Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

David är med i Vikings

David är med i Vikings
David hoppade av Skara skolscen för att satsa på karriären direkt. Nu är han med i HBO tv-serien Vikings!

Spelar en prins
David älskar skådespeleri och tycker att det är det bästa jobbet som finns. Han får fylla livet med situationer han aldrig skulle hamna i annars och lever fullt ut vid varje inspelning.

- Oavsett om får spela teater på gatan, bo i en skolåda och äta snabbnudlar resten av livet kommer jag vara lycklig, förklarar han.

Nu har hårt jobb tagit honom till den episka serien ”Vikings”, som sänds i USA på tv-kanalen History och på TV4 i Sverige. Tv-serien går också att streama på HBO Nordic.

- Sigurd är son till Ragnar så han är en av de fem prinsarna. Jämför du med de andra bröderna så är han väl den snälla på sätt och vis. Han är den moraliska rösten och vill ställa folk till svars för sådant som han tycker att de har gjort fel, berättar David för Moviezine.

Redan som 21-åring har David Lindström en välfylld meritlista med HBO:s Vikings och SVT:s Blå ögon, den serien känns han igen från mest.

– De som känner igen mig gör det från Blå ögon. Antingen säger de ”du var jättebra” eller ”jag vill slå din karaktär i fejset”. Simon som jag spelade var inte en så trevlig, förklarar han för SR.
Stressig audition
Ett infall på en midsommarfest i Skåne landade i att David Lindström numera har en fast plats i ensemblen bakom amerikanska tv-dramat Vikings.

- Jag och mina kompisar såg en annons om en audition i Stockholm och tänkte att ”fuck it, vi åker upp”, berättar han.

På plats fick David höra att man ”letade efter lite större killar”, men han stod på sig och fick visa upp vad han kunde.

- Det tog jättelång tid, jag trodde aldrig att jag skulle få det. Hela vägen kände jag att det var en liten uppförsbacke för mig eftersom de ville ha större killar än mig. De ville kanske också ha lite mer etablerade skådespelare än mig. Hela processen var stressig och intensiv och det tog flera månader. Jag stod på kanten till något väldigt stort och jag minns att jag knappt sov, berättar David för MovieZine.

Många turer senare hade David Lindström krånglat sig hela vägen till en slutaudition i Dublin.

- Jag hade fyra dagar i ett hotellrum och sov nästan ingenting. Jag var den ende som inte hade agent och som inte redan jobbat i Hollywood. Folk psykade varandra som fan, men jag försökte stänga ute allt sådant.

Konkurrensen har gjort honom lite mer hårdhudad. Han vill lära sig att hantera situationer där andra försöker trycka till honom. Han ser inte castingprocessen som en tävling, men är han bäst för rollen vill ha ha den. Samtidigt accepterar David att man inte kan få alla roller man vill ha.
Noga med träningen
David Lindström är fortfarande inte stor och utan sin ambitiösa hårförlängning och sitt sparade skägg ser han kanske inte ut som en ”viking”. Men han berättar att han lagt på sig femton kilo sedan han anslöt till Vikings-ensemblen.

- Det säger väl inte så mycket om hur stor jag är nu, mer om hur tunn jag var förut, säger David som skrattar och fortsätter berätta:

- Vi har en kille som heter Pat Henry som hjälper oss, han har tränat Arnold Schwarzenegger och känner ens gränser bättre än vad man själv kan. Han skriker inte på oss utan står liksom bara där och ser besviken ut om man ger upp för lätt i bänkpressen.

Det gäller att fortsätta sköta träningen. Vikings kommer vara en del av David Lindströms liv ett bra tag framöver. Vad som händer sedan vet han inte.
David berättar om sin roll

Vallentuna 2016-11-26

Innehåll

Relaterade klipp

Relaterade artiklar

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Amatörskådespelare
Emeli
Jessica (huvudroll)
Johan
Johan
Sandra
Tjej på en fest
Dubbning
Evamaria
Saxon Warrior Woman
Inläsare
Johanna Lovisa
Ensemble Röst
Musiker
Emelie
Textförfattare
Skådespelare
Agnez
Jossan
Charlie
Marcus
Christopher
Mike (huvudroll)
David
Sigurd
James
Anglosaxon Warrior
Jonas
Danny Dice / Ond biker
Karolina
Huvudroll - Elin
Kurt
Paul
Linda
Tanya, h-roll
Marcus
Maffia
Margareta
Hustrun Margareta
Mats
Man och kvinna sovande
Michaela
Full tjej
Mikael
Norman the snorter
Mikaela
Tanya
Nick
Arg bartender
Robban
Beserker
Speaker
Mattias
Speakerröst
Statist
Alexa
rik och snobbig tjej
Amanda
Skolelev
Elina
restaurangbesökare
Gustav
Pojkvännen Kasper
Linda
Skolelev
Matilda
Tonårstjej
Mats
Vikingahövdingens livv
Robert
Festgäst, Byinvånare
Sami
Munk
Sofia
elev, ond
Tomas
Jägare
A-foto (video)
Janne
Attributmakare
Tobias
Kompositör
Jonas
Ljuddesign
Jonas
Ljudläggare
Jonas
Ljudtekniker
Tom
Scripta
Eric
Statistansvarig (assistent)
Milla
Övrigt/ Ej specifiserat
Linda
dansare

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

David Lynch (I) tackade nej till att regissera Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) för att istället regissera "Dune."© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict