Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Vänta inte på tillåtelse

Vänta inte på tillåtelse
I tio år har Linnea Pihl arbetat med en berättelse som ligger henne nära om hjärtat. Om man väntar på tillåtelse att skapa något blir det aldrig av, så hon körde på ändå!

Aktuell med sin regidebut
Linnea Pihl är medlem på Filmcafe.se sedan 2011. Hon är modell och skådespelare men nu aktuell med sin regidebut! Idén till filmen ”Siphonophore” har hon jobbat på till och från i nästan tio år. Filmen handlar om Evelyn, som möter upp sin pappa Bruce på en restaurang. De ska prata ut efter att inte ha setts eller hörts av på 9 år. Båda vill ha bekräftelse, och framförallt en ursäkt.

- Jag tror väldigt många kan relatera till att inte känna sig sedd och att misslyckas med att försonas med någon som betytt mycket för dem. Jag ville gärna berätta om relationen mellan ett vuxet medberoende barn och en narcissistisk förälder utan att göra någon till ond eller god. Familjeband är ofta mycket knepigare än så, berättar Linnea.

Bildspråket är inspirerat av filmer som Mr Robot och Lost in Translation och hon har använt sig mycket av “shortsighting”, att placerar karaktärernas ansikten i kanten av bild nära personen de pratar med, för att förhöja känslan av ångest och ensamhet.
Vänta inte på tillåtelse
Linnea har betalat för inspelningen själv, utan stöd från SFI eller andra instanser. De filmade med en Red Scarlet och använde en Lomo Anamorphic-lins. De ljussatte med två Aladdin BiFlex och tog upp ljud med enklare ljudutrustning.

- Jag sökte stöd från SFI, och fick ett mycket vackert formulerat nej till svar. Men om man väntar på tillåtelse att skapa något blir det aldrig av, så jag körde på ändå. Dock inte utan hjälp! Jag har sparat, sålt av instrument och kläder, tagit riktigt tråkiga slitjobb, men också fått låna fantastisk utrustning av Ljud & Bildmedia och Dagsljus, och en vacker klocka från Frank Palmer. Vi filmade på Asian Post Office, som lånade ut lokalen till oss en dag när de hade stängt.

Nu har Linnea med team en pågående crowdfundingkampanj för att få in pengarna de behöver för efterproduktionen. Missa den inte!

- Jag tror känslan av djup tacksamhet för att de här människorna i teamet var där och gav sitt bästa är det som kommer ligga kvar som ett hand på hjärtat väldigt länge. Jag hade arbetat med manus och förproduktion så länge, och nu var vi där allihop och skapade något tillsammans. Det var ödmjukande och stärkande på samma gång.
Vuxit som person
Linnea känner att hon vuxit både som person och filmskapare. Både när det gäller att våga, men även att hantera stress.

- Bara det att våga skicka sitt manus till dem man allra helst vill jobba med kan vara lite otäckt, men det värsta som kan hända är att de tackar nej. Den här gången sa alla ja.

Medproducenten Hanna Oldenburg och filmfotografen Arpi Sahakyan har Linnea fått kontakt med genom Filmcafe.se, genom jobb hon sökt och fått.

- Även de två andra skådespelarna, statisten och ljudteknikern har jag lärt känna på samma sätt. Utan Filmcafe hade jag inte fått till det här fantastiska teamet!

Angående distribution tänker Linnea först och främst satsa på festivaler som fokuserar på kvinnliga filmskapare.

- Kanske sticker vi till Cannes Short Film Corner och provar lyckan där. Vi hade gärna sålt filmen till en streamingtjänst.

Linnea är förutom skådespelare och modell även en singer-songwriter och spelar ukulele. Hon jobbar för tillfället på sin första EP. Titeln på EP:n är “Jag har inga vänner”.

- Den är såklart ironisk, speciellt med tanke på hur mycket hjälp och kärlek jag fått i samband med kortfilmsinspelningen! Jag ska även släppa ett till avsnitt av min webbserie “Just Model Things”, avslutar Linnea, som har många spännande projekt på gång!

Vallentuna 2018-08-09

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Aktuell med sin regidebut
  2. Vänta inte på tillåtelse
  3. Vuxit som person

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

I det här avsnittet ser man två olika dataregister som visar Buffys födelseår. I det ena står det att hon är född 1979 och i det andra står det 1980. Ser man till resten av serien är det dock inget av dem som stämmer, för i övrigt uppges hon vara född 1981, vilket också är det år som passar bäst ihop med kronologin i serien.

Buffy the Vampire Slayer, säsong 1, avsnitt 8© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2018.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict