Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Debutant till Cannes

Debutant till Cannes
Victor von Schirachs debutfilm reser till Cannes. Den svenska kortfilmen Pleasure är klar för att visas på den berömda filmfestivalen och intresset är stort för projektet.

Skådespelaren som blev regissör
Victor är medlem på Filmcafe.se och mest känd som skådespelare. Vi har sett honom i bl.a. Svartsjön (TV3), Elsas Värld (TV3) och Aerobics - A love Story, men nu gör Victor sin egen film; en film om sexuellt våld. En film som sticker ut, ifrågasätter och provocerar. Men att agera framför kameran kunde inte Victor hålla sig ifrån. En av huvudrollerna spelas av det unga stjärnskottet. Det var dock först efter ett sent avhopp som Victor hoppade in.

- Parallellt med skådespeleriet har jag ända sedan tiden på Stockholms Teaterinstitut inspirerats till att göra film, berättar Victor.

Svenska kortfilmer är ofta populära utomlands och några av de absolut första som tog sig en titt på filmen var festival-arrangörerna i Cannes. De lovordade den och tog genast in den på årets festival. En bedrift som få lyckas uppnå med sin första kortfilm. Victor vill skapa en egen produkt, från idé till färdig film och kärleken till hantverket och konsten är stor. Så stor att Victor förälskat sig i processen.

- Det här är något jag älskar. Jag försöker undvika att uttrycka mig i termer som bra eller dåligt. Jag tar vara på den kreativa processen och låter mina medskapare vara bra på just sin sak. Min gamla ideella förening gjorde ett namnbyte till Gravity Film Sweden och filmarbetare från när och fjärran samlade sina erfarenheter och skapade Pleasure. Det var under inspelningen av Svartsjön på TV3, som jag kände att det kliade i fingrarna. Jag ville skapa något. Jag insåg att jag inte hade regisserat på länge”, förklarar kortfilmsdebutanten själv.
Rätt folk omkring sig
Efter att ha läst cirka 50 manus, hittade Victor manusförfattaren Rhonnie Fordham från Bainbridge, Georgia i USA. Manuset hette först The Blood Job. Den var till en början mer stereotyp.

- Vi fick till ett fantastiskt samarbete och jobbade ihop med manuset. Efter lite feedback och finslipningar blev det klart. Allt gick väldigt fort. Hans engagemang var enastående. Vi samtalade över Skype och Facebook, Rhonnie och jag. Produktionen tog mig två månader och jag hittade min medspelare Björn Lundqvist, som jag själv tycker är en fenomenal skådespelare, berättar Victor.

Victor har även varit post-producent för filmen och beskriver det som en ren njutning att arbeta med teamet. Musiken är specialskriven för filmen av kompositören Anton Berlin, ett riktigt stjärnskott inom vår tids filmmusik! Även bandet Moment specialskrev en låt ”it’s you” till filmen.

- Det gäller verkligen att ha rätt folk omkring sig. Det är nog den största styrkan som jag har som producent - att skapa kontakter och underhålla dem. Jag är väldigt tacksam för att de som väljer att ställa upp vill ställa upp. Annars blir det svårt att utvecklas som regissör om ingen vill göra något för en. Tack alla som känner att det jag gör är intressant. Jag själv tycker det är galet och knäppt, men roligt och viktigt, avslutar Victor von Schirach.

Nu håller vi tummarna för att ”Pleasure” får mycket uppmärksamhet på Cannes Shortfilm Corner!

Vallentuna 2017-03-28

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Skådespelaren som blev regissör
  2. Rätt folk omkring sig

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- Jag kunde ha våldtagit dig men oss emellan är jag trött på den sortens kärlek. Det blir lite torrt i längden.

Det sjunde inseglet, 1957© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict