Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

En film om sociala tabun

En film om sociala tabun
Tack för senast är producerad av Jessica Liander och har nyligen vunnit World of Shorts 2013. Som en del i priset visas den som Highlight i Short Film Corner under filmfestivalen i Cannes 15- 26 maj. Filmens regissör, Jakob Beckams, har fått ackreditering till festivalen och kommer att vara där för att sälja filmen.

Sociala tabun
Inspirationen till filmen kom från sociala tabun, hur man bör och inte bör bete sig på en social tillställning, en fest eller middag.

- Jag började jag rota i jobbiga händelser på fester när jag var fjortis och så slog jag ihop allt, säger regissören Jakob Beckman.

Filmens titel, ”Tack för senast”, var ursprungligen en replik i filmen men som nu klippts bort. Det är en artighetsfras som ska sammanfatta handlingen i filmen eftersom den handlar om två olika sociala tillställningar; en som händer nu och en som karaktärerna försöker minnas.
Producerad med teknikstöd
Filmen är producerad med kontant- och teknikstöd från Filmbasen och teknikstöd från Filmcentrum Stockholm. Filmbasens Canon EOS 7D + plus diverse olika linser, stativ och handrigg. Ljusutrustning från Filmbasen och Filmcentrum.

Filmen är klippt i Final Cut på en MacBook Pro. Pengar kommer i övrigt från filmens producent och medproducent.
Flera framgångar
Målet med ”Tack för senast” är att nå ut till en så stor publik som möjligt. Den har redan visats på SVT två gånger och finns tillgänglig på svtplay till 19e maj och på dazoo.com. Filmen har visats på flera filmfestivaler i bland annat Sverige, Belgien, Tyskland, Ukraina, Italien, Spanien och Kroatien.”Tack för senast” vann även brons i individuella klassen på Sveriges Kortfilmfestival 2012 och priset för Bästa manliga skådespelare i individuella klassen gick till Filmcafémedlemmen Joakim Granberg som spelar Lars i filmen.

Vill ni också tävla med kortfilm på nätet? World of shorts är en kortfilmstävling som arrangeras av kortfilmssajten Daazo.com, som arbetar med att skapa en plattform för kortfilm där filmare kan nå ut till en större publik.

Vallentuna 2013-05-14

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Sociala tabun
  2. Producerad med teknikstöd
  3. Flera framgångar

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Sabina
Klara
Sovi
Lyxig middagsgäst på S
A-foto
Ola
C-foto
Åsa
Kostymör
Amanda
Ljudtekniker
Daniel
Producent
Jessica
Scripta
Eric

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- If love is a game, it has to be the hardest game in the world. After all, how can anyone win a game where there's no rules?

15/Love, 2004© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict