2001 Vi var klara med den sista scenen 3 november 2002. Därefter var det insert inspelning och klippning och musik komponering. Filmen hade premiär den 25 september 2004 och nu finns DVD:n att köpa. Filmen heter Overkill för att de mesta i filmen är lätt överdrivet förklarar Henrik. Stora inspirations källor är filmer som Big trouble in little China, James Bond och action inspirerad från filmer producerade på 80-talet.

Tekniken bakom filmen

Filmen är inspelad med en Sony digital 8 videokamera och redigerad i Premiere. De är missnöjda med kameran men tycker att det finns fördelar med Premiere eftersom Photoshop är nära sammankopplat.

- Nackdelen är att det är gammalt och labilt. Kraschar ofta och sen det faktum att den inte är gjort för långfilmer gör inte saken bättre. Men med diverse krångel så fixade det sig.

Framtiden för BRANBOMM FILM stavas Död vid ankomst. Som tidigare beskrivits är det deras största projekt hittills. Den innehåller 56 roller varav flera roller satta via Filmcafé. Det är en Action/thriller/drama som utspelar sig i underbar natur och hård stadsmiljö. Den är inspirerad av en verklig händelse som jag läste om i Aftonbladet i augusti 2001. Det uppdateras en massa information om filmen hela tiden på www.branbomm.se

- Död vid ankomst filmas med externt ljud och i HDV. Vi har köpt in en Sony HDV kamera till denna film. Allt är 10 gånger större och mer avancerat. I denna film har jag en otroligt duktig inspelningsledare och scripta till hands som heter Penelope Papakonstantinou. Hon hittade oss via Filmcafé.


Vallentuna 2005-12-22

Betygsätt

 2 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Fredrik
Axel Wadd (Huvudroll)
Hanna
Offer och zombie
Henric
biroll: Slemmig kund
John
Voice over (trailer)
Manusförfattare
Henric
Producent
Henric
Regissör
Henric

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- You can break a man`s skull. You can arrest him. You can throw him in a dungeon. But how do you fight an idea?

Ben-Hur, 1959© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2018.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict