Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

The Business of Acting

The Business of Acting
I den här branschen är allt möjligt och det vet Filmcafémedlemmen Fredrik Wagnerl! Med rätt energi och drivkraft kan du uppnå dina mål som skådespelare.

Investera i dig själv
Fredrik Wagner är aktuell som föreläsare på mässan ”Hello Actors” på Filmhuset den 12 September där han berättar hur du kan uppnå dina mål som skådespelare. ”The Business of Acting” handlar om att bli effektiv, strukturerad och fokuserad. Under föreläsningen vidrör han några av de viktigaste punkter som gör dig mer framgångsrik! Han är utbildad skådespelare vid New York Film Academy och driver även studion Apartment 86 på Söder för professionella inom filmbranschen.

- Du bygger ett nätverk i det land du befinner dig och då kan det vara en fördel att studera i Sverige om det är här du vill satsa. En plats att nätverka på är ”Apartment 86” som jag är engagerad i. Var på en plats där du känner dig inspirerad och fokuserad. Om du vill studera ska du ta reda på vilka som undervisar på respektive skola och ställa krav på din utbildning, förklarar han.

Fredrik tycker att lärarna är viktigast på skolan du väljer och lärarna i New York var några av de mest kompetenta och inspirerande människor han träffat. De hade höga förväntningar på honom och krävde engagemang. Dessutom är Engelskan han nu övat upp till stor fördel då han gör internationella produktioner. Men behövs verkligen en utbildning för att lyckas med karriären?

- Som i alla andra branscher tror jag att det är viktigt att investera i sig själv och sin egen utveckling i det man vill bli bra på. En utbildning ger en möjligheten att under längre tid utvecklas och testa sig fram utan att befinna sig i skarpt läge vilket har varit värdefullt för mig. Det som ibland glöms bort är ”The Business of Acting” vilket det borde pratas mer om under utbildningen.
Underhåll ditt nätverk
Just nu filmar Fredrik en Internationell miniserie i Berlin och svenska långköraren ”Beck”. I vinter gör han en av huvudrollerna i en internationell samproduktion (TBA) och medverkar i säsong 2 av den prisbelönta äventyrsserien ”The Great Dying”. Fredrik är även aktuell i serie för SVT och i de svenska långfilmerna ”Vitt Skräp” och ”HULDRA – Lady of the Forest” med biopremiär 2016. Flera av produktionerna har rollbesatts på Filmcafe.se.

- Filmcafe.se har varit en mycket viktig plattform för att hitta nya spännande filmskapare och projekt, även Filmbransch.se har gett mig bra uppslag, berättar han.

Fredriks har som mål att kunna jobba som skådespelare både i Sverige och Internationellt med möjlighet att välja de projekt som verkar mest intressanta. På filmfestivalen i Berlin 2015 blev han utvald som enda manliga svenska skådespelare till ”Northern Lights”.

- Se till att omge dig att ett nätverk av inspirerade människor inom samma bransch. Var generös mot dina kollegor och kom ihåg att i den här branschen är allting möjligt, avslutar han.
Vinn biljetter till föreläsningen
I Samband med mässan ”Hello Actors” kommer Fredrik att hålla i föreläsningen ”The Business of Acting”. Den handlar om att bli effektiv, strukturerad och fokuserad. Under föreläsningen kommer han att vidröra några av de viktigaste punkter som gör dig mer framgångsrik!

Vill du besöka föreläsningen ”The Business of Acting”?

Tävla om biljett till Fredriks föreläsning här!

Vallentuna 2015-08-12

Innehåll

Betygsätt

 1 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Övriga länkar

www.fredrikwagner.com www.apartment86.com

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

När filmen "Diamantfeber" spelades in drabbades produktionen en dag av en katastrof. Vattenbädden med tropiska fiskar bubblade av liv hela tiden, men en dag så hade alla fiskarna dött. Lösningen att få dem att se levande ut i filmen var att frysa ner dem och använda linor för att få dem att röra sig.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2018.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict