Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Vikingafilm med stöd av Hollywood

Vikingafilm med stöd av Hollywood
Under två veckor i sommar har det pågått febril aktivitet med inspelningar av filmen ”Rune of the dead”, ett historiskt drama med vikingar och skräckinslag. Många i ensemblen är medlemmar på Filmcafe.se inklusive huvudrollsinnehavaren själv!

Stark tjej med båda fötterna på jorden
”Rune of the dead” är en vikingafilm med allt som man kan förvänta sig och vår medlem Moa Enqvist Stefansdotter spelar huvudrollen Runa. Moa lockades till projektet då karaktären var så intressant. En stark tjej med båda fötterna på jorden som kan vara en förebild för många unga tjejer!

- Dessutom kände jag till en stor del av de personer som redan var involverade i projektet och visste att de var väldigt duktiga. Så förutsättningarna för att filmen skulle bli bra fanns där!

Bakom filmen står bland annat producenten Faravid Svalfors af Ugglas och regissören Rasmus Tirzitis. De lärde känna varandra i samband med en annan produktion vi tidigare tagit del av här på Filmcafe.se, ”Legend of Dark Rider”, även den med många medlemmar från Filmcafe.se.
Krävande roll
Moa spelar Runa, vars pappa har lämnat familjen för att ge sig iväg på en vikingaresa. På så sätt försöker han ge familjen bättre förutsättningar att klara sig. Det var kompositören, Simon Kölle, som tipsade om Moa. Hon gjorde en inspelad audition och några dagar senare så fick hon ett meddelande av Rasmus där han skrev att hon fått rollen.

- Rollen har varit krävande både psykiskt och fysiskt och karaktären gör en väldig känslomässig resa. Det var många tuffa scener och flera utmaningar. Som tur var hade jag ju Rasmus och de andra skådespelarna som alla är otroligt duktiga och stöttande på alla sätt och vis. Man lär sig och utvecklas för varje roll man gör och det är himla kul.

Men även om de jobbade hårt så hade teamet också väldigt roligt och eftersom de bodde tillsammans så lärde de känna varandra snabbt.

- Alla dagar var väldigt fartfyllda och händelserika och det var mycket dans, sång och skratt mellan tagningarna. Så det är nog själva stämningen man kommer att minnas mest.
Premiär 2019
Nu är filmen i postproduktion och ska klippas av regissören Rasmus Tirzitis. Planen är att den ska släppas under 2019. Moa har flera andra projekt på gång, bland annat en långfilm med inspelning i England.

- Det är även ett nytt projekt som ligger i startgroparna där jag inte bara medverkar som skådespelare utan även som producent. Det är lite nytt och spännande för mig och jag ser fram emot att sätta tänderna i det.

Missa inte Moa Enqvist Stefansdotters CV här på sajten!

Vallentuna 2018-08-21

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Stark tjej med båda fötterna på jorden
  2. Krävande roll
  3. Premiär 2019

Betygsätt

 2 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- Kärlek är den svartaste av alla pester och om man dog av den vore det väl någon glädje med kärleken, men den går nästan alltid över.

Det sjunde inseglet, 1957© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2018.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict