Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

David Nzinga vill föra människor samman

David Nzinga vill föra människor samman
Vill bryta stereotypa mönster
David Nzinga från Filmcafe.se har spelat in en pilot för sin första långfilm “Kluven dröm”. Filmen handlar om en ung kille i förorten som är lovande inom friidrott. Huvudkaraktären brottas med frågor om tillhörighet, samtidigt som det finns plats för teman som lojalitet och vänskap. David är uppväxt i Jordbro och har valt att basera filmen där. De flesta i teamet hade aldrig besökt platsen tidigare.

- Man får alltid läsa tråkiga rubriker i tidningen om Stockholms förorter och den dåliga publiciteten bidrar till många fördomar. Jag kommer aldrig glömma när vi kom fram till Jordbro och det mottagande som filmteamet fick. Det var så fint att se hur två olika världar möttes och värmen som fanns där, berättar han.

Precis som i Davids kortfilmsdebut behandlas aktuella ämnen och frågor om vår samtid. Verkliga personer och händelser om människorna i miljonprogrammen har inspirerat till historien. David poängterar vikten av att bryta stereotypa mönster inom filmvärlden.

- Vi vill öppna upp perspektiv, vi vill skildra en verklighet och känner att “Kluven dröm” är en sådan historia som kan föra människor samman.

Idén till filmen kom när David var och tränade på Arhin Athletes Academy, som hans barndomsvän Yamfu Arhin grundat. David tränande med honom och hans vänner och då väcktes idéen. Har det inte gjorts någon ordentligt sportfilm i Sverige? Har det inte gjorts en svensk långfilm med en manlig huvudroll som är svart? Filmens titel “Kluven dröm” syftar på skillnaden mellan en dröm och ett mål. Filmen huvudkaraktär ställs inför svåra val genom hela filmen.
Finansierad med privata medel
Kameran som användes var en Red Epic Dragon 6k och den mesta utsrutningen kom från Ljus & Bildmedia. Filmen är finansierad privat och både filmarbetare samt skådespelare spenderade större delen av sommaren tillsammans.

- Filmcafé.se har varit till en stor hjälp under alla våra produktioner. Vi hittade vår scripta, statister, en bi-roll och några av filmarbetarna via Filmcafé.se.

David upplever att hela teamet har utvecklats både som filmare och individer av att göra filmen. Dels för att filmen tar upp så många viktiga teman men även för att filmarna lärt känna varandra bättre. Nu söker de en etablerad producent som delar samma vision och vill berätta liknande historier. Deras motto är “stories worth telling” och “ Talent Knows No Ethnicity”. Nu ser de fram emot fler spännande projekt och talanger att jobba med.

Vallentuna 2015-09-26

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Vill bryta stereotypa mönster
  2. Finansierad med privata medel

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Bekzod
Dansare & Skådespelare
Sara
Malin
Statist
Moa
Ungdom
Rebecka
Friidrottare
Elektrikerassistent
Jesper
Producentassistent
Rebecka
Produktionskoordinator
Rebecka
Produktionsledare
Rebecka
Sminkör
Therese
Stillbildsfotograf
Kamil
Videoredigerare
Pasi

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

-Hey, that`s a nice perfume. Something new. Attracts moscuitoes and repels men.

Lee Marvin och Gloria Grahame© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict