Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Medlemmar i ny svensk skräckfilm

Medlemmar i ny svensk skräckfilm
Uttrycket “blodet isar i ådrorna”  blir på engelska ”blood runs cold”. En passade titel på en skräckfilm som utspelar sig på vintern. Nu är den svenskproducerade skräckfilmen färdig att ges ut på den internationella marknaden.

Internationell distribution

Filmen är producerad av Tommy Wiklund, Sonny Laguna och David Liljeblad på Stockhom Syndrome Film.  Kapitalet kommer ur egna fickor och filmen har kostat 35000:- att producera. Trots den lilla budgeten har Stockholm Syndrome erfarenhet av internationell distribution.- Som med vår första långfilm, ”Madness” så hoppas vi på att få en vettig Sales Agent som sedan representerar utomlands på filmfestivaler för att sedan kunna få en release på dvd/blu-ray, berättar Sonny Laguna.Även om vi inte ser mycket av skräckfilm på den svenska repertoaren upplever Stockholm Syndrome Film att intresset är stort utomlands.- Marknaden utomlands är enorm och det är därför Blood Runs Cold på engelska. Idag har det aldrig varit större med skräckfilm och för oss har det aldrig varit mer spännande att följa utvecklingen på marknaden.
Ett skrämmande hus gav idéerna näring
Grabbarna på Stockholm Syndrome hittade ett hus som passade bra som skådeplats för en skräckfilm och idéerna började flöda. Eftersom de fick låna huset nästan gratis öppnades en rad möjligheter.

- En skräckfilm i vintermiljö har vi sällan sett vilket vi kände var en stark grund att stå på. Vintern skapar möjligheter till isolering och svåra situationer som annars inte skulle uppstå.

Oundvikligen så inspirerades teamet av de tusentals snarlika filmer som gjorts på samma tema.

- Ska jag nämna någon film vi verkligen älskade och blev inspirerad av så är det norska ”Fritt Vilt”, berättar Sonny.
Inspelad med Canon 7D
Det har blivit populärt att använda stillbildskameror med utbytbar optik då bildkvalitet och skärpedjup imponerar och får filmen att se dyrare ut än den egentligen är. Till skillnad från en vanlig videokamera ställs fler kreativa val till förfogande.- Den har många fördelar såsom möjligheten till kort skärpedjup, bra i mörka ljusförhållanden, lätthanterlig och billig i drift. Det finns ett enormt urval av objektiv för en ekonomisk peng. Det har blivit väldigt populärt med just HDSLR-kameror och vi hakade på den trenden snabbt. Då kameran in kan spela in något bra ljud så tog vi det separat via en H4 och sedan synkade ljudet i redigeringen.
Svårt att filma på vintern
I jämförelse med Stockhom Syndrome Films första film, som är inspelad på sommaren, så var inspelningen av Blood Runs Cold det värsta de varit med om. Den främsta anledningen var den stränga vinter vi hade 2010.- Vi hade knappt någon möjlighet att värma upp huset vi var i då det inte fanns någon elektricitet och var tvungna att dra el från en granne flera hundra meter bort. Det fanns heller ingen isolering att tala om, så man kan säga att vi spelade in över 30 dagar i temperaturer mellan +3 till -20 grader, berättar Sonny.

Att spela in på vintern medför även problem med ljuset eftersom solen inte är uppe länge. Många gånger arbetade de i totalt mörker endast med hjälp av pannlampor.

- Vi har lärt oss att inte underskatta kylan. Det fanns tillfällen då vi bara stod still och tittade på varann istället för att jobba. Det kändes som att man var bedövad i tankarna och hade svårt att förstå vad man skulle göra. I övrigt gick ändå det mesta som det skulle, men dröjer nog många år innan vi spelar in i så drastiska förhållanden igen.
Filmcafe.se var en viktig del av produktionen
Filmcafe.se har för Stockholm Syndrome Film alltid varit viktigt för att komma i kontakt med skådespelare.

- Mötesplatsen är för oss ovärderlig och har haft en hel del glädje av sidan. Det som varit negativt med castingprocessen har varit i flera fall att många som svarat på en annons och får en inbjudan till casting ändå inte dyker upp. Vi hoppas och tror att alla där ute på Filmcafe.se brinner för sin inriktning lika mycket som vi gör, men så ser dessvärre inte verkligheten ut alla gånger. 
Nästa film är redan i produktion
Stockholm Syndrome Film har redan påbörjat film nr tre. En långfilm (skräck givetvis) med tre berättelser som löper parallellt och utspelar sig under två dygn i samma småstad.

- Fördelen med flera olika scenarios i samma film är förstås att man kan tänja på gränserna lite extra och berätta historier på ett annorlunda sätt mot vad den typiska mallen är för en långfilm.

Sedan har vi ett gäng projekt som står på kö men som vi inte kan säga något om ännu. Vi hoppas på ett fortsatt bra samarbete med medlemmar från Filmcafe.se och tackar för möjligheten att berätta lite om våran senaste film. Vi ses ute i inspelningsträsket!

Kolla in trailern och hemsidan på:
www.bloodrunscold-movie.com

Vallentuna 2011-03-08

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Andreas
Carl
Elin
Liz
Hanna
Huvudroll
Patrick
Supporting Actor (Rick
Ralf
J - Winonas Manager
Stuntman
Fredrik
Stuntdubbel, riggning
Maria

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- I am NOT lost, they just moved my street

Coyote Ugly, 2000© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict